Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Državna pomoć medijima"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

29. 10. 2018. Press centar UNS-a, PONEDELJAK, 29. oktobar 2018. godine u 10 časova

"Državna pomoć medijima"

Savez novinara Srbije i Crne Gore Vas poziva na konferenciju za novinare

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 29. oktobar 2018. godine u 10 časova

 

"Državna pomoć medijima"

Konferencija o projektnom (su)finansiranju medijskih sadržaja i budžetskim davanjima medijima u Srbiji i susednim zemljama



Regionalnu konferenciju o projektnom sufinansiranju medijskog sadržaja u medijima u Srbiji, kao i modelima finansiranja medija u regionu, organizuje Savez novinara Srbije i Crne Gore, čiji su osnivači Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Crne Gore.

Na konferenciji će govoriti predstavnici novinarskih udruženja i medija - Vladimir Radomirović i Nino Brajović iz Udruženja novinara Srbije, Goran Ćetković iz Udruženja novinara Crne Gore, Milica Andrijašević i Marko Divković iz Udruženja BH novinari, novinar Brane Božić iz Republike Srpske, Dragić Rabrenović iz Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore, novinarka Hrvatske radio-televizije Jasmina Popović, Hrvoje Zovko iz Hrvatskog novinarskog društva, Snežana Todorova iz Saveza bugarskih novinara, Stole Naumov iz Udruženja novinara Makedonije (ZNM) i Ivona Talevska iz Makedonske asocijacije novinara.

O finansiranju medija govoriće i pomoćnica za informisanje i medije Ministarstva kulture i informisanja Slavica Trifunović i šefica Medijskog odeljenja OEBS-a Gordana Janković.

 
Cilj konferencije je upoznavanje sa modelima finansiranja i razmena mišljenja o mogućnostima stvaranja boljih modela državne pomoći medijima.

Biće predstavljeni zakonodavni okviri i modeli (su)finansiranja i državne pomoći medijima i diskutovano o efektima modela finansiranja na medijsku scenu i kvalitet medijskog sadržaja.

 


Agenda skupa je u prilogu.

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

Realizaciju skupa podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs