Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  Promocija knjige "Silovanje razuma"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

11. 07. 2019. Press centar UNS-a 11. jul 2019. u 12 sati

Promocija knjige "Silovanje razuma"

Radisav Raja Rodić je organizovao promociju knjige

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 11. jul 2019. godine u 12 časova

Promocija knjige "Silovanje razuma"

Autentnično svedočenje o teroru koji je zajedno sa novinarima redakcija Glasa javnosti i Kurira preživeo od strane političara i tajkuna koji su hteli da mu preotmu novine i potpuno uguše slobodu reči

U Press centru je organizovana promocija knjige “Silovanje razuma”, u kojoj je autor Radisav Raja Rodić, kao pokretač najuticajnijih i najtiražnijih dnevnih listova Glas Javnosti i Kurir, sabrao svo svoje gorko iskustvo sa političkim moćnicima, tajkunima i stranim plaćenicima koji su mu radili o glavi u nameri da mu preotmu vlasništvo nad medijima i stave ih pod svoju kontrolu.

Koja je politička garnutira bila najbrualnija; da li su to bili julovci Mire Marković, Dačićev SPS, Šešeljevi radikali, eksperti poput Dinkića ili demokrate Djindjić, Tadić i Djilas, koji su zloupotrebili sve državne institucije, policiju ( više od 400 policajaca), pravosudje ( više od 90  sudija), tuzilastvo (više od 30 tužioca) i Poresku upravu    ( više od 150 poreskih policajaca)? Ne zaboravimo da su se mnogi ministri a i mnogi drugi vlasnici i urednici, danas uglednih medija stavili u funkciju preotimanja Glasa Javnosti i Kurira? Da li su Vucicevi naprednjaci drugačiji? Kako je Milutin Mrkonjić spasao Glas Javnosti? Koja je cena slobodne reči u Srbiji juče, danas, sutra?

O knjizi su govorili:

- akademik Časlav Ocić
- prof. dr Dragoslav Slović 
- mr Miloš Miljković
- autor knjige Radisav Rodić

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs