Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  „Viki voli Zemlju”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

22. 06. 2016.

„Viki voli Zemlju”

Vikimedija Srbije u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Turističkom organizacijon Srbije poziva na Svečano proglašenje pobednika i otvaranje izložbe „Viki voli zemlju“ u sredu 22. juna u 18 sati u prostorijama TOS-a, Čika Ljubina 8.

 

Vikimedija Srbije i Vikipedija na srpskom jeziku, u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, organizovala je od 1. do 31. maja treći po redu nagradni foto-konkurs „Viki voli Zemlju”. Cilj konkursa je prikupljanje slobodnih fotografija zaštićenih prirodnih dobara, kao deo međunarodnog takmičenja u kome je učestvovalo više od 20 zemalja.

Ove godine je u Srbiji oboren rekord - na konkurs je stiglo više od 1700 fotografija, koje je poslalo čak 139 učesnika iz 116 zaštićenih predela Srbije. Najbolje fotografije odabrao je stručni žiri Zavoda za zaštitu prirode, a da im izbor nije bio lak pokazuje i broj fotografija koje su ušle u polufinale – čak 94.

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na svečano proglašenje pobednika i otvaranje izložbe u Beogradu, u sredu, 22. juna, u 18 časova, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, Čika Ljubina 8, Beograd.

Nagrade će pobednicima uručiti predsednik Vikimedije Srbije Filip Maljković, a okupljenima će se obratiti i Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije i predstavnici Turističke organizacije Srbije.

Biće uručene i posebne pohvale i zahvalnice za učešće i podršku ovom projektu zaslužnim učesnicima, partnerima i medijima.

Više informacija o konkursu „Viki voli Zemlju“ možete pronaći na sajtu www.vikivolizemlju.rs.

Više informacija o međunarodnom takmičenju „Wiki Loves Earth“ možete pronaći na sajtu http://wikilovesearth.org/.

Fotografije koje su izabrane za takmičenje možete pogledati na sledećem linku:

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Images_from_Wiki_Loves_Earth_2016_in_Serbia

 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs