Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Portreti najvećih srpskih industrijalaca"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

23. 02. 2017. Press centar UNS-a, 23. februar u 11 sati

"Portreti najvećih srpskih industrijalaca"

Drago Delić održao je promociju knjige

 

Press centar UNS-a/ ČETVRTAK, 23. februar 2017. godine u 11 sati

TEMA:  "Portreti najvećih srpskih industrijalaca"

U četvrtak 23. februara u 11 sati u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III održana je promocija knjige "Portreti najvećih srpskih industrijalaca", novinara, publiciste i člana UNS-a Draga Delića.  U knjizi su opisani: Teokarevići, Vlada Ilić, Dunđerski, Bajloni, Vajfert, Luka Ćelović, Braća Krsmanović, Konjović, Rogožarski, Vlada Mitić, Miloš Savčić, Veljkovići, Kolarac, Nikola Spasić i Radojlovići.

Na promociji su govorili  Stevo Ćosović, urednik i predstavnik izdavača (Svet knjige),  Drago Delić, autor, Vojin Đekić, upravitelj Zadužbine Nikole Spasić (tema: Zadužbina Nikole Spasića i sadašnji status velikih zadužbina),  Mile Antić, Mreža za restituciju  (tema: novi Predlog zakona o vraćanju oduzete imovine) i  Bogdan Veljković, predsednik Udruženja građana za povraćaj oduzete imovine "Beograd".

 O knjizi

"Tekstovi o najvećim i najuglednijim srpskim industrijalcima imaju karakter široko zasnovanog i temeljitog istraživanja privredne i društvene prošlosti Srbije u proteklih dvesta godina njene državne suverenosti. Autor piše o ekonomskom usponu Srbije kome su doprineli ovi velikani srpske ekonomije. Kao što svaka istorija ima svoju predistoriju tako i biografije industrijalaca predočavaju kulturno-istorijski kontekst značajan i neophodan za potpunije razumevanje ukupnog privrednog života i društveno-političkih prilika u Srbiji u minulom vremenu. Posebna zanimljivost ovoj knjizi daju autorovi uvidi u sudbinu pojedinih industrijalaca, ali i u neophodnost pružanja moralne satisfakcije koju dugujemo ovim gorostasima." 

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs