Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Olimpijada trećeg doba
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

30. 09. 2015.

Olimpijada trećeg doba

Osma Olimpijada sporta, zdravlja i kulture, u organizaciji Pokreta trećeg doba, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, otvorena je u Vrnjačkoj Banji 29. septembra i trajaće do 3. oktobra 2015. godine.

 

U sportskom delu Olimpijade takmiče se ekipe u štafetnom hodanju, košarci (izvođenju slobodnih bacanja), fudbalu (šutiranju penala), streljaštvu, pikadu, šahu i pojedinci u ribolovu.

Na inicijativu Ministarstva omladine i sporta, posle održanih takmičenja u pojedinim disciplinama uslediće međusobni susreti ekipa trećeg doba i omladinaca u okviru međugeneracijske saradnje.

U okviru Olimpijade kulture biće održana slikarska kolonija, izložba slika sa prošlogodišnje manifestacije, književni susreti pisaca trećeg doba, kao i promocija knjige “Olimpijski kladenac”, u kojoj su sabrana ostvarenja pisaca sa prošlogodišnje Olimpijade.

U jednoj od zabavnih večeri, u kojima svoje talente predstavljaju i učesnici Olimpijade, specijalni gost biće glumac Moma Bradić, naš poznati pozorišni, filmski i TV glumac.

U okviru Olimpijade zdravlja učesnicima će biti mereni pritisak, holesterol i šećer u krvi. a ekipa beogradskih oftamologa iz Udruženja glaukomatologa Srbije i firme “Optik Savić” kontrolisaće vid i pojavu i razvoj katarakte i glaukoma.

Međunarodni dan starih, 1. oktobar biće obeležen skupom svih olimpijaca i prigodnim programom.

Završno veče je 3. oktobra, kada će učesnicima i pobednicima biti dodeljena priznanja – diplome, Hvalodari,  pehari i medalje za postignute rezultate. Tom prilikom, biće proglašen sveukupni pobednik i biće ocenjena uspešnost ovog jedinstvenog sportskog poduhvata.

Ovogodišnju Olimpijadu, koja će okupiti oko 700 učesnika, Ministarska konferencija Evropske unije ocenila je kao jedan od najboljih primera dobre prakse, a podržala je, kao i ranijih godina, Američka ambasada. Svoj interes da budu kolektivni članovi Pokreta trećeg doba i da podrže njegove akcije pokazali osiguranje “Grawe“, banka "Societe general", preduzeća "Vitarelax", “OPTIK SAVIĆ” i drugi.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs