Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Život van institucije"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

25. 01. 2019. Press centar UNS-a, PETAK, 25. januar 2019. godine u 15 časova

"Život van institucije"

Humanitarna organizacija Dečje srce organizovala je konferenciju za novinare

 

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 25. januar 2019. godine u 15 časova


 

 

Da li transformacija društva koja je u toku i drugačiji pristup socijalnoj zaštiti garantuju adekvatan nivo socijalne zaštite i zabranu socijalnog isključivanja i diskriminacije osoba sa smetnjama u razvoju?


Dosadašnja praksa i dominantni medicinski model nisu pružali osobama sa smetnjama u razvoju mogućnost izbora, mogućnost da se razvijaju u porodici i da koriste resurse koje im nudi zajednica. Ne dozvolimo da se ovakva praksa isključivanja nastavi, prevaziđimo dosadašnje modele smeštanja osoba u institucije i dozvolimo osobama sa smetnjama u razvoju da budu ravnopravni članovi zajednice u kojoj žive. Društvene promene nisu moguće bez svih nas.

AKO PRIMEĆUJEMO SAMO ONO ŠTO NAS RAZDVAJA, ZABORAVIĆEMO SVE ŠTO NAS SPAJA. AKO INSISTIRAMO NA ONOME ŠTO NAM JE ZAJEDNIČKO, PREVAZIĆI ĆEMO ONO ŠTO NAS RAZLIKUJE. SVI SMO OSOBE U RAZVOJU.  

 

 

Učesnici:

- Bratislava Stojković,  predsednica Udruženja Imam pravo

- Goran Rojević, direktor Humanitarna organizacija Dečje srce

- Nelica Marković, socijalni radnik Ustanove za decu i mlade „Sremčica“

 

 

Istoimeni projekat, "Život van institucije", realizuje Udruženje Imam pravo, u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Dečje srce i Komorom za socijalne zaštite.

Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU,  a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou.

 

 

 

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.


 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs