Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Konkurs za festivale iz Srbije i regiona zapadnog Balkana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

27. 01. 2017.

Konkurs za festivale iz Srbije i regiona zapadnog Balkana

Konkurs za sticanje etikete kvaliteta za festivale iz regiona Zapadnog Balkana otvoren je do 17. februara 2017. godine i festivali iz Srbije i regiona imaju priliku da se prijave za EFFE Label 2017-2018.

 

Evropsku asocijaciju festivala (EFA), krovnu organizaciju za festivale u Evropi čini mreža od oko 100 festivala, nacionalnih festivalskih asocijacija i kulturne mreže iz 40 zemalja. Projekat EFFE (Evropa za festivale - festivali za Evropu) je najobuhvatniji vodič za festivale u Evropi, pokrenut od strane Evropske asocijacije festivala.

Festivali će ponovo imati priliku da se prijave za EFFE etiketu koja je, pre svega, priznanje za kvalitet i dobar rad vrednovane od strane festivalskih radnika, a potvrđena od uglednog međunarodnog žirija. EFFE izdanje 2017-18 pruža nove mogućnosti za umrežavanje i povezivanje festivala, a samim tim za razmene i saradnju.

U procesu selekcije festivala koji će konkurisati za EFFE „Etiketu“ i Nagradu učestvovaće međunarodni žiri eksperata iz oblasti umetnosti, kulture, biznisa i politike. Dobitnici EFFE „Etikete“ (i Nagrade) biće promovisani na gala okupljanju festivala 4. maja 2017. godine, u okviru programa „Arts Festival Summit“ u Wiesbaden / Rheingau, u SR Nemačkoj.

Prvo izdanje EFFE etikete i nagradu 2015-2016 prezentovalo je 761 festival iz 31 zemlje koji je primio EFFE etiketu i 12 većih evropskih festivala koji su primili EFFE nagradu. U ovom periodu iz Srbije je EEFE etiketu dobilo 22 festivala među kojima su BITEF, Guitar Art, Nušićijada, ArtLink festival mladih talenata, Beogradski jazz festival, Radost Evrope, Nomus, Nišvil, Festival koreografskih minijatura, Filmski festival Palić, Međunarodni festival Harfe, Medjunarodni festival pozorišta za decu Subotica...

Ovo je prilika da festivali iz Srbije i regiona dobiju priznanje za dobar rad od strane kolega festivala koji odluku donose i primenjuju sada za EFFE Label 2017-2018.

Za novi ciklus EFFE „Etikete“ 2017-18 mogu se prijaviti i festivali iz Srbije i zapadnog Balkana do 17. februara 2017. godine.

Više informacija možete saznati na: http://www.artlink.rs/

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs