Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Matematičko takmičenje „Kengur bez granica“ za osnovce i srednjoškolce svih zemalja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

26. 02. 2016.

Matematičko takmičenje „Kengur bez granica“ za osnovce i srednjoškolce svih zemalja

Društvo matematičara Srbije poziva sve zainteresovane učenike osnovnih i srednjih škola da učestvuju na međunarodnom matematičkom takmičenju „Kengur bez granica“, koje se održava u celoj Evropi, u četvrtak, 17. marta 2016. godine u 10 časova.

 

(foto: M.Miškov)

 

Trećeg četvrtka u martu, već 24. godinu po redu, u Srbiji se održava međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica“.

Srbija je jedna, od više od 60 država, u kojoj se organizuje, ovo, prema rečima koordinatora "Kengura" za Srbiju prof. dr Branislava Popovića, pomalo netipično takmičenje jer se odvija istovremeno u celom svetu, a zadaci su koncipirani da motivišu učenike da logički razmišljaju.

- Glavni cilj ovog takmičenja je da popularizuje matematiku. Biraju se interesantni zadaci, a učenici ih rešavaju u svojim školama. Tridesetak najboljih, a često se desi da taj broj i proširimo, dobijaju medalje i interesantne nagrade. U Rusiji na ovom takmičenju učestvuje preko dva miliona učenika, a naš cilj je da dopremo do svake škole u Srbiji“, dodao je Popović.

U Srbiji, zadaci se osim na srpskom, rade i na mađarskom, rumunskom i slovačkom jeziku.

Zbog velikog interesovanja prijavljivanje za ovogodišnje takmičenje produženo je do 29. februara, a sve informacije mogu se naći na veb stranici Društva matematičara Srbije na: http://kengur.dms.rs

Kako je istakao dr Vojislav Andrić, predsednik Društva matematičara Srbije, „Kengur bez granica“ organizuje ovo Društvo, i to je samo jedan od oblika popularizacije matematike.

- Društvo matematičara Srbije postoji 70 godina i organizuje takmičenja iz matematike i informatike za osnovce i srednjoškolce. Takođe, imamo i bogatu izdavačku delatnost, radimo na stručnom usavršavanju nastavnika i trudimo se da što više popularizujemo matematiku,“ dodao je Andrić.

Ovom prilikom, učesnici konferencije pozvali su sve zainteresovane škole da motivišu svoje učenike da se prijave za međunarodno takmičenje „Kengur bez granica“ koje se održava u celoj Evropi u četvrtak, 17. marta 2016. godine u 10 časova. 

 

Fotografije da konferencije u visokoj rezoluciji možete preuzeti OVDE

Video snimak možete pogledati u Video rubrici OVDE  , kao i na Jutjub kanalu




Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs