Prolom voda
Prolom voda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

07. 07. 2016.

Vlasinsko leto 2016.

Od 7. do 10. jula na Vlasini i u Surdulici održaće se manifestacija "Vlasinsko leto 2016"

 

Manifestaciju  Vlasinsko leto 2016. godine, koja će se ove godine održati od 7. do 10. jula, karakteriše bogat  program u Surdulici i na Vlasini, u organizaciji Opštine Surdulica.

Na inicijativu kulturnih entuzijasta Surdulice, 7. jula 1985. godine, na prelepim terenima pored Vlasinskog jezera, održana je prva kulturno-turistička manifestacija “Vlasinsko leto”. Decenijama iz Surdulice, Srbije, pa i širom Evrope, razležu se zvuci trube koji su bili, a i danas jesu, znak prepoznavanja kada je reč o ovim krajevima.


Bogat takmičarski program trubačkih orkestara juga Srbije, ove godine će se održati u tri kategorije – pionirski, omladinski i seniorski trubački orkestri. U vantakmičarskom programu, pored koncerata pop, rok i narodne muzike, predviđen je i nastup folklornih ansambala iz Srbije i Bugarske, kao i književne i večeri etno, zabavne i duhovne muzike. Tokom manifestacije biće i otvaranje ulice “Odjeka surduličke trube”, prodajne  izložbe slika, knjiga, etno i eko proizvoda.


Na Vlasini će se, paralelno sa događanjima u Surdulici, odvijati bogat sportsko–rekreativni program: takmičenja kuvara u spremanju ribljih specijaliteta “Vlasinski kotlić”, takmičenje ribolovaca "Vlasinska udica" i za one koji se bave ekstremnim sportom "Džipijada".

Izložbe starih zanata i nastupi folklornih ansambala iz Republike Srbije i Republike Bugarske, u okviru kulturno- zabavnog dela program, realizovani su uz pomoć IPA projekta

Tokom trajanja manifestacije beleži se svake godine sve više posetilaca, a takođe i mnogobrojni sponzori pomažu u njenoj organizaciji. Tendencija je  da se manifestacija Vlasinsko leto  internacionalizuje, tako što će u njenom revijalnom delu učestvovati veći broj stvaraoca i orkestara sa Balkana i šire.


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs