Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Autorsko tumačenje izložbe "Gospodin Pavle Beljanski" u Inđiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

25. 05. 2016. Galerija Kuće Vojnovića, Kulturni centar Inđija, 27. maj

Autorsko tumačenje izložbe "Gospodin Pavle Beljanski" u Inđiji

Kao deo pratećeg programa izložbe Gospodin Pavle Beljanski (1892–1965), u petak, 27. maja u 19 časova, u galerijskom prostoru Kuće Vojnovića biće održano tumačenje izložbe, koje će voditi autorke Marta Đarmati i Jasmina Jakšić Subić, kustoskinje Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, uz uvodnu reč dr Jasne Jovanov, upravnice Spomen-zbirke.

Izložba Gospodin Pavle Beljanski (1892–1965), kojom je tokom 2015. Spomen-zbirka obeležila 50 godina od smrti velikog kolekcionara i diplomate, se od 20. maja 2016.  prikazuje u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića Kulturnog centra Inđija. Prvi put otkrivajući do sada manje poznate detalje iz biografije Beljanskog, postavka je tokom 2015. godine izazvala veliku pažnju novosadske i beogradske publike.

Autorke izložbe govoriće o podacima iz sačuvane arhivske građe iz Dokumentarnog fonda Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, zahvaljujući kojima je omogućeno novo sagledavanje njegove diplomatske karijere, kolekcionarske strasti, odnosa s porodicom i prijateljima. O tome prvenstveno svedoče pisma, dopisnice, fotografije i drugi artefakti, čijim se novim čitanjem i interpretacijom upotpunjuju saznanja o osnivaču jednog od najreprezentativnijih legata na prostorima bivše Jugoslavije.

Izložbom Gospodin Pavle Beljanski obeležena je višegodišnja uspešna saradnja s Kulturnim centrom Inđija. Tokom mnogobrojnih programa koje je Spomen-zbirka realizovala u saradnji s KCI i Galerijom Kuće Vojnovića, koje je video veliki broj posetilaca, obe institucije su unapredile svoj muzeološki status i imidž u javnosti i ukazale na mnogobrojne aspekte prikazivanja savremene umetnosti i naše kulturne bašti

Izložba je otvorena do 3. juna 2016. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs