Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Потписан споразум о јачању родољубивог савеза
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

18. 12. 2015.

Потписан споразум о јачању родољубивог савеза

Данас је у Прес центру Удружења новинара Србије потписан споразум о јачању родољубивог савеза између Источне алтернативе, Народне мреже, Српске лиге, Покрета за Србију, Српске вертикале и Српског народног вијећа Црне Горе.

 

Тачке уједињења и смернице заједничког деловања дефинисане су у две основне тачке:

СНАЖНА СРБИЈА

Суверена, снажна и уједињена држава, са владавином права и моралном политиком, организована тако да обезбеди благостање свих грађана, са развијеном пољопривредном и иидустријском производњом, стварном демократијом и социјалном правдом, снажном одбраном, заштићеном породицом са више деце, отворена и спремна за равноправну сарадњу са свима у свету.

САВЕЗ СА РУСИЈОМ

Озваничен Споразумом о савезништву и заједничкој одбрани, утемељен на вековима духовног јединства и заједничке борбе, као основа самосталности Србије и заједничких развојних пројеката, али и као фактор мира, стабилности сарадње на Балкану, у Европи и свету.

Драган Тодоровић из Источне Алтернативе  је поручио да је Србија од почетка двехиљадитих, држава под окупацијом и да владајуће гарнитуре преко једне деценије владају у име окупатора.  ,,Окупили смо се да Србију изведемо на прави пут и да је усмеримо у правцу пријатеља а то су Руска Федерација и све земље које поштују наш суверенитет.“ истакао је Тодоровић.

Председник Народне Мреже Владан Глишић окупљене је подсетио на апатичност у српском бирачком телу и истако да стварањем овог политичког савеза грађани добијају истинску алтернативу политици страначког мешетарења са којом смо суочени годинама.

Лидер Српске лиге Александар Ђурђев поручио је следеће: Многи причају о саборности, ми нисмо причали, ми смо радили и сада смо овде. Превазишли смо мале разлике и окупили се зарад општих циљева и просперитета српског народа.

Симон Ђуретић, представник Српског народног вијећа Црне горе, истакао је да српски народ у Црној Гори у јако лошем положају и да ће се стварањем  савеза  родољубивих организација радити на томе да Србија постане озбиљна матична држава Срба где год да живе. ,,Борићемо се за интересе нашег народа да се вратимо својој матици.“ – поручио је Ђуретић.

Жељко Чуровић, председник Српске вертикале  рекао је: Ако неслогу заменимо слогом, среброљубље у политици искреним радом за општу ствар, завист за чојство, бићемо на правом путу  као народ.

Окупљeни су упутили позив свим организацијама и појединцима које су одани Србији да подрже ову иницјативу, без обзира на њихову националност.

 

www.srpskaliga.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs