Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Uručene nagrade Saveza novinara Srbije i Crne Gore Novici Đuriću, Branislavu Gulanu i Vukmanu Vidakoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

29. 10. 2016. Press centar UNS-a, 29. oktobar 2016. godine u 13 sati

Uručene nagrade Saveza novinara Srbije i Crne Gore Novici Đuriću, Branislavu Gulanu i Vukmanu Vidakoviću

Savez novinara Srbije i Crne Gore uručio je tradicionalne godišnje Novinarske nagrade za životno delo

 

Žiri u sastavu Gordana Eror, Dušan Davidović i Živojin Rakočević jednoglasno je odlučio da ovogodišnje nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore pripadnu Novici Đuriću, Branislavu Gulanu i Vukmanu Vidakoviću.

Predsednik žirija Gordana Eror izjavila je da su nagradu „zaslužili novinari sa velikim radom, iskustvom i uticajem, kako u svojim sredinama, tako i na opštem planu. Njihovi tekstovi, ukupni rad i angažman pokazuju neprekinutu istrajnost i traganje za profesionalnom istinom.“

Novica Đurić iz Podgorice je novinar Večernjih novosti, Borbe i Politike. Njegov rad kakrakteriše objektivno i realno sagledavanje komlikovanih događaja i pojava koje prati u Crnoj Gori. Osim novinarskog nerva, njegov stil pisanja je prepoznatljiv i blizak čitalačkoj publici. Đurić je plodan pisac i pesnik, trenutno obavlja funkciju predsednika Udruženja književnika Crne Gore.

Branislav Gulan iz Novog Sada je pre svega ekonomski i agroekonomski novinar koji se profilisao i kao ekspert za ove teme u najelitnijim jugoslovenskim i srpskim medijima. Saradnik je brojnih naučnih institucija i dobitnik važnih priznanja.

Vukman Vidaković je sa svojim listom „Jedinstvo“iz  Prištine podelio čestrdeset pet godina dobra i zla, radeći kao predani hroničar i profesionalac.

Odluku žirija obrazložio je Dušan Davidović,a nagrade je uručio predsednih Saveza novinara Srbije i Crne Gore Savo Gregović.

Novinarska nagrada za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore dodeljuje se za ukupan rad u novinarstvu i sastoji se od diplome i zlatnog prstena.

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs