Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Najava štrajka glađu grupe beogradskih taksista zbog Odluke Grada Beograda o ograničavanju broja taksista"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

19. 10. 2015. Press centar, DANAS u 10 sati

"Najava štrajka glađu grupe beogradskih taksista zbog Odluke Grada Beograda o ograničavanju broja taksista"

Grupa beogradskih taksista okupljenih oko Inicijative za ocenu ustavnosti (282/13) člana 8. stav 1. tačka 8. Odluke o taksi prevozu grada Beograda održala je konferenciju za novinare

 

TEMA: "Najava štrajka glađu grupe beogradskih taksista zbog Odluke Grada Beograda o ograničavanju broja taksista"

 

Grupa beogradskih taksista održala je konferenciju za novinare nezadovoljna dugotrajnom procedurom za izdavanje taksi dozvola u Beogradu. Iako su prvobitno najavili štrajk glađu, grupa taksista je odustala od namere, jer su dobili uveravanje od nadležnih na gradskom i republičkom nivou, da će njihov problem biti rešen.

„Poslednji put je 2006. godine Ustavni sud doneo odluku o izdavanju dozvola taksistima. Godinama traje naša borba protiv odluke grada da se ograniči broj taksista u Beogradu. Mi sebe smatramo preduzetnicima, plaćamo porez i želimo samo na legalan način izdržavamo svoje porodice“, rekao je Aleksandar Milić, dodavši da ih nema dve-tri hiljade, kako se priča, već samo 75, koji su i potpisnici peticije za ocenu ustavnosti.

Posle intenzivnih pregovora tokom vikenda, taksisti su dobili uveravanja da će njihov problem biti rešen do polovine novembra. U slučaju da njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, taksisti su najavili da će tada preduzeti sve najavljene mere , pa i štrajk glađu.   

Medijima su se obratili: Aleksandar Milić i Aleksandar Milošević

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs