Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Kurs "Ishrana i nemedikamentna terapija Dijabetes melitusa"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

24. 11. 2015.

Kurs "Ishrana i nemedikamentna terapija Dijabetes melitusa"

Kurs pod nazivom "Ishrana i nemedikamentna terapija Dijabetes melitusa" biće održan danas, 24. novembra, sa početkom u 14.30 sati u Hotelu M (Bulevar oslobođenja 56a), u organizaciji Srpskog lekarskog drustva – Sekcija opšte medicine.

 

Namenjen lekarima opšte medicine na teritoriji Beograda, ovaj kurs ima za cilj upoznavanje sa novim metodama prevencije i lečenja obolelih od Dijabetes melitusa.

Sticanjem pravilnih navika u ishrani, fizičkom aktivnošću i oslobađanjem od stresa, smanjuje se rizik pojave gojaznosti koja predstavlja sve veći problem današnjice i preduslov je razvoja raznih oboljenja sa kojima se suočava čovečanstvo.

Glavni faktor rizika i za nastanak dijabetesa je upravo gojaznost, a podaci o pandemiji ove bolesti su zabrinjavajući: 366 miliona ljudi u svetu ima dijabetes, a procenjuje se da će se za 20 godina broj obolelih povećati na više od 552 miliona.

Situacija je alarmantna i u Srbiji jer, prema podacima koji su objavljeni, preko 650.000 je obolelih, što čini oko 8.2 odsto ukupnog stanovničtva. Procenjuje se da će do 2030. godine ovaj procent biti 9.5 odsto.

Održavanje kursa pomogla je kompanija “Swiss Nature” iz Beograda, koja u svom asortimanu ima suplemente namenjene prevenciji  i dopuni postojeće terapije, a koji su proizvedeni u saradnji sa švajcarskim proizvođačima. Aktivne komponente su klinički testirane.

U asortiamnu se nalaze i proizvodi na bazi biljke Stevia, koji su bez šećera saharoze sa sniženim kalorijskim vrednostima i olakšavaju ishranu obolelih od šećerne bolesti.

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs