Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Inovativni klaster Panonska pčela
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

29. 12. 2016.

Inovativni klaster Panonska pčela

Vlada Srbije je u cilju uključivanja udruženja – organizacija civilnog drštva u proces pridruživanja Srbije EU, inicirala osnivanje radnih grupa Nacionalni konvent o Evropskoj Uniji za sva poglavlja koja se moraju otvoriti i zatvoriti u procesu pridruživanja

 

Nacionalni konvent o Evropskoj Uniji, NKEU i Radna grupa za poglavlja 11, 12 i 13 poljoprivreda, ruralni razvoj i ribarstvo, dogovara tačan datum sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštitu životne sredine, za konferenciju, na kojoj će predstaviti pregovaračke grupe za poglavlje 12, i prezentovati izveštaj njegovog skrininga. Inovativni klaster Panonska pčela je predložio, a koordinatori Radne grupe NKEU prihvatili, da se ta konferencija održi u Novom Sadu. Očekuje se da će sednica biti održana krajem januara, ili početkom februara 2017, što zavisi od datuma, kada stigne skrining – izveštaj za poglavlje 12.

Inivativni klaster Panonska pčela je član radnih grupa NKEU za poglavlja 11, 12, 13 i 27 – zaštita životne sredine. Opšte mišljenje je i da su to i najobimnija poglavlja koja zaista traže da se učini veliki napor kako bi se preuzele, usvojile i sprovele pravne tekovine EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Srbija je pretežno poljoprivredno opredeljena u svom razvoju i to nedvosmisleno ukazuje da je poljoprivreda i najveći zagađivač životne sredine u Srbiji. Zato, interesovanje i aktivno učešće Klastera u radnoj grupi NKEU, ukazuje na veliku odgovornost kod donošenja zakona, uredbi i pravilnika upodobljenih po meri EU.

 


Projekat: Medijska podrška razvoju civilnog društva u susret događajima Novi Sad omladinska prestonica Evrope i Novi Sad evropska prestonica kulture"
Projekat je sufinansirao Grad Novi Sad.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs