UNS Press centar :: Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/rss.html organizovanje konferencije beograd, organizacija događaja Beograd sr http://presscentar.uns.org.rs/img/logo.png UNS Press centar :: Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/rss.html Budite u centru - Organizujte događaj u Press centru UNS-a http://presscentar.uns.org.rs/announcements/460/budite-u-centru---organizujte-dogadjaj-u-press-centru-uns-a.html Press centar UNS-a je mesto odakle ćete se na najbolji način obratiti javnosti, gde ćete po najpovoljnijim cenama održati konferenciju za novinare, okrugli sto, panel diskusiju, seminar, promociju, predavanje... ]]>  

Dobrodošli u Press centar UNS-a.

(Fotografije sale u većem formatu možete pogledati u Galeriji na dnu strane)

 

Zakažite događaj, obratite se na:

 

mob:  + 381 (63) 611 086
e-mail: ana.petronijevic@uns.rs , pc@uns.org.rssladjana.dimitrijevic@uns.rs

Kontakt osobe: Ana Petronijević Miškov i Slađana Dimitrijević 


]]>
Tue, 31 Dec 2019 10:01:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/460/budite-u-centru---organizujte-dogadjaj-u-press-centru-uns-a.html
„Šta BiH čini (ne)mogućom državom?“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3109/sta-bih-cini-nemogucom-drzavom.html Informativni portal "Sve o Srpskoj" i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji održali su tribinu ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 23. maj 2019. godine u 13 časova

TEMA: „Šta BiH čini (ne)mogućom državom?“


U četvrtak, 23. maja, u 13 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III)  održana je tribina na temu „Šta BiH čini (ne)mogućom državom?“, u organizaciji informativnog portala Sve o Srpskoj i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.


Na tribini su učestvovali Slobodan Antonić, Aleksandar Vujović, Nenad Kecmanović, Aleksandar Pavić, Dušan Proroković i Darko Tanasković.

Uvodnu reč održao je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Moderator tribine bio je Đuro Bilbija, urednik informativnog portala "Sve o Srpskoj".


Dogodine će se navršiti četvrt stoleća kako je BiH izašla iz građanskog rata, ali još uvek nije stigla do funkcionalne stabilnosti i gubi vreme i energiju na unurtrašnje sporove. Ocene se kreću od toga da je stanje gore nego početkom 90-ih, ili permanentno krizno stanje, preko toga da nije samoodrživa bez trajnog patronata „međunarodne zajednice“, ili bar bez upotrebe „bonskih ovlašćenja“ visokog predstavnika, do toga da spada u kategoriju beznadežnih ili propalih država od kojih treba odustati. 

Razlike su još veće kada je reč o uzrocima: neki optužuju protektorat da blokira unutrašnje demokratske potencijale i obeshrabruje domaće pregovarače, drugima su za sve krivi nacionalni lideri koji žive od uzajamnih provokacija, treći problem vide u niskoj demokratskoj kulturi populacije nedorasle složenim mehanizmima konsocijacije. A nisu ništa manja razilaženja ni oko pitanja šta bi trebalo preduzeti.

Za Bošnjake je Dejtonski sporazum neprihvatljiv i traže centralizaciju i unitarizaciju BiH, za Srbe je upravo primena izvornog Dejtona jedina garancija opstanka Republike Srpske i uslov ostanka u BiH, a  za Hrvate je sporan prethodni Vašingtonski sporazum kojim su se odrekli trećeg entiteta. Pojavljuje se i ideja o novoj međunarodnoj konferenciji o BiH, u kojoj bi,  s obzirom na izmenjenu geopolitičku situaciju, učestvovale i Putinova Rusija, Sijeva Kina i Erdoganova Turska, a ne samo zapadne zemlje na čelu sa SAD. Kao što je prisutna i suprotna ideja: dogovor unutrašnjih aktera bez ikakvih spoljnih posredovanja.

Najzad, da li BiH uopšte ima budućnost i kakva bi ona mogla da bude?

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 23 May 2019 14:55:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3109/sta-bih-cini-nemogucom-drzavom.html
„Ne odlaži vreme je za rad“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3107/ne-odlazi-vreme-je-za-rad.html Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Srbije (ORS) održalo je okrugli sto ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 23. maj 2019. godine u 11 časova

TEMA: „Ne odlaži vreme je za rad“


Cilj okruglog stola  „Ne odlaži vreme je za rad“ je podizanje svesti u javnosti o činjenici da su hronični artritisi autoimune, sistemske bolesti, koje pogađaju pre svega mlade ljude – radno aktivne, a koje se, ako se rano otkriju (prva tri meseca) mogu uspešno lečiti i sačuvati radnu sposobnost i kvalitet života obolelih.

Prema Briselskoj deklaraciji Evropske lige za borbu protiv reumatizma (EULAR) opterećenje i troškovi reumatskih i mišićno-skeletnih bolest (RMD)i za pojedinca i društvo su najveći. Zbog toga ovom kampanjom pozivamo sve relevantne institucije i pojedince da omoguće radno sposobnim obolelim od RMD da rade. Obolelima od RMD, kod kojih je bolest dovela do invalidnosti, potrebno je stvoriti uslove za rad. Ovu kampanju realizovalo je Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Srbije (ORS) zajedno sa Udruženjem reumatologa Srbije (UreS)

 

Učesnici:

- Doc dr Predrag Ostojić, Institut za reumatologiju Srbije

- Prof. dr Jelena Vojinović, KC NIŠ, predsednica Udruženja reumatologa Srbije, predsednica Komisije za biološku terapiju u reumatologiju pri RFZO

- Prof. dr Aleksandar Milovanović, direktor Instituta za medicinu rada Srbije

- Prof. dr Slobodan Savić, Univerzitet u Beogradu, Medicinski fakultet, Institut za sudsku medicinu

- Dr Snežana Pantić -Aksentijević, rukovodilac Grupe za javno zdravlje Ministarstva zdravlja Srbije

- Biljana Barošević, pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad i socijalna pitanja

- Bojana Stanić, državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja

- Borislav Cekić, predsednik Saveza invalida rada

- Predstavnik Udruženje invalida Srbije

- Mr ph. Jovana Milovanović, direktorka sektora za lekove i farmakologiju RFZO

- dr Željko Popadić, zamenik direktora u sektoru za lekove RFZO

- Nada Soković. Nacionalna služba za zapošljavanje

- Predstavnik Privredne Komore Srbije

- Predstavnik Uprave prihoda Srbije

- Predstavnik Unije poslodavaca Srbije

- Aleksandar Smiljković, aktivista ORS-a, rukovodilac projekta “Ne odlaži vreme je za rad”

- Prim. dr Mirjana Lapčević - Predsednica ORS-a

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 23 May 2019 13:59:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3107/ne-odlazi-vreme-je-za-rad.html
Predstavljanje Izveštaja o radu Državne revizorske institucije za 2018. godinu http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3104/predstavljanje-izvestaja-o-radu-drzavne-revizorske-institucije-za-2018-godinu-.html Državna revizorska institucija održala je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 22. maj 2019. godine u 10.30 časova


TEMA: Predstavljanje Izveštaja o radu Državne revizorske institucije za 2018. godinu

 


Konferencija je održana u sredu, 22. maja 2019. godine u 10.30 časova u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova broj 6/3.

Državna revizorska institucija je tokom prošle godine sprovela reviziju 209 subjekata revizije i izradila 436 revizorskih proizvoda.

Državni revizori, tokom revizija sprovedenih u 2018. godini, utvrdili su kod subjekata revizije greške i nepravilnosti u iznosu od 217 milijardi dinara.

O najvažnijim podacima iz Izveštaja o radu Državne revizorske institucije za 2018. godinu govorio je predsednik Državne revizorske institucije i generalni državni revizor dr Duško Pejović.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Wed, 22 May 2019 09:00:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3104/predstavljanje-izvestaja-o-radu-drzavne-revizorske-institucije-za-2018-godinu-.html
"RAJIĆEVA: kriminal, korupcija i luksuz" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3100/rajiceva-kriminal-korupcija-i-luksuz.html Mreža za restituciju u Srbiji Vas održala je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 22. maj 2019. godine u 12 časova

TEMA: "RAJIĆEVA: kriminal, korupcija i luksuz"

 

Glavna tema na konferenciji bila je iznošenje dokaza o pokušaju uzurpacije državnog placa na uglu Pariske i Uzun Mirkove ulice, gde se nekada nalazio Hotel Srpski Kralj, uništen i bombardovanju 1941. godine, a posle toga postao bašta restorana “Park”, preko puta Kalemegdana.

Na ovom placu, oduzetom porodici Veljković, zloupotrebom konverzije prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu, pojedinci planiraju da izgrade najluksuznije stanove u ovom gradu, po ceni kvadrata od oko 6.000 evra, i pored činjenice da se plac potražuje u postupku restitucije.

Skoro 10 godina nakon uvođenja konverzije, konačno se može videti ko su pravi korisnici ovih loših zakonskih rešenja, koliku štetu trpe građani u restituciji, ali i svi ostali, zbog loših zakonskih rešenja i da li je vreme da se loša rešenja preispitaju.

 

O ovoj temi na konferenciji su govorili:

- Mile Antić, koordinator Mreže za restituciju u Srbiji

- Bogdan Veljković, predsednik “Udruženja građana za povraćaj oduzete imovine Beograd”, a ujedno i jedan od naslednika pomenutog placa

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Wed, 22 May 2019 09:08:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3100/rajiceva-kriminal-korupcija-i-luksuz.html
Maglič fest - srednjovekovni viteški spektakl na tvrđavi Maglič http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3099/maglic-fest---srednjovekovni-viteski-spektakl-na-tvrdjavi-maglic.html Turistička organizacija Kraljeva i Udruženje "Srbija za mlade" održali su konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 21. maj 2019. godine u 13.30 časova

TEMA: Maglič fest - srednjovekovni viteški spektakl na tvrđavi Maglič


Foto: Srbija za mlade

 

U organizaciji Turističke organizacije Kraljeva, na tvrđavi Maglič se u subotu, 25. maja, održava "Maglič fest 2019". Posetioci će imati priliku da dožive jednu od najlepših srednjovekovnih tvrđava Srbije u autentičnom duhu, uz spektakularne borbe vitezova, nastupe etno grupa i srednjovekovnu muziku.


Posetioce "Maglič festa" očekuje defile više od 100 vitezova iz viteških družina iz cele zemlje, kao i srednjovekovne viteške igre i višeboji, viteške borbe pravim srednjovekovnim oružjem, streličarstvo, zanatlije, slikari, sokolari, plesači sa vatrom, kovačke radionice na otvorenom, kao i uživanje u srednjovekovnoj hrani i piću.

Svečani defile vitezova i princeza predvodiće vitezovi svebora na konjima Konjičkog kluba "Zapadna Morava". U umetničkom programu nastupiće glumica Gorica Popović. Za muzički program u tvrđavi zaduženi su srednjovekovni ansambli "Runo" i "Heruvimi". Specijalni gost u muzičkom programu biće Neša "Galija". 

 

 

Govorili su:

- Ana Mirosavljević - direktor Turističke organizacije Kraljeva

- Ivan Lazić, Svebor družina Sveti Knez Lazar

- Igor Tešić - PR Maglič festa

- Miša Ćirić, vitez od vina

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Tue, 21 May 2019 15:18:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3099/maglic-fest---srednjovekovni-viteski-spektakl-na-tvrdjavi-maglic.html
"Čija je naša zemlja?" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3065/cija-je-nasa-zemlja.html Savez akcionara Vojvodine održao je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 13. maj 2019. godine u 11 časova

Tema: Čija je naša zemlja?

Organizator konferencije je Savez akcionara Vojvodine koji danas okuplja i predstavlja 63 zemljoradničke zadruge iz Vojvodine.

Cilj konferencije za štampu je informisanje šire javnosti o, kako iz Saveza navode, privatizacionoj pljački ogromnih razmera gde se govori o minimum 200 000 ha plodne Vojvođanske zemlje koja je na nezakonit način otuđena od stvarnih vlasnika - zadrugara.

Savet za borbu protiv korupcije Republike Srbije ispitao je i analizirao problem privatizacije poljoprivrednih preduzeća i kombinata sa posebnom pažnjom, imajući u vidu veliku važnost ove teme i o tome informisao javnost u dva navrata, izveštajima iz 2012. i krajem 2018. godine.

Na osnovu brojnih prigovora koje je primio Savet za borbu protiv korupcije, nedvosmisleno je utvrđeno da privatizacija poljoprivrednih preduzeća i kombinata nije zakonito rešila status poljoprivrednog zemljišta jer Zakon o javnoj imovini nije postojao u vreme privatizacije.

Ilegalna privatizacija poljoprivrednog zemljišta tačnije zadružnog zemljišta (suprotno zakonima Srbije - posebno Zakona o zadrugama) bitno je doprinela daljoj migraciji stanovništva iz Vojvođanskih sela, u nekim slučajevima doprinela i potpunom nestanku. Veliki broj porodica ostao je bez ikakvog socijalnog programa, akcije manjinskih deoničara nikada nisu plaćene u većini slučajeva, a više od 10.000 porodica ostalo je bez ijednog zaposlenika.

O višedecenijskoj borbi za istinu i povrat zemljoradničke zemlje, koja je umnogome doprinela daljem osiromašenju zemljoradnika i njihovih porodica, kao i slučaju u kom predsednik SAV ostaje bez sopstvene kuće i zemlje zbog istupanja u javnosti, na konferenciji su govorili:

 

- Veselin Muhadinović, predsednik Saveza akcionara Vojvodine, AD Zmajevo

- Jelisaveta Vasilić, član Saveta za borbu protiv korupcije 

- Daniela Stojković Jovanović, predsednica NVO Svet i Dunav i potpredsednica DCSF, Austrija

 

 

Više o temi:

Criminal charges: The cadastre entered the cooperative land on private persons?

Cooperatives claim 200,000 hectares, the appeal went to Strasbourg

Criminal charges of the cooperative against the director of the cadastral register in Vrbas

Shareholder associations claim cooperative land

 

Video izjave:

Voraz Nikola - About the privatization of the "Djuro Strugar" Kula cooperative

Veselin Muhadinovic on the fight for the return of cooperative land in Vojvodina

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Mon, 13 May 2019 14:04:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3065/cija-je-nasa-zemlja.html
EUROMELANOM 2019 - PANEVROPSKA KAMPANJA ZA PREVENCIJU I RANU DIJAGNOZU RAKA KOŽE: “Borba sa rakom kože počinje u tvojoj glavi” http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3068/euromelanom-2019---panevropska-kampanja-za-prevenciju-i-ranu-dijagnozu-raka-koze-borba-sa-rakom-koze-pocinje-u-tvojoj-glavi.html Udruženja dermatovenerologa Srbije je organizovalo konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 8. maj 2019. godine u 10 sati

TEMA: EUROMELANOM 2019 - PANEVROPSKA KAMPANJA ZA PREVENCIJU I RANU DIJAGNOZU RAKA KOŽE: “Borba sa rakom kože počinje u tvojoj glavi”

 

SAGOVORNICI:

 

1. Prof. dr Vicko Ferenc, državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije

- Aktivnosti Ministarstva zdravlja u cilju unapređenja prevencije dijagnostike i lečenja melanoma 

2. Doc. dr Dušan Škiljević, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije

- Ciljevi i realizacija ovogodišnje kampanje Euromelanom “Borba sa rakom kože počinje u tvojoj glavi"

3. Prof. Željko Mijušković, član Izvršnog odbora Udruženja dermatovenerologa Srbije i predsednik Radne grupe Ministarstva zdravlja za regulisanje rada solarijuma

-  Značaj Pravilnika o zabrani solarijuma

4. Prof. Lidija Kandolf Sekulović, nacionalni koordinator kampanje Euromelanom

- Usklađjivanje terapije metastatskog melanoma sa evropskim i nacionalnim vodičem

- Informacije o besplatnim pregledima u Srbiji

5.  Predstavnik RFZO

6. Savo Pilipović, predsednik Udruženja pacijenata obolelih od melanoma

Položaj pacijenata u Srbiji i aktivnosti Udruženja


Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Wed, 8 May 2019 11:01:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3068/euromelanom-2019---panevropska-kampanja-za-prevenciju-i-ranu-dijagnozu-raka-koze-borba-sa-rakom-koze-pocinje-u-tvojoj-glavi.html
Konferencija za novinare Sirila Milera (Syril Muller), potpredsednika Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3060/konferencija-za-novinare-sirila-milera-syril-muller-potpredsednika-svetske-banke-za-evropu-i-centralnu-aziju.html Svetska Banka je organizovala konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 7. maj 2019. godine u 14 časova

Konferencija za novinare Sirila Milera (Syril Muller), potpredsednika Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju


Potpredsednik Miler je govorio o svojoj dvodnevnoj poseti Srbiji i saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Nakon dvodnevne posete Srbiji, tokom koje se sreo sa visokim zvaničnicima države, privrednicima, istaknutim pojedincima iz raznih sfera društva, predstavnicima drugih međunarodnih finansijskih organizacija i diplomatama akreditovanim u Srbiji, potpredsednik Siril Miler je održao konferenciju za medije.

Teme konferencije za medije bile su: stanje srpske privrede, šanse za privredni rast, aktivnosti Svetske banke u Srbiji i planovi za buduću saradnju.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Tue, 7 May 2019 09:19:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3060/konferencija-za-novinare-sirila-milera-syril-muller-potpredsednika-svetske-banke-za-evropu-i-centralnu-aziju.html
Komemoracija povodom smrti Dejana Anastasijevića, jednog od najistaknutijih novinara u Srbiji i regionu http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3050/komemoracija-povodom-smrti-dejana-anastasijevica-jednog-od-najistaknutijih-novinara-u-srbiji-i-regionu.html Komemoracija povodom smrti Dejana Anastasijevića održana je 30. aprila u 10 časova u Press centru UNS-a ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 30. april 2019. godine u 10 časova


Dejan Anastasijević je rođen 1962. godine u Beogradu. Bio je urednik BBC-a na srpskom, a pre toga dugogodišnji novinar beogradskog Vremena i američkog magazina TIME, kao i dopisnik Tanjuga iz Brisela.

Izveštavao je i sa ratišta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu.

Na Radiju B92 uređivao je kultnu emisiju "Oblačić u stripu".

U aprilu 2007. godine preživeo je pokušaj atentata. Tada je na simsu prozora njegovog stana eksplodirala bomba. Druga bomba, koja je takođe bila postavljena, nije eksplodirala.

On je 2002. godine bio dobitnik nagrade Nieman Fellowship za novinarstvo Harvard Univerziteta, dobio je dve nacionalne nagrade za novinarstvo (NUNS i nagrada Dušan Bogovac), kao i 2008. nagradu holandskog Oxfama Novib/PEN za zalaganje za ljudska prava i slobodu izražavanja.

 

Na komemoraciji su govorili prijatelji i kolege sa kojima je radio.

Kremacija Dejana Anastasijevića biće u utorak 30.4. u 13 časova na Novom groblju.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

 

]]>
Tue, 30 Apr 2019 10:21:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3050/komemoracija-povodom-smrti-dejana-anastasijevica-jednog-od-najistaknutijih-novinara-u-srbiji-i-regionu.html
Izložba i predstavljanje druge monografije Jugoslava Ocokoljića http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3049/izlozba-i-predstavljanje-druge-monografije-jugoslava-ocokoljica-.html Prijatelji i učenici Jugoslava Ocokoljića održali su komemorativnu izložbu ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 30. april 2019. godine u 12 časova


 

"Veliko delo je Jedno, celina"

Izložba i predstavljanje druge monografije SVESKA SLIKA Jugoslava Ocokoljića sa delimičnim tumačenjima 2014-2018.

 

- - -

 

...”Iako su ovde slike razvrstane u tri odeljka one,

kao žiže misli o preobražaju, sadrže sve vreme osobine sva tri stanja (nigredo, rubedo, albedo)

jer: Veliko delo je Jedno, celina”...

...”Ikonopis je Veliko delo, kamen mudrosti, ostvareno svetlošću...”

Svako dobro, dragi čitaoče

 

Jugoslav Ocokoljić

 

- - -

 

Jugoslav Ocokoljić je rođen u Splitu, 10. jula 1951. godine. Diplomirao konzervaciju i restauraciju na VPŠ, u Beogradu, u klasi prof. Miše Mladenovića, 1986. godine. Slikar, ikonopisac i restaurator, bio je član ULUS-a, SAA, Los Anđeles i ICHAW, London.

Imao je pedeset devet samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, veliki broj kolektivnih izložbi i kolonija u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na međunarodnim naučnim skupovima, radio dizajn i pripremu za štampu za većinu svojih izdanja.

 

Dobitnik je nagrada:

- (2004) Nagrada za ikonu u okviru izložbe “Vizantija u delima srpskih savremenih umetnika” galerija NUBS, Beograd, Srbija.

- (2006) Prva nagrada za portret u okviru izložbe “Portret beograda” galerija NUBS, Beograd, Srbija.

 

Naučne knjige

J. Ocokoljić: „Starozavetni obrazi sa tumačenjima“, Matrona, Beograd, 2016. Pogovor: Nenad Božović.

J. Ocokoljić: „Posne slikarske tehnike – dopunjene metode ikonopisanja“, Službeni glasnik, Beograd, 2009. Predgovor: Akademik, Sokol Sokolović, Dr Violeta Cvetkovska Ocokoljić.

J. Ocokoljić: „Ikona, pisanje, čitanje i sozercanje sa teologijom ikone“, samostalno izdanje, Beograd, 2004. Predgovor: Andrej Vujnović.

 

Prevodi knjiga

Egon Sendler: „Ikona, slika nevidljivog: Elementi bogoslovlja, estetike i tehnike ikonopisa“, (prevod sa francuskog jezika), Jasen, Beograd, 2009. Recenzenti: Dr Violeta Cvetkovska Ocokoljić Dr Boris B. Brajović.

Ričard Templ: „Ikona, tajnovito poreklo hrišćanstva“ (prevod sa engleskog jezika), Kalenić, Kragujevac, 2009.

Leonid Uspenski i Vladimir Loski: „Smisao ikone“ (preveli sa engleskog jezika Dr Violeta Cvetkovska Ocokoljić i Jugoslav Ocokoljić), Jasen, Beograd, 2008. Recenzenti: Dr Dragan Stojanović i Dr Boris B. Brajović 

 

 

Tim povodom,  govorili su:

Akademik Sokol Sokolović

Istoričar umetnosti Dušan Milovanović

Istoričar umetnosti Haira Jakovljević

Đakon Nenad Ilić, Ikonopisanje Jugoslava Ocokoljića (uz dopuštenje autora, tekst vodi Olivera Štrbac)

Master istoričar umetnosti, kustos Muzeja Srpske pravoslavne crkve, Biljana Cincar-Kostić

Vladana Rasić, novinarka

Olivera Štrbac


 

Koordinator protokola:  Maja Živanović, istoričarka umetnosti

 

 

 

- - - -

 

Komemorativni skup pomogli prijatelji umetnosti i poštovaoci dela Jugoslava Ocokoljića:

Sanja Banković

Ivana Bambić

Sonja Asanović Todorović

Vesna Greška

Željkica Knežević

Bojana Trivić

Katarina Jakovljević

Milica Đorđević

Damjan Đorđević

Goran Bošković

Miodrag Veličković

Miloš Arsić

Olivera Štrbac

Milan Borota

Biljana Stojković Borota

 

Posebnu zahvalnost izražavamo govornicima….i koordinatorki protokola…

Inspirisani likom Jugoslava Ocokoljića, tekstove napisali:

 

Bojana Trivić

Posle izrastanja drveta starog dva milenijuma, čija je vrsta odavno istrebljena, mislim kako je to sudbina i ljudi koji su rođeni sa krilima prevelikim za skučeno vreme u kojem su živeli. Bio je moj učitelj jednom na Sinaju, već u svojim zrelim godinama. Ustao je rano, još je bio mrak, i krenuo za kolonom ćutljivih ljudi uzbrdo, uskom stazom, kakva je svaka staza spasenja. Usput se sto puta okliznuo po mraku na kamenje koje se kotrljajući survavalo s velike visine, i sto puta zapitao "Jugoslave - šta ti je ovo trebalo, glavu da izgubiš...!" A onda je sunce izašlo iznad sinajske pustinje, i užarilo crvene stene oko manastira Svete Katarine nadzemaljskim sjajem. Stajao je, duše okupane svetlošću, zahvalan Bogu. Kad pomislim na njega, tako ga vidim.

 

Damjan Đorđević

Hladan januar 2017. bez snega. Pomalo vetrovito veče tog 17.januara... U dvorištu Studenjaka gledam naizgled neprimetnu, no zapravo do granica mističnog upečatljivu ličnost kako polako, sa cigaretom, u dugom do zemlje kaputu i korpom sa točkićima, hoda i odlazi u tamu ogromnih, starih crnih lipa... Ličnost kao iz nekog romana Dostojevskog. Prosto mi se nameće misao da to tako zapravo izgleda umetnik, istinski umetnik... Skromno, veličanstveno, dostojanstveno, nenametljivo... Večan mu spomen!

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju

.


 

]]>
Tue, 30 Apr 2019 12:35:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3049/izlozba-i-predstavljanje-druge-monografije-jugoslava-ocokoljica-.html
Državotvorna konferencija "Vaskrsavanje Srbije" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3042/drzavotvorna-konferencija-vaskrsavanje-srbije.html Ljubomir T. Grujić održao je konferenciju za novinare ]]> Cilj konferencije je bio:

Jasno i otvoreno će se otkriti javnosti postojanje unutrašnje, indirektne okupacije našeg naroda i, u celini, naše države Srbije, pored poznate direktne, inostrane okupacije najizrazitije prisutne na srcu Srbije - Kosovu i Metohiji. Pokazaće se u čemu se one sastoje, na čemu se zasniva, i šta im je cilj.

Predložiće se osnovna rešenja za oslobađanje od okupacija i stvaranje uslova za za vaskrsavanje i uzdizanje Srbije i njenog naroda.

 
Organizator konferencije:

- Dr Ljubomir T. Grujić, redovni profesor u penziji, nije bio niti je sada član političke stranke ili pokreta. Bio je nezavisni kandidat za predsednika Republike Srbije 1990. godine. Od tada je još aktivan u borbi na ovaj način za Srbiju, Srbski narod i njegove prijatelje koji žive u Srbiji. Dokumenta od jeseni 1968. g. do novembra 2018. godine su izložena na http://www.ssssseternal.org do oktobra o.g. i mogu da se preuzmu.

 

Govornici

Govornici nisu stranačke ličnosti. Njima su očuvanje i utvrđivanje naše države, interes naroda, njegova dobrobit, sloboda i celokupni razvoj najvažniji. Oslobođeni su neprikosnovenog autoriteta čelnika stranaka i državnih rukovodilaca. Nisu opterećeni borbom, ambicijom i karijerom za bilo koju rukovodeću državnu funkciju.


1.  Hadži Ljubiša Gvoić, grafički inženjer, tvorac informativne grafike još pre pedeset godina, poznat kao kartograf, radio je u listu POLITIKA i VEČERNjE NOVOSTI, objavio preko 18.500 značajnih radova, najviše u radnom odnosu ovih medijskih kuća, Beograd., “Ljubisha Gvoic” <lj.gvoic@gmail.com>

2. Dr Ljubomir T. Grujić, redovni profesor u penziji, Beograd, ustav.srbije@gmail.com

3. Luka Joksimović Barbat, doktor humanističkih nauka, književnik, Urednik elektronskog časopisa duhovne kulture  Čovek od reči, Beograd, https://www.homoverbum.com

4. Tomislav Jovanović, advokat, Niš, advokaturom se bavi od 1966. godine. Rođen u Zemunu, živeo u Inđiji, Bojniku, Lebanu, Kragujevcu, Beogradu, a od 2005. u Nišu. Pobornik je ideje Vaskrsenja Srbije i neprekidne borbe za Bogougodni boljitak i život. “Tomislav Jovanović” <toma.jovanic@gmail.com>

5. Dr Blagoje Ristović, Viši naučni istraživač VMA u penziji, Beograd

6. Dušan Stojanović, dipl. ekonomista i dipl. inž. informatike, Subotica, dusanmstojanovic@yandex.ru

 

Program konferencije


1.  Uvodna reč voditelja konferencije i predstavljanje govornika

2.  Izlaganja govornika

3.  Zaključak

4.  Pitanja prisutnih novinara i građana; odgovori govornika

5. Završna reč i zahvalnost organizatora konferencije

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


đ

]]>
Wed, 24 Apr 2019 08:14:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3042/drzavotvorna-konferencija-vaskrsavanje-srbije.html
Predstavljanje knjige: „Haška podmornica“ (Dnevničke beleške i razmišljanja haškog pritvorenika) http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3019/predstavljanje-knjige-haska-podmornica-dnevnicke-beleske-i-razmisljanja-haskog-pritvorenika.html Vinko Pandurević održao je promociju knjige ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 24. april 2019. godine u 14 časova

Predstavljanje knjige: „Haška podmornica“ (Dnevničke beleške i  razmišljanja haškog pritvorenika)

 

 

Promocija knjige „Haška podmornica“ autora Vinka Pandurevića biće održana u Press centru Udruženja novinara Srbije, 24. aprila u 14 časova.


Vinko Pandurević, general i doktor socioloških nauka je autor jedanaest knjiga.

Njegova najnovija knjiga „Haška podmornica“, predstavlja vrlo zanimljivo štivo, koja se može smatrati nastavkom njegove knjige „Život se brani istinom“, koja je takođe svojevremeno predstavljena u Press centru UNS-a.

Knjiga obiluje četverogodišnjim dnevničkim zapisima autora kao haškog pritovorenika, koji predstavljaju autorov pogled na našu bližu i dalju ratnu prošlost kroz zatvorske rešetke i preko zatvorskih zidina, kao jedan od načina preispitivanja samoga sebe, vlastite prošlosti i sagledavanja budućnosti.

Knjiga odslikava nevidljivu stranu pritvorske jedinice Haškog tribunala i velikog broja pritvorenika, njenih stanovnika, njihov život „post festum – posle boja kopljem u trnje“, pritvorski život nakon bogatih vojnih, političkih i državnih karijera, život ljudi čije su sadašnjost, a u najvećeoj meri i budućnost zaogrnute njihovom bliskom prošlošću koja ih je sve dovela u Haški tribunal.

Autor na vrlo argumentovan, autentičan i originalan način prikazuje sudbinu naroda na postjugoslovenskom prostoru, a posebno srpskog, kroz prizmu presuda Haškog tribunala, kao i odnos državnog rukovodstva SRJ, Srbije i Republike Srpske prema Haškom tribunalu kao takvom. U knjizi autor dočarava orvelovski karakter HT, prikazuje mnoštvo pleonazama i političko-pravne mimikrije.


O knjizi su govorili:

- Miroslav Toholj, književnik, član Akademije nauka i umetnosti R. Srpske, recenzent knjige

- Miodrag Popov, poznati srpski novinar i publicista, autor predgovora

- Nikola Šainović, nekadašnji predsednik Vlade Srbije i potpredsednik Vlade SRJ i haški saputnik autora knjige

- Milomir Marić, istaknuti srpski novinar i publicista i TV urednik

- Vinko Pandurević, kao autor

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Wed, 24 Apr 2019 16:11:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3019/predstavljanje-knjige-haska-podmornica-dnevnicke-beleske-i-razmisljanja-haskog-pritvorenika.html
Međunarodna konferencija „Kraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3027/medjunarodna-konferencija-kraj-nekaznjivosti-za-zlocine-nad-novinarima.html Udruženje novinara Srbije održalo je međunarodnu konferenciju „Kraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima“ ]]> Međunarodnu konferenciju „Kraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima“ organizovali su Udruženje novinara Srbije (UNS) i Radio-televizija Srbije (RTS) 22. i 23. aprila 2019. godine, na dvadesetogodišnjicu NATO bombardovanja zgrade RTS-a kada je ubijeno 16 radnika te televizije. Konferencija će biti u Dečijem kulturnom centru u Beogradu (Takovska 8).

Konferencija je održala par nedelja pošto je vrh nekadašnje Državne bezbednosti osuđen za ubistvo Slavka Ćuruvije, što je prva presuda za ubistvo novinara u Srbiji. Održana je i u vreme sve većih pritisaka na novinare i kod nas i u svetu. NATO bombardovanje RTS-a bio je presedan koji je otvorio vrata za napade na druge medije u zonama konflikata širom sveta.

Radnici RTS-a nisu bili jedine žrtve rata za Kosovo. U maju 1999, troje kineskih novinara ubijeno je u bombardovanju kineske ambasade u Beogradu, a najmanje 14 srpskih i albanskih novinara su oteti i ubijeni između 1998. i 2000. godine na Kosovu. Za ova ubistva niko još nije odgovarao.

 

______________________________________________________________________________________

Molim da prisustvo na otvaranju i konferenciji potvrdite najkasnije do SUBOTE, 20. aprila u 11 sati na mejl ana.petronijevic@uns.rs , zbog izrade akreditacija

Prisustvo na konferenciji biće omogućeno samo akreditovanim novinarima.

___________________________________________________________________________________________


Na otvaranju konferencije 22. aprila sa početkom u 18 časova govorili su novinar RTS-a koji je vodio vesti 23. aprila u 2.00 časova u vreme bombardovanja te televizije Boban Kovačević, brat ubijenog Siniše Medića Miroslav, generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i predsednik UNS-a Vladimir Radomirović.

Prvog dana konferencije govorili su i članica Komisije za istraživanje ubistava novinara Ljiljana Smajlović, zamenik generalnog sekretara Međunarodne federacije novinara Džeremi Dir, predsednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjov, istraživački novinar i suosnivač „The Intercept“ Džeremi Skejhil, kao i premijerka Republike Srbije Ana Brnabić.

Komemoracija medijskim radnicima koji su poginuli u NATO agresiji održana je u 20.30 časova kod spomenika "Zašto?".

Na prvom panelu drugog dana konferencije pod nazivom „Ratni život: Izveštavanje tokom NATO bombardovanja“ govorili su šef Medija centra u Prištini 1999. i pomoćnik generalnog direktora RTS-a Milivoje Mihajlović, reporterka lista „Marianne“ ’90-ih i glavna urednica „Causeur“ Elizabet Levi, saradnik “CNN World Report” ’90-ih i reporter „Figaro magazina“ Oleg Dmitriev.

U ovom panelu govorio je i reporter „Figaro magazina“ ’90-ih i istoričar i publicista iz Pariza Viktor Lupan, kao i reporter ruskih medija za Balkan ’90-ih i predsednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjov. Moderator panela „Ratni život: Izveštavanje tokom NATO bombardovanja“  je dopisnik agencije „Frans Pres“ sa Kosova tokom bombardovanja i predsednik Centra za strateške alternative Aleksandar Mitić.

Tema drugog panela koji je vodio urednik portala RTS-a Zoran Stanojević je „Propaganda 1999-2019: Šta smo naučili?“. Na njemu su govorili predsednica Suda časti UNS-a i urednica „Evropljanina“ 1999. Ljiljana Smajlović, novinar iz Lozane Slobodan Despot, istraživački novinar i suosnivač „The Intercept“ Džeremi Skejhil, istraživački novinar i urednik „Brave New Europe“ u Berlinu Metju D. Rouz, kao i zamenik dekana Fakulteta za komunikacije, medije i dizajn  iz Moskve Dimitrij Šelukin.

Na trećem panelu pod nazivom „Pretnje i izazovi za novinare danas“ govorili su novinarka u crnogorskom listu „Vijesti“ Olivera Lakić i sin ubijenog novinara „Večernjih novosti“ Milana Pantića i predstavnik MUP-a u Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara Nemanja Pantić.

Na ovom panelu govorili su u ime Međunarodne federacije novinara Alberto Fernandez, generalni sekretar Evropske federacije novinara Rikardo Gutierez, glavni urednik Raša tudej iz Moskve Aleksej Nikolov, kao i koordinatorka Komiteta za zaštitu novinara (CPJ) Gulnoza Said. Moderator panela „Pretnje i izazovi za novinare danas“ je predsednik UNS-a Vladimir Radomirović.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

]]>
Tue, 23 Apr 2019 11:50:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3027/medjunarodna-konferencija-kraj-nekaznjivosti-za-zlocine-nad-novinarima.html
"Ko je Srbiju unapred žrtvovao, istopio 407 tenkova i ugrozio bezbednost države" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3034/ko-je-srbiju-unapred-zrtvovao-istopio-407-tenkova-i-ugrozio-bezbednost-drzave.html Republikanska stranka održala je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SUBOTA, 20. april 2019. godine u 14 časova

TEMA: "Ko je Srbiju unapred žrtvovao, istopio 407 tenkova i ugrozio bezbednost države"

 

 

 

Učesnici su bili:

- Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke

- Ivan Blagojević, stariji vodnik vojske Republike Srbije

- Goran Žarić, pukovnik BIA

- Mihajlo Todić, predsednik GO Beograd

- Vladislav Miletić, direktor

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Sat, 20 Apr 2019 15:22:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3034/ko-je-srbiju-unapred-zrtvovao-istopio-407-tenkova-i-ugrozio-bezbednost-drzave.html
„Položaj roditelja u Srbiji – moderno doba“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3024/polozaj-roditelja-u-srbiji--moderno-doba.html Nedeljnik „Vreme“ vas poziva na okrugli sto ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 19. april 2019. godine u 13 časova

TEMA: „Položaj roditelja u Srbiji – moderno doba“

 

 

Da li je danas teže biti roditelj nego što je to bilo ranije i da li je posebno teško biti roditelj u Srbiji, u zemlji u kojoj se krše prava čak i trudnica i porodilja, jedno je do pitanja koja će biti pokrenuta na tribini „Položaj roditelja u Srbiji – moderno doba“.

Roditeljska udruženja navode da roditelji nemaju poverenja u državu, odnosno u budućnost svoje dece u Srbiji, da će se zaposliti bez „partijske knjižice“, da će imati mogućnost napredovanja, kvalitetno zdravstveno osiguranje, perspektivan život i mogućnost da ostvare svoje potencijale i osnuju porodicu.

Kakav je, zaista, danas položaj roditelja u Srbiji i kako se nose sa problemima poput nedovoljne podrške zajednice, finansijske nesigurnosti, lošim zakonodavstvom, novim tehnologijama?

 

Učestvovali su:

 

- Tatjana Macura, narodna poslanica, Stranka moderna Srbija, „Mame su zakon“

- Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame

- Jasmina Mihnjak, urednica roditeljskog portala „Bebac“

- Miša Stojiljković, autor emisije „Tata, ti si lud“

Moderatorka: Biljana Vasić, novinarka nedeljnika „Vreme“

 


Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

Okrugli sto održan je 19. aprila 2019. godine u Press centru UNS-a (Knez Mihailova 6/III) sa početkom u 13 časova.  

Okrugli sto bio je sastavni deo projekta „Država i solidarnost“ – Pogled uprt u evropsko pravo“ koji finansira Evropska unija (preko Delegacije EU u Srbiji) kroz medijski program.

 

Osoba za kontakt: Aleksandar Aleksić – mob: 063/342-287

 

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Fri, 19 Apr 2019 12:40:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3024/polozaj-roditelja-u-srbiji--moderno-doba.html
Kuda odlazi novčana pomoć Republike Srbije koju je predsednik Aleksandar Vučić doznačio Srbima u Hrvatskoj http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3022/kuda-odlazi-novcana-pomoc-republike-srbije-koju-je-predsednik-aleksandar-vucic-doznacio-srbima-u-hrvatskoj.html Profesor Dragan Crnogorac održao je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 17. april 2019. godine u 11 časova

TEMA: Kuda odlazi novčana pomoć Republike Srbije koju je predsednik Aleksandar Vučić doznačio Srbima u Hrvatskoj

 

Predsednik Republike Srbije i Vlada Republike Srbije je u poslednje dve godine doznačila više od 2 000 000 evra Srbima u Republici Hrvatskoj za preko potrebnu pomoć srpskoj zajednici u delovima Republike Hrvatske, na prostoru bivše Republike Krajine (Vukovar i Knin).

Cilj konferencije bio je da se građani Srbije, javnost Srbije, te Vlada Srbije, predsednik Aleksandar Vučić i Srpska pravoslavna crkva upoznaju sa finansijskim proneverama tog novca.

 

Govorio je:

- Dragan Crnogorac, profesor

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

 

]]>
Wed, 17 Apr 2019 09:17:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3022/kuda-odlazi-novcana-pomoc-republike-srbije-koju-je-predsednik-aleksandar-vucic-doznacio-srbima-u-hrvatskoj.html
Konferencija o nedelima "žutog režima" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3013/konferencija-o-nedelima-zutog-rezima.html Srpska desnica održala je konferenciju za novinare ]]>

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 12. april 2019. godine u 11 časova


TEMA: Konferencija o nedelima "žutog režima"


 

Srpska desnica organizovala je konferenciju na kojoj će biti reči o nedelima „žutog režima“.

Govornici su podsetili javnost na period kontinuiranog progona mladih rodoljuba, medijsku satanizaciju, kao i progon svih političkih protivnika.

Upoznali su javnost sa oslobađajućim presudama, kako navode, šiptarskih terorista, nereagovanjem države prilikom Martovskog pogroma, kao i jednostranog priznavanja nezavisnosti Kosova. Izneti su podaci kako se sistematski uništavala vojska i vojna industrija.

Srpska desnica će podsetila je javnost na sporne privatizacije, nameštene tendere, kao i na krađu zdravstvenog sistema kada su nestali milioni evra iz donacija i budžeta države, a namenjeni za unapređenje zdravstvenog sistema.

 

Na konferenciji su govorili:

  • Miša Vacić - predsednik Srpske desnice
  • Ivana Borić - šef kabineta predsednika
  • Mihailo Milošević, član Predsedništva Srpske desnice

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Fri, 12 Apr 2019 10:29:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3013/konferencija-o-nedelima-zutog-rezima.html
Predstavljanje javnih kampanja i programa za podizanje digitalne pismenosti i digitalne bezbednosti dece i mladih http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3010/predstavljanje-javnih-kampanja-i-programa-za-podizanje-digitalne-pismenosti-i-digitalne-bezbednosti-dece-i-mladih.html Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija održalo je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 10. april 2019. godine u 10 časova

TEMA: Predstavljanje javnih kampanja i programa za podizanje digitalne pismenosti i digitalne bezbednosti dece i mladih

 

 

Na konferenciji za medije koja je održana u sredu, 10. aprila, sa početkom u 10 časova, u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III, Beograd, predstavljene su javne kampanje i programi za podizanje digitalne pismenosti i digitalne bezbednosti dece i mladih,

Uvodno obraćanje imala je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

 

Teme konferencije su bile:

-  IT karavan 04 – „Faca interneta“, školska kampanja za digitalnu pismenost i digitalnu bezbednost,

- Medijska kampanja za bezbednost dece na internetu, „Tvoj internet broj – 19833“,

- Međunarodni dan devojaka u IKT-u, inicijativa za veće uključivanje devojaka u IKT sektor.

 

Na konferenciji su učestvovali:

- Brankica Sebastijanović, glumica i učesnica školske kampanje IT karavan 2018. i 2019. godine

- Nevena Mladenović Blagojević, odgovorna urednica redakcije Školskog programa Naučno-obrazovnog programa RTS-a

- Milan Inić Jaserštajn, internet influenser i učesnik medijske kampanje za bezbednost dece na internetu

- Irina Arsenijević, muzička umetnica i influenserka, učesnica medijske kampanje za bezbednost dece na internetu

- Marta Avramović, studentkinja softverskog inženjerstva na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu

- Đaci, učesnici medijske kampanje za bezbednost dece ne internetu.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Wed, 10 Apr 2019 11:44:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3010/predstavljanje-javnih-kampanja-i-programa-za-podizanje-digitalne-pismenosti-i-digitalne-bezbednosti-dece-i-mladih.html
"Strategija očuvanja srpskog identiteta i nacionalnog jedinstva srpskog naroda u regionu" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2999/strategija-ocuvanja-srpskog-identiteta-i-nacionalnog-jedinstva-srpskog-naroda-u-regionu.html Srpske nacionalne organizacije iz zemalja regiona, koju čine Savez Srba iz Rumunije, Udruženje Srba iz Hrvatske, Nacionalni savet Srba u Makedoniji, Udruženje srpskog naroda „Morača-Rozafa“ iz Albanije, Asocijacija „Stvaraoci Republike Srpske“ iz Republike Srpske, Zajedničko veće opština iz Vukovara, Nacionalni savet Srba iz Slovenije, Samouprava Srba u Mađarskoj i Srpski nacionalni savjet Crne Gore Vas pozivaju na konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 4. april 2019. godine u 11 časova


TEMA: "Strategija očuvanja srpskog identiteta i nacionalnog jedinstva srpskog naroda u regionu"

 

 

Medijima i javnosti obratili su se predstavnici krovnih organizacija srpskog naroda iz zemalja regiona:

- Milojko Budmir, Udruženje Srba iz Hrvatske

- Gordana Jović Stojkovska, Nacionalni savet Srba u Makedoniji

- Pavle Vukoje Brajović, Udruženje srpskog naroda „Morača-Rozafa“ iz Albanije

- Zajedničko veće opština iz Vukovara

- Nikola Todorović, Nacionalni savet Srba iz Slovenije

- Ljubomir Aleksov, Samouprava Srba u Mađarskoj

- Momčilo Vuksanović, Srpski nacionalni savjet Crne Gore

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 4 Apr 2019 13:53:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2999/strategija-ocuvanja-srpskog-identiteta-i-nacionalnog-jedinstva-srpskog-naroda-u-regionu.html