Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Pomoć iz Francuske poljoprivrednim aktivnostima na Kosovu i Metohiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

14. 10. 2015.

Pomoć iz Francuske poljoprivrednim aktivnostima na Kosovu i Metohiji

„Solidarnost za Kosovo”, francuska humanitarna organizacija, obezbedila je ove jeseni 90 000 evra za više poljoprivrednih projekata u enklavama na Kosovu i Metohiji.

 

Cilj ovih akcija je da se ekonomski ugrožena područja razvijaju i da se na taj način zaposle ljudi odavde kako bi dostojanstveno živeli od svog rada.

U saradnji sa dobrotvornom organizacijom Eparhije Raško-prizrenske "Majka Devet Jugovića", francuski humanitarci omogućili su da se u Novom Brdu izgrade kompletna farma za tov junadi i štala za krave muzare, kao i iskopavanje bunara i pravljenje senika. Ovaj stočarski kompleks broji sada više desetina goveda čiju je kupovinu takođe obezbedila francuska humanitarna organizacija.

Pomoć je stigla i na sever Kosova, tačnije u malo selo Grabovce, gde je “Solidarnost za Kosovo” finansirala postavljanje tri plastenika za potrebe Narodnih kuhinja na Kosovu, kako bi bile samoodrživije i manje zavisile od donacija u hrani.

"Jedina prava pomoć koja treba srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji je ekonomsko osnaživanje ovog područja. Bitno je da se realizuju projekti koji će biti samoisplativi i sami sebe izdržavati, baš kao što očekujemo i od spomenutih projekata", kaže Arno Gujon, osnivač i direktor humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo”.

Kontakt za medije: solidarnostzakosovo@gmail.com – +381 (0)64 70 96 779



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs