Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Uručenje nagrada SNSCG za životno delo Branku Stankoviću, Čedomiru Radusinoviću i Radomiru Ugrniću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

29. 10. 2018. Press centar UNS-a, PONEDELJAK, 29. oktobar 2018. godine u 16 časova

Uručenje nagrada SNSCG za životno delo Branku Stankoviću, Čedomiru Radusinoviću i Radomiru Ugrniću

Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) svečano je dodelio nagrade za životno delo SNSCG

 



Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 29. oktobar 2018. godine u 16 časova

 Novinari Branko Stanković, Čedomir Radusinović i Radomir Ugrnić ovogodišnji su dobitnici Nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG), jednoglasno je odlučio žiri u sastavu Veselin Đokić, Milovan Urošević i Ivica Milosavljević. Branko Stanković je u RTS-u već 30 godina, a polovinu tog vremena radi kao autor i urednik emisije 'Kvadratura kruga' koja je do sada imala više od 750 izdanja.

U predlogu za nagradu stoji da „tom emisijom, u kojoj je čovek ispred i iznad svega, i mera svega, Stanković pokušava da povrati urušen sistem vrednosti“.

"Zahvaljujući plemenitim ljudima, u kojima su humano i dobro probudile priče iz ’Kvadrature kruga’ sagrađeno je 20 kuća i stan za one kojima je život mnogo toga uskratio. Obezbeđeno je 70 stipendija za siromašne učenike i studente, više od 20 kompjutera i lap topova, poljoprivredna mehanizacija za tri domaćinstva, a nameštajem i belom tehnikom opremljene su  22 kuće", stoji u predlogu.

U predlogu da se nagrada dodeli Čedomiru Radusinoviću navodi se da je „oslanjanje na verodostojne podatke dovelo do toga da Čedomir Radusinović, već u prvoj godini rada, bude meta šesnaest tužbi od kojih je svaka odbačena kao neosnovana“ i dodaje da ga njegov novinarski rad u „Pobjedi“ čini „utemeljivačem istraživačkog novinarstva u Crnoj Gori“.

Osim u „Pobjedi“, Radusinović je bio urednik „Narodnog ogledala“, „Radio Tivta“, „Titeksa“, „Glasa Crnogoraca“.

Radomir Ugrnić iz Svilajinca treći je dobitnik Nagrade za životno delo. Novinarstvom je počeo da se bavi 1948. godine u listu "Sport"  gde je ostao sve do njegovog gašenja.

„Bio je dopisnik Radio Beograda iz Svilajnca kojem je redovno slao priloge za jutarnji program o najaktuelnijim zbivanjima u Resavi. Slao je i reportaže za  ’Borbu’, ’Politiku ekspres’, ’Večernje novosti’, ’Poljoprivrednik’, ’Pčelar’ i druge. Još uvek je dopisnik regionalnog lista iz Pomoravlja ’Novi put’, radio ’Mig’ iz Bobova kod Svilajnca, a redovno objavljuje tekstove na portalu ’Resavski poštonoša’ koji je nastavio tradiciju najstarijeg provincijskog lista u Srbiji osnovanog 1871. godine“, navodi se u predlogu za nagradu.


Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) čine Udruženje novinara Srbije (UNS) i Udruženje novinara Crne Gore (UNCG).

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs