UNS Press centar :: Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/rss.html organizovanje konferencije beograd, organizacija događaja Beograd sr http://presscentar.uns.org.rs/img/logo.png UNS Press centar :: Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/rss.html “Dualno obrazovanje – Iskustva nemačkih kompanija u Srbiji“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3312/dualno-obrazovanje--iskustva-nemackih-kompanija-u-srbiji.html Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) Vas poziva na konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 21. oktobar 2019. godine u 11 časova

TEMA: “Dualno obrazovanje – Iskustva nemačkih kompanija u Srbiji“


 

U okviru Nedelje dualnog obrazovanja koja će biti održana od 21. do 25. oktobra 2019. godine pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) organizuje u ponedeljak, 21. oktobra u Press centru, Knez Mihailova 6/III, u 11h konferenciju za medije i prezentaciju na temu “Dualno obrazovanje – Iskustva nemačkih kompanija u Srbiji“.

Prisutnima će se obratiti pomoćnica ministra za dualno obrazovanje prof. dr Gabrijela Grujić, direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap i direktorka Centra za dualno obrazovanje PKS Mirjana Kovaćević.

Predstavnici kompanija Simens Srbija, Drekslmajer, Kontitek Fluid Srbija i Boą Srbija –  direktori, HR menadžeri, instruktori i đaci - preneće iskustva i benefite uvođenja dualnog obrazovanja kako za kompanije, tako i za mlade koji uče kroz rad.

 

 

Molimo Vas da Vaše akreditacije pošaljete danas (18. oktobra) do 16h na mejl obrenovic@ahk.rs

 

 

Direktan prenos događaja možete pratiti putem Live stream rubrike.

 

 

 

 

VREME:

PONEDELJAK, 21. oktobar 2019. godine

11 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Mon, 21 Oct 2019 10:14:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3312/dualno-obrazovanje--iskustva-nemackih-kompanija-u-srbiji.html
„Šlajfna bez karaktera“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3283/slajfna-bez-karaktera.html Satiričar Bojan Ljubenović održao je promociju knjige ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 17. oktobar 2019. godine u 13 časova


Promocija knjige „Šlajfna bez karaktera“

 

 

 

U četvrtak, 17. oktobra od 13 časova, u Press centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/3), održana je promocija knjige aforizama o medijima „Šlajfna bez karaktera“ satiričara Bojana Ljubenovića.

Knjiga „Šlajfna bez karaktera“ u izdanju Narodne biblioteke iz Zvornika sadrži blizu tri stotine aforizama koji na satiričan i duhovit način opisuju stanje u srpskom novinarstvu danas.

Knjigu je ilustrovao naš čuveni karikaturista Jugoslav Vlahović, a recenzenti su poznate novinarke Tamara Skrozza i Olja Bećković.

 


Na promociji su govorili:

- Negoslava Stjepanović, direktorka Narodne biblioteke Zvornik

- Bojan Ljubenović, autor

- Jugoslav Vlahović, ilustrator

- Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije

 

 

Biografije autora:

JUGOSLAV VLAHOVIĆ

 
Rođen je 1949. u Beogradu.

Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu gde je bio redovni profesor (Grafika knjige).

Dugogodišnji je ilustrator - karikaturista i urednik nedeljnika NIN (od 1976.). Objavljivao u brojnim jugoslovenskim, srpskim  i inostranim listovima: “The New York Times”, “Wiener Journal”, “Wiener Zeitung”, “la Reppublica”, “Das Sonntagsblatt”, “Die Zeit”, “Courrier International" i dr.

Priredio više od 80 samostalnih izložbi. Objavio trinaest knjiga karikarura i mapu grafika serigrafija “Slikari i voajeri”, SKC Beograd, 1981. Opremio veliki broj knjiga i omota ploča (kompletna “Riblja čorba” i  mnoge druge). Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za ilustracije, karikature i grafički dizajn (Pjerova, Braće Karić,Crayon de Porcelaine, Aydin Dogan i dr.).

Radovi mu se nalaze u Muzeju savremene umetnosti i Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu i u inostranim muzejima i zbirkama (Bazel, Gabrovo, Bon, Pariz).  Priredio veliku retrospektivnu izložbu u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu 2014.

Jedan je od osnivača Art directors Club Srbije i Udruženja karikaturista Srbije FECO čiji je predsednik.

E-mail:  jugovlah@yahoo.com

 

 

BOJAN LjUBENOVIĆ

 Rođen je 1972. godine u Beogradu.

Autor je dvadesetak knjiga aforizama, satiričnih priča, romana  i knjiga za decu.

Već skoro deceniju uređuje rubriku „TRN“ (Tako Reći Nezvanično) u „Večernjim novinama“.

Njegove najpoznatije satirične knjige su „Pisma iz Srbije“, „Triput sečem i opet kratko“, „Trn u oku“, „Srbijo, Bog ti pomog'o“...
Dobitnik je brojnih nagrada među kojima su najznačajnije „Radoje Domanović“, „Vladimir Bulatović VIB“, „Tipar“, „Jovan Hadži Kostić“, „Zlatna značka“ KPZ Srbije, „Laza Kostić“ Udruženja novinara Srbije...

 Za dečji kratki roman „Luna mala teniserka“ dobio je nagradu „Dositejevo pero“.

Po njegovoj knjizi „Pisma iz Srbije“ izvodi se monodrama „Ima jedna zemlja“, a po knjizi „Srbijo, Bog ti pomogo“ monodrama „E, moj Todore“.

Koautor je knjige „Metafore dr Zorana Đinđića“.

Saradnik je satiričnog portala  „Njuz.net“.

Dela su mu prevođena na mađarski, bugarski, makedonski, italijanski, slovenački, češki, slovački...

Član je Beogradskog aforističarskog kruga i Udruženja književnika Srbije.www.bojanljubenovic.com

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.


 

VREME:

ČETVRTAK, 17. oktobar 2019. godine

13 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 17 Oct 2019 09:11:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3283/slajfna-bez-karaktera.html
"Rodna nit digitalnog preduzetništva: Smernice za ekonomsko osnaživanje žena u ekonomiji znanja" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3300/rodna-nit-digitalnog-preduzetnistva-smernice-za-ekonomsko-osnazivanje-zena-u-ekonomiji-znanja-.html Udruženje poslovnih žena Srbije i Centar za istraživanje javnih politika održali su okrugli sto ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 14. oktobar 2019. godine u 14 časova

 

TEMA: "Rodna nit digitalnog preduzetništva: Smernice za ekonomsko osnaživanje žena u ekonomiji znanja"

Udruženje poslovnih žena Srbije i Centar za istraživanje javnih politika održali su okrugli sto "Rodna nit digitalnog preduzetništva: Smernice za ekonomsko osnaživanje žena u ekonomiji znanja" na kojem su predstavljeni rezultati istraživanja o radnicama/preduzetnicama na digitalnim platformama.

Polazeći od različitih međunarodnih izveštaja i analiza koje pokazuju da je Srbija među 10 vodećih zemalja u svetu po broju digitalnih frilensera i frilenserki per capita i u odnosu na ukupnu radnu snagu u zemlji, koji su aktivni na različitim globalnim digitalnim platformama (Upwork, Toptal, Guru, 99designs, itd.), Centar za istraživanje javnih politika je tokom 2019. godine sproveo eksplorativno rodno-senzitivno istraživanje  o digitalnom preduzetništvu u Srbiji.  Zanimalo nas je da li ova nova forma poslovanja može da obezbedi veći nivo rodne ravnopravnosti u uslovima jednakih startnih pozicija žena i muškaraca?  
Dobijeni rezultati diskutovani su svetlu aktuelnih javnih politika usmerenih na poboljšanje ekonomskog položaja žena i statusa žena na tržištu rada u oblasti samozapošljavanja i (digitalnog) preduzetništva.  

Istraživanje je sprovedeno  u okviru projekta “DEA - Buđenje digitalnog preduzetništva – od novih oblika ranjivosti na tržištu rada do ekonomski osnaženih žena", koji je podržala Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), a u okviru krovnog projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija.

 

Uvodno obraćanje: 

- Dr Sanja Popović Pantić, Udruženje poslovnih žena Srbije

- Ana Milenić, predstavnica Delegacije EU u Republici Srbiji, zadužena za socijalnu inkluziju
- Olja Janković Leković, Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN WOMEN)

 

Predstavljanje nalaza istraživanja i preporuka: 

- Branka Anđelković, koosnivačica i programska direktorka Centra za istraživanje javnih politika

- Tanja Jakobi, izvršna direktorka Centra za istraživanje javnih politika

 

 

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

VREME:

PONEDELJAK, 14. oktobar 2019. godine

14 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Mon, 14 Oct 2019 09:06:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3300/rodna-nit-digitalnog-preduzetnistva-smernice-za-ekonomsko-osnazivanje-zena-u-ekonomiji-znanja-.html
Sednica Srpske Kraljevske Akademije naučnika i umetnika - SKANU http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3302/sednica-srpske-kraljevske-akademije-naucnika-i-umetnika---skanu.html Srpska Kraljevska Akademija naučnika i umetnika - SKANU održala je sednicu u petak, 11. oktobra od 17 časova u Press centru UNS-a. ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 11. oktobar 2019. godine u 17 časova

 

Sednica  Srpske Kraljevske Akademije naučnika i umetnika - SKANU
 
                                         

 

Dnevni red:


1. Izveštaj o radu Odeljenja Akademije u periodu od protekle sednice

2. Informacija o proteklim aktivnostima Akademije

3. Pripreme za učešće Akademije na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

4. Prijem i predlozi za dalje aktivnosti

5. Razno

 

 

 

 

VREME:

PETAK, 11. oktobar 2019. godine

17 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Fri, 11 Oct 2019 09:41:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3302/sednica-srpske-kraljevske-akademije-naucnika-i-umetnika---skanu.html
„Obeležavanje Evropskog dana donacije“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3258/obelezavanje-evropskog-dana-donacije.html Savez organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije održao je tribinu ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 10. oktobar 2019. godine u 12 časova

 

TEMA: „Obeležavanje Evropskog dana donacije“

 

 

Učesnici su bili:

- Puk. prof. dr Đoko Maksić, načelnik Klinike za nefrologiju VMA

- Prof. dr Radomir Naumović, predsednik Udruženja nefrologa Srbije

- Dr Tatjana Dukić, specijalista transfuziolog, šef Odseka za serološku tipizaciju Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije

- Prim. dr Ljubinko Todorović, predsednik Saveza organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije

 

 

Ovu aktivnost je pomoglo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

 


Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

VREME:

ČETVRTAK, 10. oktobar 2019. godine

12 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 10 Oct 2019 09:10:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3258/obelezavanje-evropskog-dana-donacije.html
̋ Quo vadis civilizacijo?! ̋ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3255/-quo-vadis-civilizacijo--.html Božidar-Boža Majstorovića, novinar i publicista iz Beograda održao je promociju ]]> Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 9. oktobar 2019. godine u 12 časova

 

Promotivna konferencija povodom izlaska iz štampe 13 knjiga/naslova Božidara-Bože Majstorovića, novinara i publiciste iz Beograda:

̋ Quo vadis civilizacijo?! ̋ - ̋Teslin srpski ponosni narod ̋

 

Na konferenciji je bilo prilike da se sazna više o izuzetnim značajnim otkrićima nepobitnih istorijskih istina:

• Titova desna i leva ruka, dr Vladimir Bakarić - drug Vlado, od oslobođenja zemlje (maja 1945.) do smrti (1981) posedovao je i dirigovao iz svog kabineta sedeći za stolom poglavnika Ante Pavelića, zloglasne fašističko-ustaške NDH-a prekrivenim plišanim stoljnjakom crvene boje ispod kojeg je skrivena izrezbarena U-staška šahovnica u obliku slova ˶U ̋, a govorilo se lažno i lukavo-latinski licemerno o ˶neraskidivom bratstvu i jedinstvu ̋ i čuvanju kao ˶zenice očiju ̋.

• Ko je prvi u Titovoj SFR Jugoslaviji pisao o etno-genocidu U-staša NDH-a nad Srbima pravoslavne vere, Jevrejima i Ciganima/Romima.

• Dr Veljko Majstorović-Braco, prvoborac NOR-a, osnivač i prvi direktor bolnice ˶Dr Dragiša Mišović ̋, (zv. UDB-ina)  još početkom 60-tih došao je do ˶Dnevnika ̋ nadbiskupa Alojzija Stepinca u kojem je 1934. zapisano: ˶Da je dovoljno  ̋radnika ̋ Srbija bi bila za dvadeset godina katolička. ̋

• Pisalo je po novinama, udžbenicima i enciklopedijama kao da se Ivo Andrić četiri-pet puta rodio: "u Travniku, Docu na Lašvi, Sarajevu, Višegradu  ̋, pa u vagonu  ̋Ćire ̋... dok nisam otkrio i foto-dokumentovao:  ̋Ivan (a ne Ivo). 9. (a ne 10.) 10.(oktobra) 1892. – u Travniku, Zenjak 13, gde je odavno Muzej Ive Andrića u kući u kojoj je rođen. Nobelovac je novinaru iz provincije poslao telegram o prijemu i zbog  ̋Principovih principa ̋.

• Poslednji intervju-reka Branka Ćopića, neobjavljen u Srbiji: 70 pitanja pred 65. rođendan u kojem je nagovestio/naslutio tragičan kraj;

˶O jednakom učešću i doprinosu NOP-u ̋: među više desetina hiljada srpskih prvoustanika u Bosanskoj krajini, krajem 1942.g. bilo je - slovom i brojem – 92 ostalih;

• Na vododelnici Oštrelj, između Drvara – B. Petrovca i Srba, 16.avgusta 1941. bilo je više od 5.000 Srba-prvoustanika pod oružjem i oruđem, a za stvaranje JNA proglašen je 22. decembar, po smotri Prve proleterske brigade u Rudom sa svega 1200 boraca, ali to je odluka Tita i CK KPJ;

• Novo-U-staškoj ideologiji sadašnjih i budućih političara i povjesničarima-revizionistima nepobitnih istorijskih istina – treba stalno ponavljati i zatvarati usta činjenicom/čimbenikom: samo u Teslinoj rodnoj Lici i okolici, U-staške U-bice su na najzverskiji način – poubijali preko 100 HILJADA nedužnih Srba pravoslavne vere (32 jame-bezdanke  ̋ždernjače srpskog naroda ̋, Jadovna na Velebitu, šuma Jasikovac, Slano,Metajna (Pag),na polju Garavice kraj puta od Bihaća ka LIČKOM PETROVOM SELU), a samo iz Teslinog sela Smiljana preko 500 Pravoslavnih od kojih 91 iz plemena Tesla, da bi sada otvarali Teslinu ulicu u Zagrebu sa bistom genija pognute glave i pravili biletarnice za naplate od stranih (i  ̋domaćih ̋) turista;

 

• Svih 13 naslova knjiga su intrigantni i provokativni:

- "Quo vadis civilizacijo?!",

- "Za Principove principe",

- "Tajna ličke lobanje – zločin bez kazne",

- "Ajdučija Karanova",

- "PARTIZANSKI PRELAZI ̍43." – Most na Neretvi (izgradila 44 inženjera za 17 sati!!!...)", Drama na Drini i Slava sa Sutjeske),

Istraživačko-polemičke knjig:

- "Antiprotivan svemu i svačemu"

- "(Ne)napisane (ne)istine", pa još na temu NOB-e

-  ̋Ustanak na Uni i Uncu" (̍Nema Une/Unca do žarkoga sunca ̍ - narodna hiperbola – zapisao Petar Kočić),

-  ̋Partizanska prisećanja" ̋ i

-  ̋Istinite legende borbe za slobodu",

-  ̋Univerzalni neznalica" i posebno

-  ̋Susreti sa stvaraocima" (gde je znanje o Bakariću za Pavelićevim stolom... i kako je ovaj ̍ odabrani ̍ autor memoara Jovanke Budisavljević – Broz (praćen godinama) i slavljenog ličkog generala i heroja Đoke Jovanića, koji su neosnovano optuživani da žele i pripremaju preuzimanje vojne i civilne vlasti u zemlji SFRJ) i konačno naslov

-  ̋Teslin srpski ponosni narod ̋ sa pet zasebnih celina;

 

Na konferenciji/promociji učestvuju:

1. Prof. dr Blagoje Simov Babić, ekonomski ekspert /akademik/, pisac

2. Slobodan Jarčević, pisac preko 50 objavljenih knjiga, diplomata, počasni doktor Instituta za savremenu istoriju u Beogradu, akademik Ruske Petrovske ANU; lektor, korektor i recezent ̍ sabranih dela ̍,

3. Milorad –Mišo Glušica, prof. FDU, snimatelj Šijanovih kultnih filmova

4. Prof. dr Gorica Majstorović, redaktor, profesor espanistike, SAD (video snimak)

5. Budislav Vlaisavljević – Budo Modri, slikar iz Pariza (pročitan govor)

6. Aleksandar-Saša Gligorijević, skulptor,

7. Radmila Smiljanić, operska pevačica

8. Jovo Majstorović, tehnički urednik, izumitelj i dizajner vl.  ̋Teslaelektronik.com ̋, SAD

9. Izdavač  ̋Krajiški kulturno-istorijski centar ̋/Krajiški privrednik" Mirko Radaković

10. Autor (prof.) Božidar-Božo Majstorović


+ Maskota promocije :  ̋Božica pravde GOLA ISTINA ̋ - instalacija Autora

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

VREME:

SREDA, 9. oktobar 2019. godine

12 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Wed, 9 Oct 2019 10:33:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3255/-quo-vadis-civilizacijo--.html
"Osam vekova autokefalnosti SPC i stvaranje nacionalne kulture" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3294/osam-vekova-autokefalnosti-spc-i-stvaranje-nacionalne-kulture.html Udruženje građana “Cer za negovanje pravoslavnih i nacionalnih vrednosti” održalo je okrugli sto ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 7. oktobar 2019. godine u 10 časova

TEMA: "Osam vekova autokefalnosti SPC i stvaranje nacionalne kulture"
                    


Učestvovali su:

- Protojerej-stavrofor dr Radomir V. Popović, teolog i istoričar hrišćanstva, redovni profesor na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu

- Dr Srđan Pirivatrić, naučni saradnik Vizantološkog instituta

- Dr Miloš Ković, doktor istorijskih nauka, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu

- Prof. dr Milo Lompar, istoričar književnosti, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i predsednik Zadužbine Miloš Crnjanski

- Dr Vladimir Dimitrijević, profesor, naučni saradnik i autor velikog broja knjiga iz oblasti kulture i pravoslavne duhovnosti

- Đakon Ivica Čairević, docent na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu

 

 

 

 

Video snimke događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

 

VREME:

PONEDELJAK, 7. oktobar 2019. godine

10 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Mon, 7 Oct 2019 13:20:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3294/osam-vekova-autokefalnosti-spc-i-stvaranje-nacionalne-kulture.html
„Daj pedalu raku“ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3289/daj-pedalu-raku-.html Ženski centar „Milica“ održao je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 3. oktobar  2019. godine u 11 časova

TEMA: „Daj pedalu raku“

 

 


Ženski centar „Milica“ održao je konferenciju za novinare povodom akcije „Daj pedalu raku“  posvećene borbi protiv karcinoma dojke, koja će biti realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije, Ministarstva omladine i sporta  i Instituta  za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović- „Batut“, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Instituta za onkologiju Vojvodine, Kliničkog centra Kragujevac, Kliničkog centra Niš i uz aktivno učešće zdravstvenih ustanova i institucija, lokalnih samouprava, udruženja građana i sportskih klubova.

 

Sagovornici su bili:

- Predstavnik Ministarstva zdravlja Srbije

- Doc. dr Verica Jovanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović“- „Batut“

- Prim. dr sci. med. Snežana Šušnjar, medikalni onkolog sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

- Dr Ana Jovićević, Institut za onkologiju i radiologiju Srbije

- Vesna Bondžić, predsednica Ženskog centra“ Milica“

 

 

Teme:

- Realizacija akcije „ Daj pedalu raku“ u 22 grada u Srbiji

- Značaj ranog otkrivanja i prevencije karcinoma dojke kao i modaliteti lečenja

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

VREME:

ČETVRTAK, 3. oktobar 2019. godine

11 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 3 Oct 2019 15:40:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3289/daj-pedalu-raku-.html
Srpska tehnološka inovacija, domaća investicija - ispred Evrope http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3264/srpska-tehnoloska-inovacija-domaca-investicija---ispred-evrope.html Srpska farmaceutska kompanija Pharmanova održala je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 1. oktobar 2019. godine u 13 časova

 

Dođite, vidite, podelite: Svetski proizvod domaće kompanije!

TEMA: Srpska tehnološka inovacija, domaća investicija - ispred Evrope

 

 

Srpska farmaceutska kompanija Pharmanova, već 30 godina poznata po razvoju inovativnih pomoćnih lekovitih sredstava i lekova na tržištu zemalja Zapadnog Balkana, predstavila je revolucionarno rešenje - Alixir® 400 Protect, dodatak ishrani za zaštitu organizma od posledica oksidativnog stresa i štetnog dejstva slobodnih radikala, što je dokazano brojnim kliničkim ispitivanjima.

Ovaj jedinstveni suplement bazira se na sertifikovanom ekstraktu sibirske aronije (4658-TD®) patentiranom od strane Pharmanove i inovativne srpske kompanije Euchem, specijalizovane za visoko-tehnološki postupak super kritične ekstrakcije.

Eminentni srpski stručnjaci iz oblasti tehnologije i medicine, predstavili su novi proizvod na koji su kompanije Pharmanova i Euchem posebno ponosne, od jedinstvenog tehnološkog postupka proizvodnje, do studija kojima je potvrđena efikasnost i bezbednost proizvoda.

Tokom konferencije, javnost je imala priliku da sazna više o opasnostima od oksidativnog stresa, o značaju polifenola i o tome koliko je važna prevencija u odbrani zdravlja od hroničnih bolesti.

 

Na konferenciji su govorili:

- Prof. Dr Vladimir Jakovljević, predsednik Društva Fiziologa Srbije i dekan MF Kragujevac

- Prof. Dr Nebojša Tasić, kardiolog, zamenik direktora IKVB Dedinje i predsednik udruženja HISPA.

-  Mr. sci Tomislav Sjauš, direktor razvoja kompanije Euchem

- Aleksandra Mirić, generalna direktorka Pharmanove

- Majada Cvetković, product menadžerka Pharmanove

 

 

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

 

VREME:

UTORAK, 1. oktobar 2019. godine

13 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Tue, 1 Oct 2019 16:01:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3264/srpska-tehnoloska-inovacija-domaca-investicija---ispred-evrope.html
Konferencija za novinare povodom direktnih pretnji zatvorom Boška Obradovića, lidera pokreta Dveri, upućenih glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista Informer Draganu J. Vučićeviću http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3276/konferencija-za-novinare-povodom-direktnih-pretnji-zatvorom-boska-obradovica-lidera-pokreta-dveri-upucenih-glavnom-i-odgovornom-uredniku-dnevnog-lista-informer-draganu-j-vucicevicu.html Dragan J. Vučićević održao je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 26. septembar 2019. godine u 13:15 časova

 

 

Govorili su:

- Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević

- Advokat Boris Bogdanović


 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.


 

 

VREME:

ČETVRTAK, 26. septembar 2019. godine

13:15 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Thu, 26 Sep 2019 21:03:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3276/konferencija-za-novinare-povodom-direktnih-pretnji-zatvorom-boska-obradovica-lidera-pokreta-dveri-upucenih-glavnom-i-odgovornom-uredniku-dnevnog-lista-informer-draganu-j-vucicevicu.html
“Kako ćemo se grejati naredne zime?” http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3274/kako-cemo-se-grejati-naredne-zime.html Vesna info, izdavač internet portala Balkanmagazin - www.balkanmagazin.net održala je na okrugli sto ]]>  

TEMA: “Kako ćemo se grejati naredne zime?”

Termin: 26. septembar od 10 do 13 časova (okupljanje i registracija učesnika od 9,30 h)

Mesto: Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/3, Beograd

Aktuelna energetska situacija u zemlji pred početak predstojeće grejne sezone važna je i za državu i građane Srbije, bez obzira da li su njihovi stanovi priključeni na daljinske sisteme grejanja ili za grejanje koriste ugalj, ogrevno drvo, električnu energiju ili prirodni gas.

Svake zime energetske kompanije sa gradskim toplanama i drugim potrošačima imaju problema sa naplatom isporučenih energenata tokom prethodne sezone, toplane teško naplaćuju isporučenu energije po ekonomskim cenama, a građani preračunavaju koji energent im se najviše isplati da koriste...

 

 

Program


- 9,30 – 10,00 h - Kafa dobrodošlice i registracija učesnika

- 10.00 – 11.00 h - Uvodna izlaganja

 

· Dejan Stojanović, direktor Poslovnog udruženja Toplane Srbije – POTVRĐEN

· Dragan Vučur, izvršni direktor za komercijalne poslove JP Srbijagas - POTVRĐEN

· Petar Vasiljević, stručnjak za daljinske sisteme grejanja – POTVRĐEN

 

- 11.00 – 12.00 h - Diskusija


- 12.00 – 13.00 h - Kafa i umrežavanje

 

 

Pozvani učesnici:

· Predstavnici državnih institucija, gradskih toplana, energetskih kompanija, akademske zajednice, naučnih instituta, stručnjaci i

· mediji

 

Moderator: Jelica Putniković, urednik Balkanmagazin

 


Teze za razgovor:

- Da li je Srbija spremna za nastupajuću grejnu sezonu?

- Značaj uspostavljanja pariteta cena energenata i toplotne energije iz daljinskih sistema grejanja.

- Spremnost elektroenergetskog sistema za povećano opterećenje tokom grejne sezone. Ima li dovoljno domaćeg i(li) uvoznog uglja za grejanje stanovništva? Otkud velike razlike u cenama ogrevnog drveta i uglja u različitim delovima Srbije?

- Zašto se za grejanje masovnije ne koriste alternativni izvori energije?

- Zašto se u Srbiji još nije zaživelo grejanje po utrošku?

- Kako povećanjem energetske efikasnosti objekata smanjiti račune za grejanje?

-  Šta lokalne samouprave mogu da urade da se građani greju jeftnijie? Zašto to ne rade?

 

 

Ostali učesnici:

· Predstavnici državnih institucija, akademske zajednice, stručnjaci, predstavnici strukovnih i privrednih udruženja, konsultantskih kuća, regulatornih tela, proizvođači i distributeri energenata i opreme, pratećih delatnosti…

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 


 

 

VREME:

ČETVRTAK, 26. septembar 2019. godine

10 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Thu, 26 Sep 2019 15:32:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3274/kako-cemo-se-grejati-naredne-zime.html
"Posle tri decenije sve više francuskih turista u Srbiji - najeminentniji francuski turistički mediji u poseti našoj zemlji” http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3252/posle-tri-decenije-sve-vise-francuskih-turista-u-srbiji---najeminentniji-francuski-turisticki-mediji-u-poseti-nasoj-zemlji.html Udruženje “Ja volim Francusku” održalo je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 25. septembar 2019. godine u 12 časova

TEMA: "Posle tri decenije sve više francuskih turista u Srbiji - najeminentniji francuski turistički mediji u poseti našoj zemlji”

Nakon uspešno realizovane velike međunarodne konferencije na temu: “Prezentovanje turističkih proizvoda i potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu” 20. aprila prošle godine u Beogradu, na kojoj je prisustvovao značajan broj uticajnih francuskih tur-operatera i predstavnika francuskih eminentnih medija, samim tim i povratka francuskih tur-operatera Srbiji posle 27 godina, Udruženje “Ja volim Francusku” nastavlja sa promocijom Srbije na tržištu Francuske.

Prema rečima Slađane Novaković, glavne inicijatorke obnove međunarodne turističke saradnje između naše dve zemlje i predsednice Udruženja „Ja volim Francusku“ ponovno uspostavljanje stabilne turističke saradnje dovelo do poboljšanja odnosa Francuske i Srbije, uključujući ne samo turistički i kulturni segment, već i u pogledu ekonomskih i bilateralnih odnosa.

Na osnovu sprovedenih istraživanja, Udruženje “Ja volim Francusku” prepoznalo je interesovanje francuskih turista za upoznavanjem prirodnih lepota i kulturnog nasleđa, običaja i etno gastronomije naše zemlje, pre svega Beograda, Topole sa Oplencem, Aranđelovca i Zlatibora.

Promocijom ovih destinacija kao najpoželjnijih za francusko turističko tržište, turistička ponuda Srbije će se na najefikasniji način promovisati na tržištu Francuske i to pisanjem o srpskim turističkim destinacijama u najčitanijim francuskim štampanim medijima.

Iz tog razloga, Udruženje “Ja volim Francusku“, kroz projekat ”Promocija turističkih destinacija Beograda, Topole i Zlatibora” organizuje posetu šest francuskih najeminentnijih turističko-ekonomskih medija Srbiji (od 22. do 25. septembra), s ciljem da se upoznaju sa srpskim znamenitostima i kulturnom baštinom i prenesu našim medijima svoje viđenje Srbije.

Na ovaj način, projekat je direktno povezan sa glavnim ciljevima Strategije razvoja turizma Srbije 2016-2025, u pogledu povećanja broja dolazaka i noćenja stranih turista i deviznog priliva od turizma.

 

Mediji koji dolaze u Srbiju su;

-"Tour Mag"-https://www.tourmag.com/- turisticko-ekonomski medij br. 1 u Francuskoj

-"Quotidien du tourisme"   http://www.quotidiendutourisme.com/

--Magazine   "La Provence"   https://www.laprovence.com/region

-"Magazine "Proces Alimentaire" http://www.processalimentaire.com/

-Magazine "Prestige"" et  Sante"    http://www.magazineprestige.com/

-Magazine "Infosvin"   http://infosvin.eu/

 

Na konferenciji za novinare, koja će biti održana 25. septembra, srpski mediji imaće priliku da se susretnu sa francuskim novinarima, čuju njihova iskustva tokom posete Srbiji, dajući nam mogućnost da « sami sebe vidimo očima drugih ».

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva turizma Republike Srbije.

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

 

VREME:

SREDA, 25. septembar 2019. godine

12 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

]]>
Wed, 25 Sep 2019 09:19:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3252/posle-tri-decenije-sve-vise-francuskih-turista-u-srbiji---najeminentniji-francuski-turisticki-mediji-u-poseti-nasoj-zemlji.html
Svetska premijera filma „Smrt majke Jugovića“ na 16. "Balkanimi" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3250/svetska-premijera-filma-smrt-majke-jugovica-na-16-balkanimi.html Dom kulture „Studentski grad“ održao je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 25. septembar 2019. godine u 13.30 časova

TEMA: Svetska premijera filma „Smrt majke Jugovića“ na 16. "Balkanimi"

16. "Balkanima", evropski festival animiranog filma, biće održana u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu od 1. do 6. oktobra.

U takmičarskim i netakmičarskim programima festivala biće prikazano 125 kratkih animiranih filmova iz 25 evropskih zemalja. Prve večeri festivala, uz prateću izložbu o radnom procesu, svetsku premijeru imaće film „Smrt Majke Jugovića“ autora Mihajla Dragaša, koji predstavlja prvu animiranu verziju ove epske pesme, a nastao je u produkciji Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“, uz podršku Filmskog centra Srbije.

 

O nagradama glavnog takmičarskog programa, odlučivaće žiri u sastavu:

Joni Manisto, animator i predavač iz Finske, Pjotr Kardas, producent i organizator festivala iz Poljske i Pavle Zelić, pisac, scenarista i kritičar iz Beograda.

Žiri za studentske filmove činiće: Tal Kantor, animatorka iz Izraela, Lea Vidaković, multimedijalna umetnica i animatorka i Ivan Arsenijević, urednik filmskog i likovnog programa Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

O nagradama za najbolje srpske filmove odlučivaće Lazar Bodroža, domaći umetnik i filmski reditelj.

 

U bogatom pratećem programu festivala biće prikazani animirani filmovi finskih kolektiva, izbor kratkih dokumentarno-animiranih filmova sa festivala Rising of Lusitania – AnimaDoc koji se održava u Liverpulu, program filmova akademije Bezalel iz Tel Aviva, prezentacije domaćih i stranih autora, radionicu o animiranim likovima Steve Živkova...

Kompletna satnica festivala postavljena je na sajtu festivala u narednim danima i prezentovana na konferenciji za medije u Press centru Udruženja novinara Srbije, u sredu, 25. septembra u 13:30 časova.

 

Učesnici na konferenciji su bili:

- Mina Sablić, selektor festivala

- Nebojša Petrović, selektor festivala

- Mihajlo Dragaš, selektor festivala i autor

- Milan Milosavljević, selektor i organizator festivala

- Boris Postovnik, direktor Doma kulture "Studentski grad"

 

Glavni pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Ulaz na sve programe je slobodan.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

 

VREME:

SREDA, 25. septembar 2019. godine

13.30 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Wed, 25 Sep 2019 14:48:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3250/svetska-premijera-filma-smrt-majke-jugovica-na-16-balkanimi.html
"Zatiranje Srbije" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3256/zatiranje-srbije.html Radisav Raja Rodić održao je promociju knjige ]]> Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ UTORAK, 24. septembar 2019. godine u 12 časova

Promocija knjige "Zatiranje Srbije"

 

"Poštovani prijatelji,

Obaveštavam vas da će se u utorak 24. septembra 2019. godine u 12,00 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije, ul. Knez Mihailova 6/3, Beograd, održati promocija moje nove knjige pod nazivom „ZATIRANjE SRBIJE“.

 

U knjizi se govori o sledećem:

•    „Knjiga koja nudi odgovore na pitanja koja nikad niko nije smeo da postavi“(Mišel Kolon)

•    „NATO mora da plati ratnu štetu Srbiji“ (Vili Vimer)

•    „Biranjem najgorih, ubijamo samopoštovanje naroda“ (Zapadni ambasador u Beogradu)

•    Ko je sve od srpskih političara znao da će Đinđić biti ubijen

•    Šiptar i Kum mučeni da pred kamerama optuže Koštunicu kao naručioca Đinđićevog ubistva

•    Kako je Beba Popović posle atentata seo u Đinđićevu fotelju

•    Trgovina organima i drogom na Kosovu preko Bondstila

•    I Vlada Srbije znala za trgovinu organima

•    Planirano krvoproliće na Đinđićevoj sahrani

•    Zašto su Srbima potrebni čobani

•    Provala svih NATO tajni u Srbiji na koje ni posle 10 godina nije dat nijedan demanti

•    Transkripti NATO agenture u Srbiji objavljenih u Kuriru, zbog kojih  sam robijao i umalo ostao bez glave

 

 

Ova knjiga daje objašnjenje o razlozima terora nada mnom i mojim saradnicima opisanim u prethodnoj knjizi „SILOVANjE RAZUMA“.


Govornici su bili:

- Akademik Časlav Ocić

- Prof. dr Milovan Mitrović

- Prof. dr Dragoslav Slović

- Slobodan Stoičević, pravnik i autor knjige "Mrežni rat protiv Srbije"

- Radisav Raja Rodić, autor

 

Radisav Raja Rodić".

 


 

Svi prisutni su dobili na poklon primerak knjige.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.


 

VREME:

UTORAK, 24. septembar 2019. godine

12 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Tue, 24 Sep 2019 16:09:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3256/zatiranje-srbije.html
Nedelja turskog filma u Beogradu​ http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3243/nedelja-turskog-filma-u-beogradu.html Institut Junus Emre u Beogradu održao je konferenciju za novinare 13. septembra u Press centru UNS-a. ]]>

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PETAK, 13. septembar 2019. godine u 14 časova

TEMA: Nedelja turskog filma u Beogradu​

 

 

Na konferenciji su govorili:

- Fahri Akdogan, direktor kulturnog centra Yunus Emre

- Tanja Kidišević, Institut Yunus Emre

- Dragan Nikolić, urednik filmskog programa Doma omladine

 

Kratak opis  aktivnosti: Pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske i uz podršku Doma omladine, a u organizaciji Instituta Junus Emre, u Beogradu će 15. septembra sa gala otvaranjem početi “Nedelja turskog filma”.
Nedelja turskog filma počeće projekcijom u svetu prikazivanog i visoko kotiranog filma “Ljubav voli slučajnosti”, u kome glavne uloge igraju poznati glumci Mehmet Gunsur i Belčim Bilgin. Zatim slede bioskopski hitovi u kojima će svi ljubitelji umetnosti i filma moći da uživaju, “Turski sladoled”, “Organizovani lopovski poduhvati 2”, “Objave”, “Tajne sofre”, “Mladi pelivani”, “Šapni mi ako zaboravim”, “Pšenica”, “Nešto korisno”, “Stablo divlje kruške” i remek-delo “Suvo Leto”, nastalo davne  1963. godine, a koje se još uvek širom sveta prikazuje.

 

Producent filma “Objava”  Tarik Tufan i glavni glumac filma “Suvo leto”, zajedno sa vetranom turskog glumišta Hulijom Kočyigit biće počasni gosti ovog događaja, koji će se zatvoriti 20. septembra projekcijom filma “Nešto korisno”.

 

Mesto: Dom omladine Beograda

Zemlja/grad: Srbija / Beograd

Datum: 15.-20. septembar 2019.

Vreme: 19 do 21h

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

 

VREME:

PETAK, 13. septembar 2019. godine

14 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Fri, 13 Sep 2019 10:29:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3243/nedelja-turskog-filma-u-beogradu.html
54. "Mokranjčevi dani" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3239/54-mokranjcevi-dani.html Dom kulture "Stevan Mokranjac" iz Negotina održao je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 11. septembar 2019. godine u 12 časova

 

TEMA: 54. "Mokranjčevi dani"

 


U Negotinu, rodnom gradu velikana srpske muzike - kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, od 14. do 20. septembra, biće održan festival "Mokranjčevi dani", koji se pedeset četvrti put organizuje u njegovu čast.

Povodom predstojećeg festivala, na konferenciji za novinare, predstavljeni su program, koncepcija i učesnici ovogodišnjeg festivala.

 

Na konferenciji su govorili:

- Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin

- Jovanka Stefanović-Stanojević, v.d. direktora Doma kulture "Stevan Mokranjac" Negotin

- Dr Sonja Marinković, selektorka festivala

 

 

Moderator Aleksandra Paladin.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

VREME:

SREDA, 11. septembar 2019. godine

12 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Wed, 11 Sep 2019 09:21:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3239/54-mokranjcevi-dani.html
Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3230/manifestacija-dani-srpske-u-srbiji.html Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji održalo je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 2. septembar 2019. godine u 13.30 sati

 

TEMA: Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji"Konferencija za medije povodom ovogodišnje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" održana je u ponedeljak, 2. septembra u 13.30 sati, u Pres centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6, treći sprat.

 

O manifestaciji su govorili: 

- Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske

- Milovan Vitezović, pisac scenarija dramsko-muzičkog programa za svečano otvaranje

- Dragan Elčić, reditelj dramsko-muzičkog programa za svečano otvaranje

- Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je i organizator ove velike i sadržajne manifestacije.

 

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" svake godine, u samo sedam dana, građanima Srbije predstavi kulturu, prosvetu, nauku i umetnost Republike Srpske. Ove godine Dani Srpske u Srbiji imaće 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu u Srbiji – od Subotice do Vranja, od Užica do Vršca.

 

 

 

 

 

Program možete preuzeti u nastavku:

 

 

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

VREME:

PONEDELJAK, 2. septembar 2019. godine

13.30 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Mon, 2 Sep 2019 14:46:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3230/manifestacija-dani-srpske-u-srbiji.html
"24 godine od egzodusa Srba iz Vozuće i Ozrena i najava marša 'Stazama egzodusa'" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3224/24-godine-od-egzodusa-srba-iz-vozuce-i-ozrena-i-najava-marsa-stazama-egzodusa.html Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji održalo je konferenciju za novinare ]]>

 

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ PONEDELJAK, 2. septembar 2019. godine u 12 sati


TEMA: "24 godine od egzodusa Srba iz Vozuće i Ozrena i najava marša 'Stazama egzodusa'"

U ponedeljak 2. septembra u 12 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/3) održana je konferencija za medije povodom obeležavanja egzodusa Srba iz doline Krivaje, koji se desio 10. septembra 1995. godine,  na kojoj su se novinarima obratili:

- Zoran Blagojević, predsednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana u Doboju i ratni komandant 4. Ozrenske lake pješedijske brigade Vojske Republike Srpske i

- Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske.

24 godine nakon egzodusa Srba iz Vozuće, naselja u dolini reke Krivaje i južnog dela Ozrena, još uvek je nepoznata sudbina 120 nestalih boraca Vojske Republike Srpske i civila.

Srbi iz Vozuće su surovo prognani u operaciji ABiH "Farz" ("Uragan"), koja je trajala od 10. do 24. septembra 1995. godine, a prethodilo je NATO bombardovanje i uništavanje civilnih repetitora i objekata.

Na tri lake pešadijske brigade Vojske Republike Srpske napadalo je 23.000 vojnika 2. i 3. korpusa ABiH, odred El Mudžahedin uz podršku NATO snaga za brza dejstva. Tada je spaljeno 30 sela, proterano 1920 porodica sa 7680 članova, ubijeno više od 500 vojnika i civila. Posmrtni ostaci 120 ljudi još se traže, uz stalne opstrukcije i prikrivanje svedoka i dokaza.

Ukazujući na te činjenice, Zavičajno udruženje Vozućana i ove godine 10. septembra organizuje marš "Stazama egzodusa", stazom preko Ozrena, dugom 22 kilometra, kojom su se povlačili napadnuti stanovnici doline Krivaje. Marš završava kod crkve Svetog Georgija u Stogu, gde će na mestu masovne grobnice biti služen parastos svim žrtvama.
Uoči marša, 9. septembra u Centru za kulturu u Doboju, biće priređena duhovna akademija sa koje će još jednom biti upućena poruka i vapaj za traženjem nestalih.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

 

VREME:

PONEDELJAK, 2. septembar 2019. godine

12 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


]]>
Mon, 2 Sep 2019 13:37:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3224/24-godine-od-egzodusa-srba-iz-vozuce-i-ozrena-i-najava-marsa-stazama-egzodusa.html
"Memorijalni centar Staro Sajmište" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3225/memorijalni-centar-staro-sajmiste.html Savez jevrejskih opština Srbije održao je konferenciju za novinare ]]>  

Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ ČETVRTAK, 29. avgust 2019. godine u 13 sati

Tema: "Memorijalni centar Staro Sajmište"


Srbija još uvek nije napravila memorijalni centar za Staro Sajmište, na mestu gde je bio najveći koncentracioni logor u kome su stradali Jevreji, Srbi i Romi.

 

Tim povodom, govorio je Efraim Zuroff, direktor centra "Simon Vizental"  iz Jerusalima, poznat kao i 'poslednji lovac na naciste'.

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

VREME:

ČETVRTAK, 29. avgust 2019. godine

13 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

]]>
Thu, 29 Aug 2019 14:32:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3225/memorijalni-centar-staro-sajmiste.html
"Značaj kanabisa u medicini, ishrani i obnovi privrede Srbije" http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3221/znacaj-kanabisa-u-medicini-ishrani-i-obnovi-privrede-srbije.html Udruženje građana "Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa" (IRKA) održalo je konferenciju za novinare ]]>  

 Press centar UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)/ SREDA, 21. avgust 2019. godine u 12 časova

TEMA: "Značaj kanabisa u medicini, ishrani i obnovi privrede Srbije" 


Učesnici:

1. Prof. dr Robert Melamed, SAD, 'Cannasapiens', doktor molekularne biologije i biohemije i dugogodišnji šef Katedre za biologiju Univerziteta u Koloradu

2. Marija Mihajlović, IRKA

3. Miloš Simić, IRKA

4. Slobodan Stojanović, proizvođač konoplje, HUK

5. Dragoljub Marinković, proizvođač konoplje, IRKA

 

 

Na konferenciji, govornici su izneli stručan i argumentovan odgovor na pokušaj zabrane sadnje konoplje, proizvodnje i korišćenja CBD ekstrakata u Srbiji.

 

Iz Udruženja IRKA pozvali su sve medije, lekare, farmakologe, naučnike i privrednike da prisustvuju i saznaju činjenice i dokaze o kanabisu, kao i sve važne razloge za njegovu dekriminalizaciju, uzgoj i preradu u Srbiji za sve namene.

 

 

 

Video snimak događaja u full screen formatu možete pogledati  na you tube kanalu Press centar UNS.

 

 

 

VREME:

SREDA, 21. avgust 2019. godine

12 časova

 

 

MESTO:

Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III;

Beograd

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

 

]]>
Wed, 21 Aug 2019 09:05:00 +0100 Najave http://presscentar.uns.org.rs/announcements/3221/znacaj-kanabisa-u-medicini-ishrani-i-obnovi-privrede-srbije.html