UNS Press centar :: Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/rss.html organizovanje konferencije beograd, organizacija događaja Beograd sr http://presscentar.uns.org.rs/img/logo.png UNS Press centar :: Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/rss.html "Život van institucije" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2890/zivot-van-institucije.html Humanitarna organizacija Dečje srce Vas poziva na konferenciju za novinare ]]>  

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 25. januar 2019. godine u 15 časova


 

 

Da li transformacija društva koja je u toku i drugačiji pristup socijalnoj zaštiti garantuju adekvatan nivo socijalne zaštite i zabranu socijalnog isključivanja i diskriminacije osoba sa smetnjama u razvoju?


Dosadašnja praksa i dominantni medicinski model nisu pružali osobama sa smetnjama u razvoju mogućnost izbora, mogućnost da se razvijaju u porodici i da koriste resurse koje im nudi zajednica. Ne dozvolimo da se ovakva praksa isključivanja nastavi, prevaziđimo dosadašnje modele smeštanja osoba u institucije i dozvolimo osobama sa smetnjama u razvoju da budu ravnopravni članovi zajednice u kojoj žive. Društvene promene nisu moguće bez svih nas.

AKO PRIMEĆUJEMO SAMO ONO ŠTO NAS RAZDVAJA, ZABORAVIĆEMO SVE ŠTO NAS SPAJA. AKO INSISTIRAMO NA ONOME ŠTO NAM JE ZAJEDNIČKO, PREVAZIĆIEMO ONO ŠTO NAS RAZLIKUJE. SVI SMO OSOBE U RAZVOJU.  

 

 

Učesnici:

- Bratislava Stojković,  predsednica Udruženja Imam pravo

- Goran Rojević, direktor Humanitarna organizacija Dečje srce

- Nelica Marković, socijalni radnik Ustanove za decu i mlade „Sremčica“

 

 

Istoimeni projekat, "Život van institucije", realizuje Udruženje Imam pravo, u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Dečje srce i Komorom za socijalne zaštite.

Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU,  a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou.

 

Direktan prenos događaja možete pratiti putem Live stream rubrike

 

 

VREME:

PETAK, 25. januar 2018. godine

15 časova

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III,

Beograd


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Fri, 25 Jan 2019 15:36:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2890/zivot-van-institucije.html
„Koliko su mediji poštovali Kodeks novinara Srbije u 2018. godini“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2882/koliko-su-mediji-postovali-kodeks-novinara-srbije-u-2018-godini.html Savet za štampu održao je tribinu ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 15. januar 2019. godine u 12 časova

TEMA: „Koliko su mediji poštovali Kodeks novinara Srbije u 2018. godini“

Govorili su:

  • Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu
  • Tamara Skrozza, novinarka i ekspertkinja Saveta za štampu
  • Petar Jeremić, novinar i ekspert Saveta za štampu


„Novinar je dužan da poštuje i štiti prava i dostojanstvo dece” - propisuje Kodeks novinara Srbije (član IV stav 5). Međutim, prošle godine u praksi to često nije bio slučaj. Od avgusta do decembra, osam dnevnih novina je objavilo 386 tekstova o maloletnicima kojima je prekršen Kodeks.

Na tribini su predstavljeni rezultati monitoringa osam dnevnih novina tokom 2018. godine.

Savet za štampu već četvrtu godinu, a ove godine uz podršku Dojče vele akademije, prati poštovanje Kodeksa novinara Srbije u osam dnevnih novina sa nacionalnom pokrivenošću. Ove godine, posebna pažnja posvećena je izveštavanju o deci.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Tue, 15 Jan 2019 13:22:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2882/koliko-su-mediji-postovali-kodeks-novinara-srbije-u-2018-godini.html
Press centar UNS-a Vam želi srećne novogodišnje i božićne praznike! http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2876/press-centar-uns-a-vam-zeli-srecne-novogodisnje-i-bozicne-praznike.html Press centar UNS-a Vam želi srećne novogodišnje i božićne praznike! ]]>  

 

Press centar UNS-a čestita predstojeće praznike poslovnim saradnicima, koleginicama i kolegama novinarima i želi puno uspeha u daljem radu.

 

Neradni dani u Press centru UNS-a - 1. i 2. januar.

Dežurni telefon tokom praznika je 063/611 086.

 

 

 

 

]]>
Wed, 2 Jan 2019 16:21:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2876/press-centar-uns-a-vam-zeli-srecne-novogodisnje-i-bozicne-praznike.html
Promocija fotomonografije "Oteta istina" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2869/promocija-fotomonografije-oteta-istina.html Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji su organizovali promociju ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 28. decembar 2018. godine u 12 časova

 Promocija fotomonografije "Oteta istina"Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji poziva sve zainteresovane da spoznaju pravu istinu o Kosovu i Metohiji od prve otmice 1998. godine do danas. Istina je objavljena u sadržaju  fotomonografije ,,OTETA ISTINA“ na 124 strane, u boji i tvrdom povezu.

Publikacija hronološki prati aktivnosti Udruženja sa autentičnim fotografijama i tekstom od aprila 1998. godine do danas.

Posle pojedinačnih pokušaja da se pronađu nasilno oteti Srbi i ostali, od 14. marta 2000. godine, osnivanjem Udruženja, preko domaćih i međunarodnih institucija nastavlja se zajednička borba za njihove živote.

Dana 28.12. 2018. godine od 12:00 - 13:30 časova u Press centru, Knez Mihailova broj 6 /3 u Beogradu održans je promocija fotomonografije ,,OTETA ISTINA“ Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji.

 

Učesnici promocije:


- Verica Tomanović,  predsednica Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji

- Veljko Odalović,  predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije

- Mioljub Vitorović, zamenik tužioca za ratne zločine

- Nenad Nerić,  državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Nenad Antonijević, istoričar, viši kustos Muzeja žrtava genocida

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Fri, 28 Dec 2018 13:47:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2869/promocija-fotomonografije-oteta-istina.html
Uručenje godišnjih nagrada UNS-a za 2018. godinu http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2854/urucenje-godisnjih-nagrada-uns-a-za-2018-godinu.html Udruženje novinara Srbije uručilo je godišnje nagrade UNS-a za 2018. godinu ]]>  

Uručenje godišnjih nagrada UNS-a za 2018. godinu


Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 21. decembar 2018. godine u 13 časova

Udruženje novinara Srbije (UNS) dodelilo je novinarske nagrade za 2018. godinu. Žiri je odlučio da Nagradu za životno delo ove godine dodeli glavnom uredniku nedeljnika „Vreme“ Dragoljubu Žarkoviću i novinaru u penziji, dugogodišnjem uredniku šahovske rubrike u „Politici Ekspres“ Branislavu Rakiću.

Nagradu za uređivanje „Dimitrije Davidović” dobila je novinarka Radio-televizije Srbije Slađana Zarić, za serijal dokumentarnih emisija o Prvom svetskom ratu i nastanku Jugoslavije.

Nagradu „Bogdan Tirnanić“ za komentar/kolumnu dobila je kolumnistkinja „Blica“ Olja Bećković.

Dobitnik nagrade „Laza Kostić” u kategoriji vest i izveštaj je novinar beogradskog dopisništva Al Džazire Balkans Marko Subotić.

Nagradu “Laza Kostić” za reportažu dobio je dopisnik Radio-televizije Srbije iz Kruševca Dragoslav Gogić, za reportažu „Život na Ibru“.

Nagrada “Laza Kostić” za satiru pripala je uredniku rubrike TRN („Tako Reći Nezvanično“) u „Večernjim novostima“ Bojanu Ljubenoviću.

Nagradu “Laza Kostić” za fotografiju dobio je fotoreporter „Politike“ Anđelko Vasiljević.

Specijalna nagrada za publicistiku „Žika M. Jovanović“ pripala je dugogodišnjem novinaru Radio Beograda i osnivaču sajta „Audio i foto arhiv“ Dragoslavu Simiću, za delo „Glasom pisana istorija“.

Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije žiri je dodelio Petru Jeremiću, zbog njegovog dugogodišnjeg predanog rada na jačanju Udruženja novinara Srbije, a naročito zbog posvećenosti lokalnim medijima koji su ugroženi.

Članovi žirija bili su Vladimir Radomirović, Petar Peca Popović, Dragoljub Janojlić, Mirjana Čvorić, Biljana Radulović, Zoran Stanojević, Slobodan Radičević, Svetlana Janićijević, Goran Avramović, Olivera Milošević.

Nagrade su uručene na Dan UNS-a, u petak, 21. decembra u 13 sati, u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III.  Tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju “Aleksandar Tijanić“ glavnom uredniku „Nedeljnika“ Veljku Laliću


Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Fri, 21 Dec 2018 14:34:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2854/urucenje-godisnjih-nagrada-uns-a-za-2018-godinu.html
Predstavljanje Analize korelacije između rodnih stereotipa i rodno-zasnovanog nasilja http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2855/predstavljanje-analize-korelacije-izmedju-rodnih-stereotipa-i-rodno-zasnovanog-nasilja.html NVO Atina (Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja) održala je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 20. decembar 2018. godine u 12 časova

Predstavljanje Analize korelacije između rodnih stereotipa i rodno-zasnovanog nasilja

Na konferenciji za medije i zainteresovanu javnost predstavljeni su rezultati istraživanja i Analiza korelacije između rodnih stereotipa i rodno-zasnovanog nasilja u okviru projekta “Sa devojkama i za devojke – Podrška lokalnim kancelarijama za mladeu podizanju svesti u oblasti rodne ravnopravnosti”, koji NVO Atina sprovodi uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija.

Tokom konferencije su prezentovani nalazi istraživanja o stavovima i iskustvima mladih devojaka uzrasta 18 i 19 godina, sprovedenom u pet gradova u Srbiji – Kikindi, Beogradu, Jagodini, Vranju i Novom Pazaru, u vezi sa rodnom ravnopravnošću i mogućnostima za njihov aktivizam na loklanom nivou.

Istraživanje je sprovedeno putem upitnika koje su popunjavale učenice viših razreda srednjih škola i na osnovu njega je nastala publikacija koja, pored nalaza, sadrži zaključke i preporuke ključnim akterima.

Istraživanje i publikacija deo su širih napora za unapređenje položaja devojaka i omladinske politike, te jačanja lokalnih Kancelarija za mlade, koje NVO Atina preduzima kroz pomenuti projekat, ali i u svom širem i dugogodišnjem radu.

 

 

Na skupu su govorili:

- Gospodin Darko Stanić, državni sekretar za omladinu, Ministarstvo omladine i sporta

- Gordana Gavrilović, predstavnica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

- Gospodin Ola Anderson, Ambasada Švedske u Beogradu

- Gospođa Marija Raković, zamenica direktora UNFPA za Srbiju,

- Gospođa Jelena Ćeriman, autorka Analize

 

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

 

 

 

 

]]>
Thu, 20 Dec 2018 10:32:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2855/predstavljanje-analize-korelacije-izmedju-rodnih-stereotipa-i-rodno-zasnovanog-nasilja.html
Predstavljanje izveštaja o svrsishodnosti poslovanja -"Subvencije jedinicama lokalne samouprave javnim preduzećima" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2839/predstavljanje-izvestaja-o-svrsishodnosti-poslovanja--subvencije-jedinicama-lokalne-samouprave-javnim-preduzecima.html Državna revizorska institucija vas poziva na konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 18. decembar 2018. godine u 12.30 časova

TEMA: Predstavljanje izveštaja o svrsishodnosti poslovanja -"Subvencije jedinicama lokalne samouprave javnim preduzećima"

 

Konferencija je održana u utorak, 18. decembra 2018. godine u 12,30 u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova broj 6/3.

Subvencionisanje lokalnih javnih preduzeća je široko rasprostranjeno i gotovo svaka jedinica lokalne samouprave (JLS) iz budžeta daje subvencije lokalnim javnim preduzećima. 

U periodu od 2015. do 2017. godine iz budžeta svih JLS za subvencije lokalnim javnim preduzećima prosečno je godišnje izdvajeno oko 20 milijardi dinara.

Cilj revizije je bio da utvrdimo da li su subjekti revizije efikasno planirali, realizovali i kontrolisali prenete subvencije lokalnim javnim preduzećima.

Nalaze izveštaja o reviziji predstavio je dr Duško Pejović, predsednik Državne revizorske institucije i generalni državni revizor.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Tue, 18 Dec 2018 13:48:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2839/predstavljanje-izvestaja-o-svrsishodnosti-poslovanja--subvencije-jedinicama-lokalne-samouprave-javnim-preduzecima.html
Predstavljanje “DESIGN YOUR JOB” inicijative http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2835/predstavljanje-design-your-job-inicijative.html Centar za omladinski i društveni razvoj ''RES POLIS'' održao je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 17. decembar 2018. godine u 13.30 časova

TEMA: Predstavljanje “DESIGN YOUR JOB” inicijative

Cilj ove inicijative jeste formiranje sistemske promene u povećanju zapošljivosti nezaposlenih osoba, naročito mladih osoba kroz kreiranje, testiranje (na programskom nivou), a zatim nadogradnju programa i testiranje u realnom sektoru, za deficitarna IKT zanimanja na tržištu rada.

''Design Your Job'', pilot inicijativa, testiraće mogućnosti korišćenja novih trening-programa i prekvalifikacije za deficitarna zanimanja na tržištu rada koje bi Nacionalne Službe za Zapošljavanje – NSZ (eng. NES) širom Evrope mogle ponuditi nezaposlenim osobama i tržištu rada. Tokom edukacija i prakse, kreiraće se novi edukativni program sa pomoćnim alatima, koji će obezbediti njihovu održivost.

''Design Your Job'' ima za cilj pronalazak održivog i sistemskog odgovora na problem nezaposlenosti (sa posebnim fokusom na omladinu) u regionu i šire, obezbeđujući nove edukativne programe / pristupe na IKT polju, kao i sistemske podrške za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju nezaposlenih osoba. Ovaj cilj može biti postignut kroz saradnju i uključivanje 'zainteresovanih lica'-a iz sva tri sektora društva – vladinog, nevladinog i poslovnog.

 

Govorili su:


- Boris Negeli, programski menadžer C.O.D.R. “RES POLIS”

- Ilija Knežević, načelnik Odeljenja za obrazovannje i obuke - Nacionalne Službe za Zapošljavanje RS

- Ivan Francuski, menadžer za obrazovanje – EIPIX ENTERTAINMENT

 

Ova konferencija je deo projekata sufinansiranih od strane EU,  koji nose naziv “Design Your Job 3” i “Design Your Job 4” u okviru ERASMUS+ programa. Događaj organizuje Centar za omladinski i društveni razvoj – ''RES POLIS'' uz partnerstvo Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije.

 

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Mon, 17 Dec 2018 09:31:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2835/predstavljanje-design-your-job-inicijative.html
"Solidarnost sa starima" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2830/solidarnost-sa-starima.html Nedeljnik „Vreme“ održao je okrugli sto ]]> Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 14. decembar 2018. godine u 15 časova

TEMA: "Solidarnost sa starima"

Skoro 1,4 miliona ljudi u Srbiji starije je od 65 godina. Početkon 2018. godine objavljeno je veliko istraživanje koje je ukazalo na loš položaj starih, kao i činjenicu da je položaj starijih u seoskim sredinama teži nego u gradskim. Javnost je nedavno potresao slučaj 90-godišnje slepe starice o kojoj nijedno od njeno šestoro dece nije želelo da preuzme brigu.

Dodatno, težak položaj starih otežalo je i nedavno ukinuto umanjenje penzija, zbog kog udruženja penzionera ne odustaju i žele da potraže pravdu u Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu.

 

Učesnici su bili:

- Brankica Janković, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

- Nadežda Satarić, Snaga prijateljstva „Amity“

- Miloš Grabundžija,  Sindikat penzionera Srbije „Nezavisnost“

- Prof. dr Mihajlo Mitrović, Udruženje sindikata penzionera

 

Moderatorka: Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika „Vreme“

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Fri, 14 Dec 2018 14:44:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2830/solidarnost-sa-starima.html
XII godišnja konferencija budžetskih korisnika http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2827/xii-godisnja-konferencija-budzetskih-korisnika.html Obrazovni Informator održao je konferenciju za novinare ]]> Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 10. decembar 2018. godine u 12 časova

TEMA: XII godišnja konferencija budžetskih korisnika

 U ponedeljak, 10. decembra u 12 časova (Press centar UNS-a) najavljena je XII godišnja konferencija budžetskih korisnika koja će biti održana 12. decembra 2018. u Sava centru. Ulaz besplatan za sve učesnike.

- Organizator: Obrazovni Informator


- Tema: Promene u poslovanju 2019. uz digitalnu transformaciju

Digitalna transformacija je zadatak od posebnog reformskog interesa, pa su tako u Program Konferencije u Sava centru uvrštene teme koje se tiču edukacije o poslovanju budžetskih korisnika uz praktičnu primenu digitalne transformacije.

Izlagači će biti Dražen Maravić, direktor nacionalne Akademije za javnu upravu, doc. dr Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije i Jelena Topalović Petrović, potpredsednica Saveza za eUpravu NALEDA-a.


Drugi deo Konferencije poslovično je posvećen uvidu u pravno-ekonomsko poslovanje u 2019. godini, i to kroz prikaz najvažnijih poslovnih obaveza i rokova budžetskih korisnika u 2019. godini  (sistem plata • finansije • radni odnosi • porezi • javna svojina • javne nabavke) uz praktičnu primenu informatičkih tehnologija. 

U radu ovogodišnje Konferencije očekuje se aktivno učešće svih predstavnika strukovnih udruženja u javnom sektoru: univerzitetskih profesora, profesora, lekara, socijalnih radnika, kulturnih poslenika, novinara, učitelja, umetnika, direktora, pravnika, ekonomista, regulatornih tela…To je ujedno prilika za pokretanje INICIJATIVE za osnivanje krovnog saveza udruženja svih strukovnih organizacija, pa i medijskih asocijacija.

Cilj je da se integrisanim znanjem profesionalaca podstiču sveukupne društvene reforme i ekonomski prosperitet.


Pozivamo Vas da pratite Obrazovni informator, ne samo tokom ove Konferencije budžetskih korisnika, nego i u narednim aktivnostima, za koje će i šira društvena javnost imati interesa.

Isto veče od 20:00 časova će biti upriličeno strukovno druženje u Domu vojske, Francuska 2, Beograd, uz dodelu priznanja za najbolju praksu ustanova i/ili pojedinaca.
Posebno će nam biti zadovoljstvo da nam se,pridružite kao gosti večeri.

 


Uvodničari su bili:

- Mr Dragan Marinković, medijator Konferencije

- Marica Ivić, direktor i glavni urednik, Obrazovni Informator

- Saša M.Milašinović, sertifikovani ekspert za digitalne transformacije

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

]]>
Mon, 10 Dec 2018 08:23:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2827/xii-godisnja-konferencija-budzetskih-korisnika.html
Teška situacija i aktuelni problemi Vaterpolo kluba "Partizan" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2823/teska-situacija-i-aktuelni-problemi-vaterpolo-kluba-partizan.html Vaterpolo klub "Partizan" održso je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 10. decembar 2018. godine u 14 časova

TEMA: Teška situacija i aktuelni problemi Vaterpolo kluba "Partizan"

 


Na konferenciji za medije su govorili:

- Aleksandar Šoštar, predsednik VK "Partizan"

- Tatijana Rakas, direktorka VK "Partizan"

- Radovan Vujanović

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

]]>
Mon, 10 Dec 2018 10:58:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2823/teska-situacija-i-aktuelni-problemi-vaterpolo-kluba-partizan.html
Svečana dodela diploma Računarskog fakulteta http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2812/svecana-dodela-diploma-racunarskog-fakulteta.html Računarski fakultet održao je svečanu dodelu diploma ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 29. novembar 2018. godine u 16.30 časova

 TEMA: Svečana dodela diploma Računarskog fakulteta

 

Svečanost dodele diploma za završene osnovne akademske, strukovne, master i doktorske studije na Računarskom fakultetu održana je u četvrtak 29. novembra 2018. godine u Press centru UNS-a (Knez Mihailova 6/3), sa početkom u 16.30 časova.

Ovom prilikom Računarski fakultet se zahvalio i najboljim studentima i takmičarima u protekloj godini.

 

Prisutnima su se obratili:  

- Dr Gordana Vukelić, rektor Univerziteta Union

- Prof. dr Stevan Milinković, dekan 

- Prof. dr Đorđe Babić, Računarski fakultet

- Prof. dr Desimir Vučić, Računarski fakultet

- Dragana Petrović, Računarski fakultet

- Igor Mijatović, Računarski fakultet

- Aleksandra Martinović, Računarski fakultet

- Iva Tarabić, Univerzitet Union

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

]]>
Thu, 29 Nov 2018 13:06:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2812/svecana-dodela-diploma-racunarskog-fakulteta.html
Najava zimske turističke sezone na Zlatiboru http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2806/najava-zimske-turisticke-sezone-na-zlatiboru.html Turistička organizacija Zlatibor održala je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 28. novembar 2018. godine u 13.30 časova

 

Tema: Najava zimske turističke sezone na Zlatiboru

 

Tim povodom, govorili su:

- Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor,

- Dragana Mirković, pevačica koja će nastupati za Novu godinu na Kraljevom trgu, na Zlatiboru

- Milan Đurđević, frontmen Nevernih beba

 

Na konferenciji za novinare bilo je reči o dočeku Nove godine na Kraljevom trgu, novogodišnjim aranžmanima, kao i o ostalim aktuelnostima koje smo pripremili za zimsku sezonu.

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

]]>
Wed, 28 Nov 2018 09:14:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2806/najava-zimske-turisticke-sezone-na-zlatiboru.html
Početak kampanje za podizanje svesti građana o usvajanju i sprovođenju lokalnih antikorupcijskih planova http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2804/pocetak-kampanje-za-podizanje-svesti-gradjana-o-usvajanju-i-sprovodjenju-lokalnih-antikorupcijskih-planova.html Agencija za borbu protiv korupcije održala je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 26. novembar 2018. godine u 12 časova

TEMA: Početak kampanje za podizanje svesti građana o usvajanju i sprovođenju lokalnih antikorupcijskih planova

 

Agencija za borbu protiv korupcije organizovala je konferenciju za novinare povodom početka kampanje za podizanje svesti građana o usvajanju i sprovođenju lokalnih antikorupcijskih planova, pod nazivom „LAP za jači integritet“.

 

Na konferenciji su govorili:

- Marijana Obradović, predstavnica Agencije za borbu protiv korupcije;

- Dragan Sikimić, direktor Agencije za borbu protiv korupcije;

-  Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština;

- Dušanka Golubović, gradonačelnica grada Sombora;

- Jacquelyn Williams – Bridgers, predstavnik USAID - GAI projekta

 

Lokalni   antikorupcijski   plan   (LAP) predstavlja   dokument   u   kojem   jedinica lokalne samouprave identifikuje nadležnosti, oblasti, i procese rizične za nastanak različitih oblika korupcije i kojim se predlažu načini za njihovo otklanjanje.

Primenom lokalnih akcionih planova i uspostavljanjem adekvatnih mehanizama za praćenje njihovog sprovođenja, jedinice   lokalne   samouprave   (JLS)   jačaju   svoju   otpornost   na   nastanak korupcije, na nepravilnosti i zloupotrebe javnih resursa, odnosno jačaju svoje kapacitete za zaštitu, zastupanje i ostvarivanje javnog interesa lokalne zajednice.

Usvajanje i primena lokalnih antikorupcijskih planova predviđena je Akcionim planom za pregovaranje Srbije o članstvu u Evropskoj uniji za Poglavlje broj 23, jer je lokalna samouprava identifikovana kao jedna od oblasti posebno rizičnih za nastanak korupcije.

Pored izrade i usvajanja LAP, podjednako važno je i njegovo sprovođenje. Kako bi se ovaj cilj ostvario, neophodno je da se u proces izrade i sprovođenja LAP uključe sve lokalne samouprave, ali i građani koji bi trebalo da budu ravnopravni akteri u ovom procesu.

S tim ciljem, Agencija će do kraja tekuće godine realizovati intenzivnu, temeljnu i  sveobuhvatnu kampanju kojom će ova tema biti stavljena u fokus šire javnosti.

Iz Agencije smatraju da je potrebno informisati javnost o tome kako ovaj mehanizam, ukoliko se dosledno primeni, može direktno uticati na kvalitet života građana Srbije. Podrška medija u ovom procesu može biti od ključnog značaja, imajući u vidu odgovornost koju iz Agencije imaju prema društvu i građanima.

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Mon, 26 Nov 2018 12:35:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2804/pocetak-kampanje-za-podizanje-svesti-gradjana-o-usvajanju-i-sprovodjenju-lokalnih-antikorupcijskih-planova.html
„Filantropija u Srbiji – od humanosti do solidarnosti“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2793/filantropija-u-srbiji--od-humanosti-do-solidarnosti.html Nedeljnik „Vreme“ održao je tribinu ]]>  

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 15. novembar 2018. godine u 15 časova

TEMA: „Filantropija u Srbiji – od humanosti do solidarnosti“

Prema brojnim raspoloživim istraživanjima, filantropija, naročito korporativna, u Srbiji je iz godine u godinu u porastu. S druge strane, najšira javnost dobročinstvo i dalje shvata uglavnom kao humanitarnu pomoć.

Šta sve spada u filantropiju, koliko je ona razvijena u odnosu na zemlje okruženja, kako je podstaći eventualnim zakonskim ili poreskim olakšicama, samo su neka od pitanja u vezi sa ovom oblašću.

 

Učesnici su bili:

- Marija Mitrović, Trag Fondacija

- Nebojša Glišić, Fond B92

- Uroš Delić, Fondacija „Ana i Vlade Divac“

- Vanja Knežević, Delta Fondacija

 

 

Moderator: Radmilo Marković, novinar nedeljnika „Vreme“

 

 

Tribina je sastavni deo projekta „Država i solidarnost“ – Pogled uprt u evropsko pravo“ koji finansira Evropska unija (preko Delegacije EU u Srbiji) kroz medijski program.

 

Osoba za kontakt: Aleksandar Aleksić – mob: 063/342-287

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

]]>
Thu, 15 Nov 2018 09:33:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2793/filantropija-u-srbiji--od-humanosti-do-solidarnosti.html
Veliki uspeh srpskih karatista - zlatna medalja na Svetskom prvenstvu za seniore u Madridu http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2796/veliki-uspeh-srpskih-karatista---zlatna-medalja-na-svetskom-prvenstvu-za-seniore-u-madridu.html Karate federacija Srbije održala je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 14. novembar 2018. godine u 12 časova

 

TEMA: Veliki uspeh srpskih karatista  - zlatna medalja na Svetskom prvenstvu za seniore u Madridu

Naši reprezentativci osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore, odžanom od 5. do 11. novembra u Madridu (Španija).

Pored osvajača medalje u izuzetno velikoj konkurenciji (144 države i više od 1200 sportista), članovi naše podmlađene reprezentacije ostvarili su i dva plasmana osvajanjem 5. mesta.

 

Na konferenciji su govorili:

- Predrag Stojadinov, direktor KFS

- Goran Šćepanović, selektor

- Ivan Kunevski, selektor

- Roksanda Atanasov, trener

 

- Jovana Preković, šampionka sveta

- Katarina Piperin, sportistkinja

- Maja Maticki, sportistkinja

- Nikolina Đurđević, sportistkinja

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

]]>
Wed, 14 Nov 2018 14:46:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2796/veliki-uspeh-srpskih-karatista---zlatna-medalja-na-svetskom-prvenstvu-za-seniore-u-madridu.html
Veća dostupnost lekova za pacijente obolele od melanoma i najava regionalnog skupa u Beogradu posvećenog melanomu http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2789/veca-dostupnost-lekova-za-pacijente-obolele-od-melanoma-i-najava-regionalnog-skupa-u-beogradu-posvecenog-melanomu.html Udruženje pacijenata obolelih od melanoma (UPOOM) održalo je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 14. novembar 2018. godine u 10 časova

TEMA: Veća dostupnost lekova za pacijente obolele od melanoma i najava regionalnog skupa u Beogradu posvećenog melanomu

 

 

Sagovornici su bili:

- Prof. dr Lidija Kandolf – Sekulović, načelnik Klinike za kožne i venerične bolesti VMA, sekretar Odbora za melanom SLD i predsednik savetodavnog odbora UPOOM-a

- Prof. dr Željko Mijušković, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije i član savetodavnog odbora UPOOM-a

- Savo Pilipović, predsednik UPOOM-a

 

 

Teme:

- Veća dostupnost lekova za pacijente obolele od melanoma

- Najava regionalnog skupa u Beogradu posvećenog melanomu

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

 

 

]]>
Wed, 14 Nov 2018 13:36:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2789/veca-dostupnost-lekova-za-pacijente-obolele-od-melanoma-i-najava-regionalnog-skupa-u-beogradu-posvecenog-melanomu.html
Obaveštenje o neradnom danu Press centra http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2791/obavestenje-o-neradnom-danu-press-centra.html Ponedeljak, 12. novembar - neradan dan. Dežurni telefon Press centra UNS-a: 063 611 086 ]]>  

Poštovani klijenti, koleginice i kolege novinari, saradnici,

Obaveštavamo vas da, zbog državnog praznika, Press centar Udruženja novinara Srbije (UNS) neće raditi u ponedeljak, 12. novembra 2018. godine.

Dežurni telefon: 063 611 08

]]>
Mon, 12 Nov 2018 14:18:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2791/obavestenje-o-neradnom-danu-press-centra.html
"Predstavljanje preporuka dece o stanju dečjih prava i položaja dece u Srbiji i regionu" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2782/predstavljanje-preporuka-dece-o-stanju-decjih-prava-i-polozaja-dece-u-srbiji-i-regionu.html Otvoreni klub Vas održao je konferenciju za novinare ]]> Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 8. novembar 2018. godine u 12 časova

TEMA: Predstavljanje preporuka dece o stanju dečjih prava i položaja dece u Srbiji i regionu

 

 

Otvoreni klub je u toku 2018. godine, u saradnji sa Mrežom organizacija za decu Srbije - MODS i partnerskim organizacijama iz regiona, intenzivno radio na prikupljanju i objedinjavanju preporuka odraslih i dece u vezi sa stanjem dečjih prava u Srbiji i regionu.

U periodu septembar-decembar 2018. godine, članovi Omladinske mreže Otvorenog kluba planiraju i sprovode akcije na kojima predstavljaju preporuke i o njima razgovaraju sa decom, mladima i građanima širom Srbije. Kako bi participacija mladih zaista bila na najvišem nivou i kako bi se njihov glas što dalje čuo, mladi su izabrali da preporuke predstave tokom pres konferencije u Beogradu.  

Pres konferencija je organizovana kao deo projekta „Glas mladih 2 - za veću participaciju i regionalnu saradnju“,  podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

Govornici su bili:

- Mladen Milutinovć, koordinator projekta i predstavnik Društva za razvoj dece i mladih - OTVORENI KLUB

- Saša Stefanović, direktor Mreže Organizacija za decu Srbije (MODS)

- predstavnice Omladinske mreže Otvorenog kluba:

- Emilija Gligorijević

- Jana Stanković  

- Kristina Anđelković  

- Nađa Knežević 

- Sofija Nedeljković


 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.


 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 8 Nov 2018 11:47:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2782/predstavljanje-preporuka-dece-o-stanju-decjih-prava-i-polozaja-dece-u-srbiji-i-regionu.html
Međunarodni seminar "Nove usluge privatne bezbednosti i zaštita nacionalnih kritičnih infrastruktura" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2766/medjunarodni-seminar-nove-usluge-privatne-bezbednosti-i-zastita-nacionalnih-kriticnih-infrastruktura.html Centar za prevenciju kriminaliteta održao je međunarodni seminar ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 2. novembar 2018. godine u 10 časova

Međunarodni seminar "Nove usluge privatne bezbednosti i zaštita nacionalnih kritičnih infrastruktura"


Učesnici seminara su bili:

- Prof. dr Marc Cools, Univerzitet u Gentu i Briselu:  Tema: "Ka novim bezbednosnim uslugama" (rad na prikupljanju informacija, privatna forenzika, privatno istražiteljstvo...)

- Mrs Veerle Pashley, Univerzitet u Gentu:  Tema: "Obaveštajni rad u cilju zaštite kritičnih infrastruktura"

- Chris Bombeke, Pinkerton Belgium: Tema: "Kako upravljati rizicima u kritičnim infrastrukturama na efikasniji način" (holistički pristup)

- Filip Smeets, direktor Securitas Training Belgium: Tema: "Važnost dobro planirane, kontinuirane obuke za zaštitu kritičnih infrastruktura"

- Dušan Davidović, Centar za prevenciju kriminaliteta: Tema: Uvodna i završna razmatranja

Nagli razvoj industrije privatne bezbednosti u Srbiji, njeno zakonsko regulisanje i proces profesionalizacije u koji je stupila, partnerstvo sa javnim sektorom bezbednosti i sve više potreba za njenim uslugama, nameću potrebu za sticanjem i međunarodnih iskustava u cilju sagledavanja najboljih praksi u zaštiti najosetljivijih sistema i podsistema svakog društva, a to su nacionalne kritične infrastrukture.

S druge strane, namera je organizatora ovog seminara da ideje koje se budu čule, pomognu u razradi Nacrta zakona o kritičnim infrastrukturama na kome se trenutno radi.

Pozvani: predstavnici privatnog sektora bezbednosti, službe bezbednosti u pojedinim kritičnim infrastrukturama, predstavnici MUP Srbije, istraživači i autori u oblasti bezbednosti, predstavnici medija.

Obezbeđen je konsekutivni prevod sa engleskog jezika.

 

I DEO video snimka : Međunarodni seminar "Nove usluge privatne bezbednosti i zaštita nacionalnih kritičnih infrastruktura"

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

II DEO video snimka : Međunarodni seminar "Nove usluge privatne bezbednosti i zaštita nacionalnih kritičnih infrastruktura"

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Fri, 2 Nov 2018 12:36:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/2766/medjunarodni-seminar-nove-usluge-privatne-bezbednosti-i-zastita-nacionalnih-kriticnih-infrastruktura.html