Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  "Velika nada u Velikom ratu–srpski đaci u Francuskoj"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

21. 10. 2016.

"Velika nada u Velikom ratu–srpski đaci u Francuskoj"

Izložba "Velika nada u Velikom ratu – srpski đaci u Francuskoj", biće otvorena u okviru 61. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga na štandu Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

 

Izložbu će pratiti tribina koja je zakazana za 24. oktobar u 18 sati, na štandu Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Na tribini će govoriti dr Danilo Šarenac, naučni saradnik Istituta za savremenu istoriju, Miroslav Jaćimović, istoričar Arhiva Vojvodine i Bratislav Đurović, potomak đaka školovanog u Žozijeu, u Francuskoj.

U cilju obeležavanja treće godine jednovekovne godišnjice Prvog svetskog rata, Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata otvara svoje stranice posvećene sećanju na 1916. godinu i na Đačke bataljone – srpsku decu (a već vojnike) – izbeglu pred užarenim gvožđem austrijskih i nemačkih topova, koja su spas našla kod francuske braće.
"Album sećanja" lista stranice fotografija i dokumenata srpskih đaka, Heroja Velikog rata školovanih u Francuskoj; otkriva njihove sudbine, nadanja, očekivanja i molitve u zajedničkoj borbi za slobodu, pravdu i istinu u ratu za civilizaciju.

Više informacija možete pronaći na: slavinim-precima.srb i slavnimprecima.rs

 






Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs