Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Uspeh naših karatista na Evropskom prvenstvu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

11. 05. 2016.

Uspeh naših karatista na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu osvojila četiri bronzane medalje

 

Reprezentativci Srbije u karateu vratili su se sa Evropskog seniorskog prvenstva u Monpeljeu sa četiri medalje.  Jelena Milivojčević, Marko Antić i Jovana Preković osvojili su po bronzanu medalju, a takođe bronzanu medalju osvojila je muška selekcija, ekipno.

Po rečima Predraga Stojadinova, direktora Karate federacije, ovo je veliki uspeh za našu, podmlađenu reprezentaciju, pogotovo što je poslednja medalja u borbama ekipno za muške seniore osvojena pre 18 godina.

Goran Šćepanović, selektor seniora, je takođe istakao da je ovo veliki uspeh za srpski karate, jer je naša zemlja, pored 46 zemalja učesnika, peta po broju osvojenih medalja.

- Poslednjih godina, mi smo se samo sa jednog takmičenja vratili bez osvojenih medalja. Zahvaljujem Karate federaciji Srbije i svima koji su nam pomogli u osvajanju ovih medalja. Ovaj uspeh za nas predstavlja dodatnu motivaciju. Pred nama je svetsko prvenstvu u Lincu, pa prvenstvo u Novom Sadu i nadam se da ćemo biti, ako ne šampioni, onda vicešampioni Evrope - dodao je Šćepanović

Slobodan Bitević, jedan od naših najtrofejnijih karatista potvrdio je takođe, da je muška ekipa 18 godina čekala ovu medalju.

- Ekipni porazi su kobniji po mene od pojedinačnih. Ekipna medalja je za nas najsvetija i mi smo navikli da se borimo za grb i državu i da dajemo maksimum za reprezentaciju. Sanjam da ćemo i na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu osvojiti medalju, pa da zajedno pevamo himnu.

Poseban uspeh na prvenstvu u Monpeljeu ostvarila je i Jelena Milivojčević, koja je gubila sa 4:0, pa je ipak uspela da preokrene rezultat i pobedi sa 5:4.

Reprezentaciju Srbije u karateu čekaju dalje pripreme, a zatim i prvenstva.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs