Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Pobeda Radivoja Milutinovića nakon više od četiri decenije borbe za pravdu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

19. 09. 2018. Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd), SREDA, 19. septembar 2018. godine u 11.55 sati

"Pobeda Radivoja Milutinovića nakon više od četiri decenije borbe za pravdu"

Radivoj Milutinović, bivši "Muja Lopov" održao je konferenciju za novinare

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 19. septembar 2018. godine u 11.55 sati

TEMA: "Pobeda Radivoja Milutinovića nakon više od četiri decenije borbe za pravdu"

Na konferenciji je Radivoj Milutinović, u svoje i ime svog ino partnera Romana Posaveca ponudio državi Srbiji plan subvecija vredan 50 miliona evra. Ovim Programom ulaganja na teritoriji Subotice u startu bi se zaposlilo više od 100 radnika. Tim povodom, obratio se za pomoć predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i kancelaru Austrije Sebastijanu Kurcu.

 

O detaljima ponude govorio je Radivoj Milutinović.

 

Kako Radivoj Milutinović navodi, na konferenciji je zamolio premijera Vlade Mađarske Viktora Orbana da se lično obrati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zamoli ga da posreduje oko oslobađanja nevinih lica u krivičnom postupku K 184/76 Okružnog suda Subotica. U tom postupku, Milutinović je bio prvoredni okrivljeni, da bi potom bio oslobođen svih optužbi. Radivoje Milutinović ističe da će borba trajati sve dok ne bude oslobođeno više od 48 nevinih lica, većinom pripadnika mađarske nacionalnosti koje je on protiv svoje volje morao da optuži.

Milutinović moli nadležne u pravosuđu, kao i predstavnike političkih partija i nevladinih organizacija da dođu na konferenciju gde će argumentovano predstaviti dokaze koji su u sudskom postupku korišćeni, kako protiv njega, njegove porodice, tako i protiv prijatelja Mađara.

Javno poziva sve domaće i strane medije da prisustvuju konferenciji i izveste o njegovoj "borbu sa vetrenjačama" koja traje više od četiri veka. Ove godine, 23. septembra navšava se 43 godine kako je Radivoj Milutinović, privatni ugostitelj, osuđen nevin na 20 godina zatvora. Na ime odštete za zatvorsku kaznu potražuje pet miliona evra za materijalnu i nematerijalnu odštetu.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs