Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Poziv novinarima da budu gosti "Zmajade"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

01. 06. 2016.

Poziv novinarima da budu gosti "Zmajade"

Prijatelji dece Voždovca i ove godine, 4. juna 2016. godine u 10 časova organizuju na otvorenim terenima Centra za kulturu i sport u Šumicama takmičenje u izradi i puštanju zmajeva ZMAJADU 2016.

 

Ova smotra ZMAJEVA, dvadesetprva po redu, održava se pod pokroviteljstvom Vazduhoplovnog saveza Srbije i okupiće devojčice i dečake uzrasta od 5 do 13 godina, bilo kao takmičare ili kao gledaoce. U takmičenjima u podizanju i letenju zmajeva učestvuju ekipe dečjih vrtića i osnovnih škola.

Organizator poziva sve novinare da budu gosti ZMAJADE  i predlaže im da povedu mališane iz svojih porodica ili komšiluka, čime će se pridružiti u realizaciji lepog i časnog cilja – da nam deca ostanu što je moguće duže deca, da uče igrajući se i da se igraju učeći.

U okviru „Zmajade“ biće održana i atletska trka „Na slovo, na slovo...“ u kojoj će učestvovati đaci prvaci proslavljajući na taj način završetak prvog razreda, u kome su savladali našu azbuku čija će slova nositi na svojim majicama.

Za one koje interesuje svet zmajarstva, a žele i da pozdrave prvake i da im čestitaju na istrčanoj trci koja je trajala celu školsku godinu, su i prilozi:

-  „Neka leti, leti zmaj!“

-   Projekat trke „Na slovo, na slovo...“

-  „Na krilima vetra“ – kratka istorija i geografija zmajarstva

-   Plakat 21. ZMAJADE

-   Plan Mini zmaja za samomajstorisanje (odštampati obe strane na papiru A4 na kolor štampaču, zalepiti običnu slamčicu za sok dužine 20 cm na predviđenom mestu, dodati svojeručno napravljen „rep“ od krep papira raznih boja dužine oko 60 cm. i vezati na čeonoj strani zmaja najlonski silk dužine 5-10 metara koji se može namotavati i odmotavati. Dužina repa se podešava posle probnog letenja. Zmaj je pogodan i za igru – dizanje i letenje u sobi, parku i na ulici, uz podešavanje dužine nalonskog kanapa kojim se vuče.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs