Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "80 godina časopisa "Student"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

15. 03. 2017. Press centar UNS-a, 15. mart u 12 sati

"80 godina časopisa "Student"

Nekadašnji i sadašnji urednici i saradnici lista "Student" su organizovali konferenciju za novinare

 

Press centar UNS-a/ SREDA, 15. mart 2017. godine u 12 sati

TEMA: "80 godina časopisa "Student"

Za istoriju srpskog i jugoslovenskog novinarstva 15. mart 1937. godine važan je datum. Tada se pojavio prvi broj ''Studenta'', lista beogradskih sudenata, sa Ivom Lolom Ribarom kao osnivačem i Bogdanom Pešićem kao prvim glavnim urednikom.

Kroz potonje decenije ovaj list razvijao se kao glasilo ne samo univerzitetske već i šire intelektualne javnosti, tematski okrenut ne samo zbivanjima na Beogradskom univerzitetu već i društvenim pojavama u celini, prvenstveno u zemlji ali i u svetu. ''Student'' je bio poligon slobodnog mišljenja, žurnalističke i umetničke kreativnosti, škola dobrog novinarstva i rasadnik talenata u svim domenima kulture.

O profilu i značaju lista ''Student'' i o programu predstojeće proslave njegovog jubileja na konferenciji za medije 15. marta u 12 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije govorili su: Mirko Miloradović, urednik iz prve poratne redakcije, potom kasniji urednici i saradnici Nebojša Dragosavac, Branka Otašević, Ljubomir Kljakić, Slobodan Ivkov, Aleksandar Baljak i Jelena Petković.

 

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs