Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Milenijumski ciljevi: Održivi razvoj i ekologija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

12. 05. 2016. 12. maj, Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu, 17:30 sati

Milenijumski ciljevi: Održivi razvoj i ekologija

Američka privredna komora, predstavnici Globalnog dogovora u Srbiji i Studentski parlament TMF-a, vas pozivaju da nam se pridružite u četvrtak, 12. maja na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, gde će biti održano multidisciplinarno predavanje na temu održivog razvoja, odgovornog poslovanja i zaštite životne sredine.

Imajući u vidu rastuću potrebu za odgovornim i optimizovanim korišćenjem različitih resursa, kao i sve osetniji uticaj klimatkih promena, ekološka determinanta je jedan od činioca koji sve više dobija na značaju, a održivi razvoj je postao premisa svakog uspešnog poslovanja.

Ovaj događaj je organizovan u saradnji sa kompanijama Coca-Cola Hellenic, Jugo-Impex, E-reciklaža, Algotech, Nelt, GlaxoSmithKline, Ball Packaging Europe, Tehnološko-metalurškim fakultetom u Beogradu i Studentskim parlamentom TMF-a koji su prepoznali važnost sinergijskog delovanja svih društvenih činilaca u cilju promovisanja principa održivog razvoja i važnosti brige o čovekovoj okolini.

O globalnom dogovoru, zaštiti životne sredine, modernim tehnologijama i njihovoj primeni, savremenim klimatskim trendovima, održivom poslovanju i primerima dobre prakse pričaće predstavnici kompanija članica Američke privredne komore i Globalnog dogovora, profesori i studenti tehničko-tehnoloških i društveno-humanističkih fakulteta.

Svi zainteresovani će pre samog predavanja imati priliku da se upoznaju sa CNIRS TMF izložbom postavljenom u prostorijama fakulteta, na kojoj će biti prikazana studentska dostignuća i naučno-istzraživački radovi iz različitih područija koja predstavljaju integralne činioce multidisciplinarne nauke o zaštiti životne sredine, poput tehničko-tehnoloških oblasti. Pored izložbe, zainteresovani će moći da prisustvuju i eksperimentalnom ogledu tokom kog će se demonstrirati prečišćavanje otpadne industrijske vode primenom modernih tehnologija. Predavanje je otvoreno za sve posetioce, a za zainteresovane studente su kompanije spremile i mogućnost obilaska njihovih postrojenja.

Vidimo se na TMF-u!


 Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs