Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Kultura Nunavuta na tekstilu: Tradicionalna narodna umetnost domorodaca s jezera Bejker (Kanada)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

07. 04. 2016.

Kultura Nunavuta na tekstilu: Tradicionalna narodna umetnost domorodaca s jezera Bejker (Kanada)

Izložba tradicionalne narodne umetnost domorodaca s jezera Bejker (Kanada), od 7. aprila u Etnografskom muzeju u Beogradu

 

 

Etnografski muzej u Beogradu i Ambasada Kanade vas pozivaju na otvaranje izložbe: Kultura Nunavuta na tekstilu: Tradicionalna narodna umetnost domorodaca s jezera Bejker (Kanada).

Ova izložba deo je kolekcije u vlasništvu Džudi Varni Burč.

Otvaranje izložbe je u četvrtak 7. aprila 2016. godine u 19 sati u Etnografskom muzeju u Beogradu (Studentski trg br. 13).

 

-

Upotreba ženskih tradicionalnih vještina šivenja, tj. primjena u stvaranju tekstilne umetnosti , pojavila se u naselju Baker jezera u Nunavutu 60-ih godina prošlog vijeka.

 

Nakon pravljenja vunenih rukavica, čarapa i odjeće, švalje su koristile ostatke šarenih komada tekstila, kako bi napravile sliku koju bi okačile na zid. Prihvatanjem novog načina umjetničkog izražavanja, žene sa Baker jezera su svoje umjetnine koristile kao medijum za prenošenje stotinama godina starih običaja i stvorile su jedinstveni kanadski identitet ove umjetnosti.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs