Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Dodeljene nagrade za najlepši Tondach krov Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

26. 12. 2016.

Dodeljene nagrade za najlepši Tondach krov Srbije

Kompanija Tondach uručila je u hotelu „M“ u Beogradu, u četvrtak, 22. decembra, nagrade za najbolji krov pokriven crepom ove kompanije. Nagrade su dodeljene u tri kategorije: Porodične kuće, Javni objekti i Spomenici kulture i verski objekti.



Skup je otvorila Slavica Živković predsednica udruženja Savremene industrije glinenih proizvoda (SIGP) koja je rekla da zadatak da se odaberu najbolji u prethodne dve godine nije bio ni malo lak. 

Žirijem je predsedavao arhitekta dr Igor Marić, predsednik Udruženja arhitekata Srbije, koji je na svečanosti uručio nagrade dobitnicima.

„Odlučili smo da pored prvih nagrada dodelimo i po dve druge nagrade za kategorije „Porodične kuće“ i „Javni objekti“. Sinonim za kuću „Krov nad glavom“ najbolje pokazuje koliki on značaj ima u svesti svakog čoveka“, rekao je Marić na svečanosti.

Na konkurs je prijavljeno 38 objekata pokrivenih Tondach crepom, a nagradu za najlepši krov u konkurenciji Javnih objekata dobilo je Etno naselje Vrdnička gora na Fruškoj gori, za koje je žiri rekao da se „posebno ističe piramidalnim oblikom u čijem centru je kameni dimnjak“.

Druge dve nagrade u ovoj kategoriji dobili su Stambeni kompleks na Zlatiboru za novogradnju i Turistički kompleks „Mećavnik“ na Mokroj gori za rekonstrukciju.

Prvu nagradu u kategoriji Porodičnih kuća dobila je Porodična kuća u Užicu. „Ona se posebno ističe lokacijom koja dopušta da krov bude uočljiv. Boja i struktura krova kuće odskaču od okruženja i principom kontrasta potvrđuju novi kvalitet u prostoru“ rekao je Marić o ovom objektu.

Druge dve nagrade dobile su Porodične kuće u Loznici kod Čačka i Porodična kuća u Čantaviru kod Subotice.

U kategoriji Spomenici kulture i verski objekti dodeljena je prva nagrada za krov Mađarske građanske kasine u Somboru.

„Na ovom objektu krovovi su niski i lako se uočavaju iz pešačke zone, vidna je struktura, preplet i boja, tako da zbog svoje blizine oku posmatrača deluje kao da je na dohvat ruke.“ obrazloženje je za ovu nagradu. 






Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs