Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Posle tri decenije sve više francuskih turista u Srbiji - najeminentniji francuski turistički mediji u poseti našoj zemlji”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

25. 09. 2019. Press centar UNS-a, SREDA, 25. septembar 2019. godine u 12 časova

"Posle tri decenije sve više francuskih turista u Srbiji - najeminentniji francuski turistički mediji u poseti našoj zemlji”

Udruženje “Ja volim Francusku” održalo je konferenciju za novinare

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 25. septembar 2019. godine u 12 časova

TEMA: "Posle tri decenije sve više francuskih turista u Srbiji - najeminentniji francuski turistički mediji u poseti našoj zemlji”

Nakon uspešno realizovane velike međunarodne konferencije na temu: “Prezentovanje turističkih proizvoda i potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu” 20. aprila prošle godine u Beogradu, na kojoj je prisustvovao značajan broj uticajnih francuskih tur-operatera i predstavnika francuskih eminentnih medija, samim tim i povratka francuskih tur-operatera Srbiji posle 27 godina, Udruženje “Ja volim Francusku” nastavlja sa promocijom Srbije na tržištu Francuske.

Prema rečima Slađane Novaković, glavne inicijatorke obnove međunarodne turističke saradnje između naše dve zemlje i predsednice Udruženja „Ja volim Francusku“ ponovno uspostavljanje stabilne turističke saradnje dovelo do poboljšanja odnosa Francuske i Srbije, uključujući ne samo turistički i kulturni segment, već i u pogledu ekonomskih i bilateralnih odnosa.

Na osnovu sprovedenih istraživanja, Udruženje “Ja volim Francusku” prepoznalo je interesovanje francuskih turista za upoznavanjem prirodnih lepota i kulturnog nasleđa, običaja i etno gastronomije naše zemlje, pre svega Beograda, Topole sa Oplencem, Aranđelovca i Zlatibora.

Promocijom ovih destinacija kao najpoželjnijih za francusko turističko tržište, turistička ponuda Srbije će se na najefikasniji način promovisati na tržištu Francuske i to pisanjem o srpskim turističkim destinacijama u najčitanijim francuskim štampanim medijima.

Iz tog razloga, Udruženje “Ja volim Francusku“, kroz projekat ”Promocija turističkih destinacija Beograda, Topole i Zlatibora” organizuje posetu šest francuskih najeminentnijih turističko-ekonomskih medija Srbiji (od 22. do 25. septembra), s ciljem da se upoznaju sa srpskim znamenitostima i kulturnom baštinom i prenesu našim medijima svoje viđenje Srbije.

Na ovaj način, projekat je direktno povezan sa glavnim ciljevima Strategije razvoja turizma Srbije 2016-2025, u pogledu povećanja broja dolazaka i noćenja stranih turista i deviznog priliva od turizma.

 

Mediji koji dolaze u Srbiju su;

-"Tour Mag"-https://www.tourmag.com/- turisticko-ekonomski medij br. 1 u Francuskoj

-"Quotidien du tourisme"   http://www.quotidiendutourisme.com/

--Magazine   "La Provence"   https://www.laprovence.com/region

-"Magazine "Proces Alimentaire" http://www.processalimentaire.com/

-Magazine "Prestige"" et  Sante"    http://www.magazineprestige.com/

-Magazine "Infosvin"   http://infosvin.eu/

 

Na konferenciji za novinare, koja će biti održana 25. septembra, srpski mediji imaće priliku da se susretnu sa francuskim novinarima, čuju njihova iskustva tokom posete Srbiji, dajući nam mogućnost da « sami sebe vidimo očima drugih ».

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva turizma Republike Srbije.

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

 

VREME:

SREDA, 25. septembar 2019. godine

12 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs