Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Prijavi svoju eko-priču!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

18. 03. 2016.

Prijavi svoju eko-priču!

Udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ i kompanija Vip mobile raspisali su konkurs za učešće u međunarodnom programu „Mladi Eko-reporteri“. Svi zainteresovani starosti od 11 do 21 godine, imaju priliku da prijave radove koji istražuju pitanja i probleme životne sredine, ali i nude rešenja kako da naša planeta bude kvalitetnije mesto za život.

 

 

Radove je moguće prijaviti u formi članka dužine do 1.000 reči; zatim fotografije ili fotografskog eseja; kao i video rada u trajanju do 3 minuta.

Konkurs će biti otvoren do 15. aprila, a za više informacija, kao i za prijavu radova možete posetiti stranicu: http://feeserbia.com/programi/mladi-eko-reporteri/. Vip će tri najbolja rada u svakoj od tri kategorije nagraditi vrednim poklonima: tabletom, eksternim hard diskom i eksternim punjačem za mobilni telefon.

Još jedna prednost programa „Mladi Eko-reporteri“ jeste prilika za sve učesnike nacionalnog takmičenja da se, ukoliko ispunjavaju međunarodne date uslove za tu godinu, prijave za međunarodne radionice, koje se po pravilu organizuju svake godine. Na ovim radionicama, učesnici mogu da, uz druženje i zabavu, steknu nova znanja iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Pored programa „Mladi Eko-reporteri“, kompanija Vip mobile u okviru svog dugogodišnjeg projekta „Vip ekomotivacija“ podržava i sprovođenje odabranih aktivnosti u okviru međunarodnog programa „Eko-škole“, koji u Srbiji sprovodi strukovno udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“.

U ovaj program uključeno je više od 60 obrazovno-vaspitnih ustanova širom Srbije, s ciljem da se deci i mladima omogući da razviju i jačaju svest o značaju očuvanja životne sredine kroz učešće u različitim edukativnim aktivnostima.

Ovaj projekat ima za cilj da deci i mladima od predškolskog do visokoškolskog uzrasta širom Srbije omogući da razviju i jačaju svest o značaju očuvanja životne sredine kroz učešće u različitim aktivnostima poput obeležavanja značajnih eko-datuma, organizacije predavanja i radionica o potrebi očuvanja životne sredine, uređenja školskog dvorišta i izgradnje eko-bašti.

Učešće u najvećem broju aktivnosti školama će omogućiti sakupljanje poena i osvajanje novčanih nagrada na kraju školske godine, kao i tutule „Ekomotivatora”.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

O međunarodnom programu „Mladi Eko-reporteri“

Međunarodni program „Mladi Eko-reporteri“ predstavljaju mrežu mladih ljudi koji informišu javnost o održivom razvoju, kroz izradu zanimljivih i kreativnih novinarskih priloga iz oblasti zaštite životne sredine. Koordinisan od strane Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine, program se sprovodi u više od 30 zemalja širom sveta, a od 2013. i u našoj zemlji.

U okviru programa na konkursu za Vip Ekoreportere 2015. godine pristiglo je 100 radova i u oštroj konkurenciji nagrađena su 23 rada među kojima su se našli ozbiljni istraživački poduhvati.

 

O Vipu

U novembru 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 916,6 miliona evra. Na kraju decembra 2015. godine, Vip je imao više od 2,1 miliona aktivnih korisnika uz 22,5% tržišnog učešća i zapošljavao više od 900 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na www.vipmobile.rs 

Kontakt: Una Stanimirović, stručnjak za održivost, Vip mobile d.o.o, Telefon : +381600003006, E-mail: u.stanimirovic@vipmobile.rs 

 

 

Ambasadori održivog razvoja i životne sredine

Ambasadori održivog razvoja i životne sredine je dobrovoljno nevladino i neprofitno udruženje, stručnog, naučnog, inovativnog, profesionalnog i društvenog karaktera. Organizacija Ambasadori održivog razvoja i životne sredine ima ulogu Nacionalnog operatera za Srbiju i jedina je ovlašćena organizacija iz naše zemlje za sprovođenje programa “Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine” (Foundation for Environmental Education – FEE). Više informacija na: www.ambassadors-env.com

Kontakt: Aleksandra Mladenović, izvršni direktor, strukovno udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine. E-mail: aleksandra.mladenovic@feeserbia.com

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs