Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Ivanjička Nušićijada u znaku proslave pola veka od svog začetka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

22. 08. 2017. Press centar UNS-a, 22. avgust 2017. godine

Ivanjička Nušićijada u znaku proslave pola veka od svog začetka

Udruženje građana KudeS – inicijativa za kulturnu decentralizaciju Srbije je organizovala konferenciju za novinare

Tema: Ivanjička Nušićijada u znaku proslave pola veka od svog začetka 

Press centar UNS-a/ UTORAK, 22. avgust 2017. godine u 12 sati

Udruženje građana KudeS i organizatori Nušićijade na konferenciji za novinare 22. avgusta u 12 sati, u Pres centru,  najavili su program ovogodišnje Nušićijade.

Govorili su: Vera Jovanović, koordinator festivala, Todor Lalicki, scenograf, Petar Arbutina, predsednik žirija konkursa Nušićijade za najbolju satiričnu priču, književnik i kritičar, Zoran Kesić, učesnik programa i prijatelj Nušićijade,Milan Milosavljević, glumac u ulozi Branislava Nušića i Miloje Ostojić, menadžer TO Ivanjica.

 

Pod sloganom „Opšti džumbus“ Nušićijada, ivanjički praznik kulture, zabave, humora i radosti, biće održana od 24. do 27. avgusta i biće posvećena obeležavanju pola veka od svog začetka.

Nušićijada će početi u četvrtak, 24. avgusta, Svečanom akademijom. Pozorišni program otvoriće predstava beogradskog Narodnog pozorišta „Kir Janja“ sa Predragom Ejdusom u glavnoj ulozi. Na programu će biti i  kabaretsko-poetski Stend daun sa Nebojšom Milovanovićem, predstava Uličnog teatra iz Krakova, ivanjički amateri izvešće „UJEŽ“, a zatvoriće ga „Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta „Sterija“ iz Vršca.

U muzičkom delu festivala učestvovaće holandski sastav „Spijkers“, dečji simfonijski orkestar iz svetski poznatog programa društvene integracije kroz muziku „El Sistema“, hip hoperi Who See, rokeri Piloti, pop pevač Sergej Ćetković, soul-fank-džezer Funktastic Coalition i Wonder String kvartet.

Deca i mladi dobijaju festival u festivalu sa radionicama i školama, predstavama i performansima, razgovorima sa piscima i umetnicima.

Posetioci će moći da prate tribine, izložbe, pogledaju filmove na filmskoj sceni na otvorenom u gradskom parku i navijaju za svoju ekipu u šaljivoj fudbalskoj utakmici između samoprozvanih mršavih i debelih.

 „Opšti džumbus“ je, po rečima organizatora, idealan moto za slavlje poslednjih pola veka u kulturi i društvu na našim prostorima. Ističući da je Nušićijada za njih simbol svih lepih rađanja i tužnih gašenja, simbol snage kolektivnog sećanja i udruživanja, simbol uticaja neodgovornih odluka ali i značaja istrajnosti, vizije i kvaliteta, Nušićevci smatraju da je važno negovati smeh i humor, ali i sećanja i tradiciju. 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs