Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Ko je heroj?"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

01. 12. 2015. Press centar UNS-a, 1. decembar u 14 sati

"Ko je heroj?"

Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om „AS“ (AS centar) održali su konferenciju za novinare

 

 TEMA: "Ko je heroj?"

 


 

Konferencija za medije je organizovana 1. decembra, na Svetski dan borbe protiv AIDS-a (#WAD2015), u okviru kampanje "Ko je heroj? - Budi i ti AS promocije zdravlja mladih!" koja promoviše prevenciju, ravnopravnost i toleranciju prema osetljivim grupama i osobama koje imaju HIV.

Cilj konferencije je bio da se javnosti predstave iskustva mladih osoba koje imaju HIV i da se u otvorenom i konstruktivnom razgovoru učesnika, sagleda aktuelno stanje u ostvarivanju i zaštiti zdravlja i razmotre ključni pravci delovanja državnih organa i drugih društvenih aktera u cilju sprečavanja i suzbijanja diskriminacije i značaju tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja različitosti, a koja omogućavaju bolji društveni položaj osoba koje imaju HIV infekciju, AIDS ili hepatitise u društvu.

Na konferenciji je bilo reči i o tome kako Vaša institucija/ustanova/organizacija/biznis može da doprinese u radu sa osobama koje su u povećanom riziku ili već žive sa HIV-om i AIDS-om.

Govornici su bili predstavnici Odbora za zdravlje i porodicu Narodne Skupštine Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Delegacije Evropske Unije u Srbiji i direktor AS Centra, Đurica Stankov.

Gostima su se obratili i predstavnici Ministarstva zdravlja, kancelarije Ombudsmana, Instituta za javno zdravlje Srbije, Krovne organizacije mladih Srbije, Klinike za infektivne i tropske bolesti i drugi.

Konferencija "#KojeHeroj?" se organizuje u okviru projekta "Mladi koji žive sa HIV-om udruženi za zastupanje svojih interesa doprinose unapređenju svog položaja" koji sprovodi AS Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i partneri, a u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS), Kancelarijom za mlade i u saradnji sa udruženjima gradske uprave grada Beograda (GNEZDO), a finansira je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije (MOS).


U nastavku obeležavanja 01. decembra najavljeno je da će Modni svet Srbije u saradnji sa Supermarket koncept store i AS Centrom u večernjim satima od 20:00 časova, Višnjićeva 10 (Ugao sa Strahinnjića Bana), Beograd, tradicionalno četvrtu godinu za redom organizovati humanitarni modni događaj edukativnog karaktera pod nazivom TEST YOURSELF na kom će se predstaviti renomirani srpski dizajneri i veliki broj poznatih ličnosti koji su želeli da na jedan nesvakidašnji način skrenu pažnju svojih fanova na važnost edukacije mladih o prevenciji i zaštiti od HIV infekcije.

Aktivnost je i deo treće po redu kampanje Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitise - Srbija koja je ove godine započeta sredinom 2015. godine u okviru European HIV-Hepatitis testing week.

 

Učesnici: Vesna Vidojević, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, prof. dr Dušan Milisavljević, Narodni poslanik u Odboru za zdravlje i porodicu Narodne skupštine Republike Srbije, Gordana Arackić Nikolić, Delegacija Evropske Unije u Srbiji, Jablanka Tabaš, Zaštitnik građana Republike Srbije, Nikola Grujić, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, Jelena Milutinović, Krovna organizacija mladih Srbije, Đurica Stankov,  AS Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om i Gordana Arackić Nikolić, Delegacija EU u Srbiji

 

 

 

 

Snimak događaja: (snimak u full screen formatu možete pogledati u rubrici Video ili na you tube kanalu Press centar UNS)



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Foto: M.Miškov

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs