Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  Najave  |  "Proces protiv Predsjednika Srpske kao kraj BiH"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Najave

17. 04. 2024. SREDA, 17. april 2024. godine u 12 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

"Proces protiv Predsjednika Srpske kao kraj BiH"

Informativno-politički portali "Sve o Srpskoj" i "Fakti" i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji održali su tematsku tribinu

SREDA, 17. april 2024. godine u 12 sati, Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

TEMA: "Proces protiv Predsjednika Srpske kao kraj BiH"

Govorili su: Slobodan Reljić, Miloš Ković, Milomir Stepić, Aleksandar Vranješ, Aleksandar Pavić, Predrag Ćeranić i Đuro Bilbija, koji će biti i moderator tribine.

Pozdravnu riječ u ime organizatora imao je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Učesnici su pokušali da daju odgovore na nekoliko ključnih pitanja:

Šta znači suđenje Dodiku i proširenje crne liste na Cvijanovićevu, Viškovića i Stevandića i, istovremeno, ohrabrivanje Srpske za članstvo u EU? Da li Dodikova gostovanja u Rusiji, Bjelorusiji i Turskoj znače okretanje prema Istoku, koji nas hoće, od Zapada, koji nas neće, ili samo znači potvrdu neutralnosti?

Ako Srpska koči sankcije BiH prema Rusiji i približavanje NATO-u, a traži posmatrački status u BRIKS-u, dok FBiH hoće sve suprotno, nije li to onaj Dodikov mirni razlaz na mala vrata? Dokle će Republika Srpska i prijateljske zemlje, odnosno sam Dodik da trpe pravno nasilje nad Republikom Srpskom i srpskim narodom i farsu od suđenja u Sarajevu u produkciji Njemca, samozvanog visokog predstavnika koji takvim svojim činjenjem može da izazove opasne nerede i građanski rat u BiH? 

Zašto takav protektorat osporava dogovore tri strane u BiH bez zapadnih posrednika, a Rusija ne postavlja pitanje zašto nje nema u tom posredovanju iako je garant Dejtona i članica PIK-a? Imaju li Srpska i Srbija razrađene zajedničke odgovore na različite ishode Ukrajine, Gaze, Kosova, izbora u SAD i sl. uključiv i pomoć moćnih prijatelja?

HD Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na YouTube kanalu Press centar UNS.

 

VREME:

SREDA, 17. april 2024. godine,

12 sati

 

MESTO:

Press centar, UNS, Knez Mihailova 6,

Beograd

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs