Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Ključ za nemačko tržište: prave informacije i dobri kontakti!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

27. 10. 2017.

Ključ za nemačko tržište: prave informacije i dobri kontakti!

Saopštenje sa konferencije za novinare koju su organizovali Centralni Savet Srba Nemačke u saradnji sa Omladinskim Savezom Srbije

 

 

Hadži Strahinja Stojković, predsednik Omladinskog saveza Srbije, Milan Čobanov, predsednik Centralnog Saveta Srba u Nemačkoj, Dragana Nikolić, projekt menadžer Centralnog Saveta Srba u Nemačkoj, prof. dr Goran Kvrgić, dekan Fakulteta za menadžment (foto: Press centar UNS/Damjan Dobrila)

CENTRALNI SAVET SRBA U NEMAČKOJ - MOST KA EVROPSKOM TRŽIŠTU

Inovativan način podsticanja ekonomskog razvoja Srbije: eksperti na raspolaganju - Srpska dijaspora u Nemačkoj ide novim putevima i privlači pažnju vrhunskih stručnjaka - Nemačka vlada prepoznala organizacije dosljenika kao partnere Jednodnevna konferencija u Beogradu pruža srpskim privrednicima u IT-sektoru jedinstvenu mogućnost da čuje iskustva uspešnih i nezavisnih eksperata iz Nemačke, kao i pripadnika srpske dijaspore iz raznih regiona Berlin/Beograd, 27.10.2017 (ZSD/OSS) - Brojni preduzetnici u Srbiji imaju želju da plasiraju svoje proizvode i usluge na nemačkom, kao i na drugim evropskim tržištima. Često im u tome nedostaju informacije i kontakti. Kao odgovor na te izazove, Centralni savet Srba u Nemačkoj (ZSD) u saradnji sa Omladinskim savezom Srbije (OSS) organizuje stručna savetovanja pod nazivom „Transfer znanja od Nemačke prema Srbiji - Doprinos dijaspore!“.

Tokom višedecenijskih migracija iz bivše Jugoslavije, neki od migranata i njihovih potomaka su postigli značajan preduzetnički uspeh u zemlji prijema, a neki od njih traže novi poslovni izazov u zemlji svog porekla.

„Stručnjaci iz Nemačke mogu značajno da doprinesu prenosu znanja i osposobljavanju srpskih preduzetnika. Oni mogu da im otvore mogućnosti za poslovni razvoj na izazovnom i kompleksnom tržištu, kao što je Nemačka. ZSD nudi saradnju s preduzetnicima koji žele da svoje usluge plasiraju na nemačko i evropsko tržište. Ključ uspeha leži u obostranoj razmeni informacija i primera dobre prakse. Naš poslovni model stručnog savetovanja nudi upravo to.

PODRŠKA: Fakulteta za menadžment Univerzitet “UNION - Nikola Tesla”
PARTNERI: www.zsdsrbija.com

Dragana Nikolić, projekt menadžer Centralnog Saveta Srba u Nemačkoj (foto: Press centar UNS/Damjan Dobrila)

Nemačka vlada je prepoznala potencijal srpske dijaspore u Nemačkoj i želi da je kroz ovakve projekte uključi u ekonomski razvoj Srbije“, kaže Dragana Nikolić rukovodilac projekta ZSD-a iz Berlina. Stručno savetovanje je deo projekta koji finansira Nemačko ministarstvo za razvoj i ekonomsku saradnju (BMZ) i Uprava za saradnju s dijasporom pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije (MSP). Cilj je da se okupe obe strane u odabranim privrednim sektorima, kao što su IT i AGRO-biznis. U okviru stručnog savetovanja, tržišno mladi preduzetnici u Srbiji biće u prilici da se upoznaju sa uspešnim poslovnim modelima iskusnih kolega iz Nemačke, uključujući i pripadnike srpske dijaspore u Nemačkoj i drugim Prva mogućnost povezivanja sa dijasporom ove vrste u okviru projekta je IT konferencija koja će se održati u ponedeljak, 30. oktobra 2017. godine, u svečanoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42, Beograd), sa početkom u 9h.


Centralni savet Srba u Nemačkoj (ZSD) predstavlja glas oko 750.000 građana srpskog porekla iz bivše Jugoslavije koji žive u Saveznoj Republici Nemačkoj i zastupa ih pred Saveznom vladom i institucijama Nemačke. Član je Nacionalnog saveta za integracije Nemačke. ZSD se zalaže za očuvanje srpskog jezika, kulture i tradicije među srpskim doseljenicima i njihovu veću zastupljenosti u svim segementima nemačkog društva kao suštinskog preduslova za stvaranje multikulturalne zajednice.

Omladinski savez Srbije je nezavisna nevladina organizacija koja zastupa interese svih svojih članova unapređenjem njihovih životnih uslova. OSS ima postavljen cilj da poveže različite organizacije mladih u Republici Srbiji, kao i da ih aktivno zastupa
i promoviše kako bi postali vidljiviji pripadnici zajednice.

Cilj projekta: Razvoj privatnog sektora sa migrantskim iskustvom u oba smera, između Nemačke i Srbije, uz definisanje uspešnih modela „prenosa znanja“.
Ponuda privrednicima: Raznovrsne mogućnosti za srpske preduzetnike na razvijenom nemačkom i evropskom tržištu, podsticanje povezivanja i saradnje.

Kontakt za novinare:
Milan Čobanov (ZSD) +381(63) 168-05-98
Dragana Nikolić +381(65) 808-33-7

Hadži Strahinja Stojković, predsednik Omladinskog saveza Srbije, Milan Čobanov, predsednik Centralnog Saveta Srba u Nemačkoj, Dragana Nikolić, projekt menadžer Centralnog Saveta Srba u Nemačkoj, prof. dr Goran Kvrgić, dekan Fakulteta za menadžment (foto: Press centar UNS/Damjan Dobrila)


 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs