Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  "Ogledanje moći - Razgovori sa političarima sveta" Hajnrija Štajnera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

08. 12. 2015. Muzej istorije Jugoslavije (Botićeva 6, Beograd)

"Ogledanje moći - Razgovori sa političarima sveta" Hajnrija Štajnera

Muzej istorije Jugoslavije i Izdavačka kuća Clio Vas pozivaju na predstavljanje knjige Harija Štajnera

  

"Ogledanje moći" - Razgovori sa političarima sveta

 

 

Govore:

- Budimir Lončar, poslednji ministar inostranih poslova Jugoslavije

- Hansjoerg Eiff, poslednji nemački ambasador u Jugoslaviji

- Boško Jakšić, novinar

- Zoran Hamović, glavni urednik u IP Clio

- Hari Štajner, autor

 

Moderator: Tatomir Toroman, kustos Muzeja istorije Jugoslavije

 

Stotinu intervjua sa poznatim ličnostima koje su obeležile drugu polovinu XX veka, državnicima od čijih je odluka često zavisila budućnost današnjeg sveta, zabeleženo je u štampanom izdanju i na CD-u.

Čak 378 imena, prepoznatljivih na svim kontinentima, pojavljuje se u ovoj nesvakidašnjoj knjizi koja predstavlja krunu autorovog dugogodišnjeg rada u novinarstvu.

Ogledanje moći - razgovori sa poltičarima sveta predstavlja krunu autorovog rada u verovatno najzahtevnijom novinarskom žanru. Posebno su važni razgovori, jedinstvena istorijska svedočanstva sa nekih značajnih događaja, kao sa carem Selasijem, Modibom Keitom i kraljem Mahendrom o Prvom samitu nesvrstanih zemalja, sa Vladimirom Velebitom o tršćanskoj krizi, sa Hibakušom o nuklearnim katastrofama, Flugbajlom o Berlinskom zidu, Budimirom Lončarom o sastanku šefova diplomatija balkanskih zemalja i Devetom samitu nesvrstanih u Beogradu, Helmutom Šmitom o sastanku bivših predsednika i premijera, Mazovjeckim i Manolićem o ratu u Jugoslaviji.

Kao neposredni učesnici ili svedoci događaja koji su često određivali sudbinu sveta, u knjizi govore i druge značajne ličnosti - Vili Brant, Henri Kisindžer, Marko Nikezić, Simon Vizental, Edvard Kenedi, Hans-Ditrih Genšer, Bruno Krajski, Iindira Gandi, Margaret Tačer, Ulof Palme, Norodom Sihanuk, Robert Maknamara…Tokom pedesetogodišnjeg bavljena novinarstvom Štajner je izveštavanjem, a naročito intervjuima, obeležio dug period u istoriji Jugoslavije, a u novinarstvu postigao zavidne profesionalne standarde. U knjizi

 



Hari Štajner rođen je 1930. u Beogradu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju (Prva muška). Studirao Novinarsko-diplomatsku visoku školu. Nemačku okupaciju, zajedno sa majkom, dočekao je u Beogradu, da bi u jesen 1941. sa lažnim dokumentima, pobegao u Split, odakle je prebačen u Italiju kao civilni ratni internirac. Posle kapitulacije Italije priključio se partizanskom zbegu u El Šatu, u Egiptu, gde je dočekao kraj rata.  Rdio je u Borbi, Večernjim novostima, NIN-u i Vremenu. Uporedo sa novinarstvom, bio je aktivan u nezavisnim novinarskim organizacijama – prvi predsednik Fonda novinarske solidarnosti, jedan od osnivača NUNS-a, osnivač i direktor Medija centra, predsednik radne grupe za medije Centralnoevropske inicijative. Govori engleski, nemački i italijanski. Živi u Beogradu.



 

Knjižarska cena je 1.430 dinara.
Cena na dan promocije je 1.000 din. 

 

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefone (011) 3035 696 i 2624 344 ili e-poštu info@clio.rs

 

VREME:

UTORAK, 8. decembar, 12 sati

 

MESTO:

Muzej istorije Jugoslavije (Botićeva 6, Beograd)

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.



 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs