Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  28. „Veseli spust“ na Ibru u nedelju, 2. jula
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

23. 06. 2017.

28. „Veseli spust“ na Ibru u nedelju, 2. jula

Ovogodišnji, 28. „Veseli spust“ na reci Ibar biće održan u nedelju 2. jula 2017. godine, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Press centru UNS-a. O ovoj, već tradicionalnoj manifestaciji govorili su: Aleksandar Erac, direktor manifestacije "Veseli spust", Ana Mirosavljević, direktor Turističke organizacije Kraljevo i Thiago Ferreira, promoter Veselog spusta i PR "Srbije za mlade"

„Ova manifestacija nije značajna samo za Kraljevo, već i za celu Srbiju. Grupa entuzijasta i zaljubljenika u reku Ibar, pre 28 godina došla je na ideju da napravi zanimljive splavove koji će se spusti niz Ibar. Tada ih je bilo stotinak i naišli smo na velike simpatije. Od tog trenutka ova manifestacija se održava bez prekida. "Veseli spust" počinje iz srednjovekovnog grada Magliča, koji se nalazi 25 kilometara od Kraljeva. Prolazi se 'Dolinom jorgovana', koje je kralj Uroš zasadio u čast Jelene Anžujske. Došli smo na ideju da od sledeće godine, svaki učesnik zasadi po jedan jorgovan i da obnovimo 'Dolinu'. Ova manifestacija ima i kulturno-istorijski karakter i lepo je što svima koji dođu možemo da kažemo da je Studenica udaljena samo par kilometara, da se prolazi pored manastira Žiče, kroz Bogutovačku banju, dolazi se u Matarušku banju", rekao je direktor manifestacije “Veseli spust” Aleksandar Erac i dodao da se karta za spust kupuje preko Turističke organizacije Kraljevo, po simboličnoj ceni i da se iz Kraljeva kreće u 6 sati ujutru, gde je obezbeđen prevoz plovila kao i prevoz putnika.

Veče pred spust biće održan koncert benda "Lexington", u subotu 1. jula u 22 časa na gradskom trgu.

“Jako mi je drago što promovišemo ne samo ovaj ovaj autentičan događaj i Kraljevo, već i ono najbolje iz Srbije - ljude, sport, energiju, prirodu i aktivan odmor. Mi smo tim entuzijasta koji imaju veliki san, da Srbiju promovišu u najlepšem svetlu i da pokažu mladima iz celog sveta da je moguće putovati Srbijom i uživati u tome. Mi iz “Srbije za mlade” organizujemo polazak u subotu iz Beograda, a vratićemo se se u nedelju nakon manifestacije. Sve informacije su i na sajtu www.srbijazamlade.rs. Prijave su otvorene”, rekao je promoter “Veselog spusta” i PR “Srbija za mlade” Thiago Ferreira, dodavši da dolazi iz Rio de Žaneira i da je za "Veseli spust" karakteristična karnevalska atmosfesra i da se tada oseća kao kao kuće.

Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo, koja je suorganizator događaja, takođe je istakla da je ovo najveselija, ali i jedina ekološka  manifestacija, jer je zabranjena upotreba motornih vozila. Ona je pozvala sve da dođu na "Veseli spust", ali i na “Novinarski spust” koji će biti održan 28. juna.

Za “Novinarski spust” organizovan je prevoz iz Beograda. Polazak je ispred Železničke stanice u sredu 28. juna u 11 sati. Novinarima je obezbeđen ručak, profesionalni skiper kao i transfer od Kraljeva do Magliča. Iz Kraljeva se polazi u 14 sati ispred Turističke organizacije, koja se nalazi u centru grada.

Kontakt telefoni za sve informacije su: 064 8977260, 064 8646225. Prijave slati na mejl srbijazamlade@gmail.com.


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs