Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Festival zimnice u Koceljevi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

25. 09. 2015.

Festival zimnice u Koceljevi

Festival zimnice u Koceljevi biće održan u petak i subotu, 25. i 26. septembra. Cilj ove privredno-turističke manifestacije, koja se održava od 2009. godine u Koceljevi, je promovisanje i očuvanje tradicionalnih jela srpskih domaćica.

 

foto:  http://www.koceljeva.gov.rs


Svake godine, Festival zimnice okuplja sve veći broj izlagača, uglavnom seoskih domaćinstava,  koji na štandove iznose i prodaju razne vrste zimnice, voćne sokove, marmelade, džemove, voćne kolače, slatko od voća, sušeno voće i još mnogo toga iz domaće radinosti vrlo kvalitetnog i po dosta povoljnim cenama.

Nezaobilazni proizvod srpskih domaćina je i rakija šljivovica, s obzirom da je Koceljeva druga opština u Srbiji po proizvodnji ovog voća. Očekuje se učešće velikog broja izlagača raznih proizvoda kiselog i slatkog programa, kako u domaćoj radinosti, tako i poljoprivrednih društava, kojima je proizvodnja zimnice osnovna delatnost.

 

 

 

foto: srb-bih.org


Kulturno-umetnički deo programa biće ispunjen smotrom folklora, svečanim otvaranjem galerije i izložbom ćilima.

Prve festivalske večeri, u muzičkom delu programa,  biće održan Celovečernji koncert KUD” Branko Cvetković”-Beograd, a druge večeri najavljen je koncert Dejana Petrovića & Big Banda.

U pkviru manifestacije, biće održan i Teniski turnir  na terenima “Dvorac Ivanović”, Seoska olimpijada, kao i školski kviz o zavičaju - “Dolinom Tamnave”.

U cilju dobre zabave, drugog dana festivala biće održani karneval i maskembal, a zatim sledi proglašenje pobednika najlepšeg ajvara, džema i voćnog sirupa, pobednika teniskog turnira, najlepšeg dečijeg crteža, kao i pobednika lovačkog gulaša.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs