Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Četvrti po redu izbor za EY Preduzetnika godine - Prijavio se rekordan broj kandidata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

26. 01. 2016.

Četvrti po redu izbor za EY Preduzetnika godine - Prijavio se rekordan broj kandidata

Za titulu EY Preduzetnik godine 2015 prijavio se rekordan broj kandidata, najveći od kako je revizorsko-konsultantska kompanija EY pokrenula ovaj globalni program pre četiri godine i u Srbiji.

 

Saopštenje za medije

foto: M.Miškov

 

Kompanije koje su se prijavile za učešće zapošljavaju preko 2 500 ljudi, a samo u 2014. godini ostvarile su ukupno prihode od 18 milijardi dinara, što je u odnosu na 2012. godinu prosečan rast od čak 345 odsto, dok je u istom periodu broj zaposlenih povećan u proseku za 89 odsto.

 

Beograd, 26. januar 2016. godine

foto: M.Miškov

 

Mala i  srednja preduzeća u Srbiji mogu očekivati znatno veću finansijsku podršku države u ovoj godini, najavila je Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede za sektor MSP na konferenciji Podrška preduzetništvu kroz četvrti izbor za EY Preduzetnika godine“.

Prema njenim rečima, osim finansijske podrške, inicijativa republičke vlade da 2016. godine bude proglašena za Godinu preduzetništva u Srbiji obuhvatiće i različite vrste obuke za MSP, ali niz zakonodavnih aktivnosti koje će biti usmerene na stvaranje boljeg privrednog okruženja za razvoj preduzetništva. „Naš cilj je da mala i srednja preduzeća budu u fokusu vladine politike, ali i javnosti, kako bismo uspešnim primerima, kao što su to preduzetnici koji učestvuju u takmičenju za EY Preduzetnika godine, ohrabrili druge, posebno mlade da preuzmu svoj život u sopstvene ruke“, istakla je Katarina Obradović.


Za najboljeg preduzetnika u 2015. godini prijavilo se najviše kandidata od 2012. godine, kada je revizorsko-konsultantska kompanija EY pokrenula ovaj globalni program i u Srbiji, s ciljem da promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom upornošću, vizijom i inovativnošću.

„Izuzetno smo ponosni što već četvrtu godinu za redom uz program EY Preduzetnik godine možemo da posvedočimo o tome koliko su inspirativne preduzetničke priče u Republici Srbiji“, izjavio je Ivan Rakić, partner u Poreskom odeljenju kompanije EY u Srbiji.

„Ovo je godina u kojoj imamo rekordni broj kandidata, što potvrđuje da u Srbiji postoji potencijal, kao i to da dobre ideje u kombinaciji sa vrednim radom mogu dovesti do uspeha“, istakao je Rakić, dodavši da u ovogodišnjem takmičenju učestvuje 28 kandidata iz 27 kompanija, koje posluju u devet industrija u 18 gradova Srbije.

„Ove kompanije zapošljavaju preko 2500 ljudi, a samo u 2014. godine ostvarile su ukupno prihode od 18 milijardi dinara, što je u odnosu na 2012. godinu prosečan rast od čak 345 odsto, dok je u istom periodu broj zaposlenih povećan u proseku za 89 odsto“, kazao je gospodin Rakić.   

Generalni sponzor programa EY Preduzetnik godine™ je ProCredit banka, a podršku programu pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

„ProCredit banka kao jedina nemačka banka u Srbiji, nakon deceniju i po poslovanja u Srbiji, je do sada plasirala u MSP sektor blizu 4 milijarde evra“, izjavila je Svetlana Tolmačeva Dingarac predsednik Izvršnog odbora ProCredit Banke.

„Naša posvećenost ovom sektoru najjasnije se ogleda u činjenici da u našem trenutnom portfoliju kredita, ovaj sektor dominira sa 88 odsto učešća. Nastavićemo da pružamo značajan podstrek svim domaćim privrednicima i preduzetnicima, kako bi nastavili da investiraju u modernizaciju svog poslovanja, primenjuju tehnološke i druge inovacije i otvaraju nova radna mesta“, rekla je gosp. Tolmačeva Dingarac.

„Godina preduzetništva počela je sa izvanrednim kandidatima, pa će žiri i ovaj put imati tešku odluku  da odabere najboljeg koji će se nadmetati u Monte Karlu za najprestižniju titulu EY Svetski preduzetnik godine“, ocenio je Darko Budeč, vlasnik kompanije Buck  i prvi predstavnik Srbije na izboru za najboljeg svetskog preduzetnika, a sada član nezavisnog žirija koji će od osam finalista izabrati najboljeg preduzetnika u 2015. godini.

„Nadam se da će izuzetno pozitivan utisak o srpskom preduzetništvu koji su naši predstavnici ostvarili svojim učeščem na dosadašnim takmičenjima u Monte Karlu biti potvrđen i ove godine, kao i da će njihov uspeh i poslovni kontakti koje su ostvarili sa najboljim preduzetnicima iz celog sveta, biti dodatni podsticaj za preduzetnike u Srbiji da se bore za lidersku poziciju na globalnom tržištu“, istakao je Budeč.     

Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 23. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2016. godine.

Više informacija o programu EY Preduzetnik godine™ možete dobiti na http://www.ey.com/CS/en/Home/Serbia-EoY-candidates  

 

O EY

EY je globalni lider u revizorskim i poreskim uslugama, podršci pri poslovnim transakcijama i poslovnom savetovanju. Širom sveta, 220 hiljada naših zaposlenih dele naše zajedničke vrednosti kao i potpunu posvećenost kvalitetu. Mi se razlikujemo po tome što pomažemo našim zaposlenima, klijentima i zajednicama da ostvare svoj potencijal.

EY se odnosi na globalnu organizaciju firmi članica Ernst & Young Global Limited, od kojih svaka predstavlja odvojeno pravno lice. Ernst & Young Global Limited je firma registrovana u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja ne pruža usluge klijentima. Za više informacija o našoj organizaciji, molimo vas da posetite adresu: www.ey.com/rs

 

O programu EY Preduzetnik godineTM

EY Preduzetnik godineTM (EY Entrepreneur Of The YearTM) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetničkom biznisu. Ovaj globalni program se razlikuje po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom, liderstvom i inovativnošću. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godineTM sprovodi se na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou u gotovo 60 zemalja.

 

Dodatne informacije:

Mila Dimitrijević

Rukovodilac sektora za marketing i komunikacije

Ernst & Young d.o.o. Beograd

+381 11 2095 825             

mila.dimitrijevic@rs.ey.com

 



Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs