Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Četiri decenije borbe Radivoja Milutinovića za pravdu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

18. 12. 2017. Press centar UNS-a, 18. 12.2017. godine

Četiri decenije borbe Radivoja Milutinovića za pravdu

Radivoj Milutinović-Muja Lopov je organizovao konferenciju za novinare

 

Press centar UNS-a/ PONEDELJAK, 18. decembar 2017. godine u 11 sati

TEMA: Četiri decenije borbe Radivoja Milutinovića-Muje Lopova za pravdu

U ponedeljak 18. decembra u 11 sati u Press centru UNS-a konferenciju za novinare održao je Radivoj Milutinović, u javnosti poznat kao Muja Lopov, bivši prosac Karle del Ponte, borac za rušenje i gašenje Haškog tribunala, borac protiv korumpiranih sudija, tužilaca, stečajnih upravnika, ministara i političara koji su nas doveli do prosijačkog štapa.

„Partner iz Austrije i ja smo 1989. godine osnovali mešovitu firmu Gastromat GMBH koja je krajem 1996. godine zapošljavala 125 radnika i bila najveći dobavljač „Pionira“ iz Subotice. Firma je protivustavno ugašena, oterana u stečaj, što je prouzrokovalo štetu od minimum 15 miliona evra.

Nevin sam osuđen na 20 godina zatvora , a tek posle 33 godine rehabilitovan. Punih deset godina pojedine sudije, tužioci, stečajni upravnici uskraćuju mi povrat imovine zbog čega sam tužio državu i za deset godina provedenih u zatvoru dosuđena mi je naknada od milion dinara, što je 200 dinara po danu. Sudska praksa se kreće od 1.500 do 20.000 dinara po danu.

Sigurana sam da ću uz pomoć Boga, sedme sile i predsednika Aleksandra Vučića posle 42 godine stići do istine, posle teškog oblika diskriminacije, kršenja prava na rad, prava na zakonito i fer suđenje u razumnom roku, prava na pravičnu nadoknadu štete i povrat imovine rehabilitovanih lica". (deo obraćanja Radivoja Milutinovića)

Na konferenciji za novinare su prezentovani dokazi za sve iznete tvrdnje.

 

Snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS


Informacija  može  da  sadrži  stav  koji  nije  stav  Press  centra  UNS-a,  ukoliko  to   nije   izričito  navedeno.  Odgovornost  za  sadržinu  informacije  i  tačnost  podataka  snose  fizička  lica  ili  pravna  lica  u  čije  ime  je  Press  centar  prosledio  informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs