Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Prva besplatna online škola roditeljstva u Srbiji – Bebinar.rs
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

27. 12. 2017.

Prva besplatna online škola roditeljstva u Srbiji – Bebinar.rs

Udruženje građana “Porodica i ja” predstavilo je danas u Press centru UNS-a prvu besplatnu online školu roditeljstva u Srbiji i regionu - Bebinar.

 

Dejan Pataki, dr Ivan Bojović i Dušica Dišić Kovačević

Bebinar će putem vebinar platforme omogućiti svim trudnicama i budućim roditeljima u celoj Srbiji da prate predavanja najeminentnijih stručnjaka iz svih interesnih oblasti. Video materijal će biti dostupan u visokom kvalitetu na svim platformama - računarima, tabletima i mobilnim telefonima.

Predavanja će biti dostupna na sajtu Bebinar.rs, gde se trudnice i budući roditelji već mogu prijavljivati za prvu grupu predavanja, koja počinje 15. januara. U januaru su planirane četiri teme emitovanja, dok od februara Bebinar škola kreće sa radom u punom kapacitetu, što će značiti osam do deset tema mesečno. Grupa će slušati predavanja tokom jednog kalendarskog meseca.

- Svesni smo da živimo u vremenu modernih tehnologija, kad je internet dostupan svima. Isto tako, izuzetno je važno da prave i proverene informacije dođu do trudnica i budućih roditelja, te smo uspeli sve ovo da integrišemo u jedan projekat - Bebinar. Video formatom edukujemo, a predavanja drže najpoznatiji i najcenjeniji ginekolozi, psiholozi, babice, imunulozi, pedijatri i ostali stručnjaci. Prvi predavači će biti zaista poznata imena - od profesorke dr Snežane Plešinac iz KC Srbije, prim dr Ivana Bojovića iz KC Zvezdara, poznate babice i liderke škola roditeljstva Slađana Crvenkov i Dušica Dišić Kovačević, a sa roditeljima će putem interaktivne video platforme komunicirati i poznate mame iz raznih sfera javnog života - izjavio je Dejan Pataki, u ime Bebinar tima.

Ugledni i poznati ginekolog, prim dr Ivan Bojović je rekao da je značajno da se pozicionira što više kvalitetnih škola roditeljstva, a da je važno što smo dobili i prvu online školu u Srbiji:

- U današnje vreme je prava informacija zlata vredna i to je ono što Bebinar tim nudi budućim roditeljima. More informacija koje je dostupno danas, nekad dovode buduće roditelje u razne dileme vezano za trudnoću i porođaj. Ovaj koncept predavanja putem interneta je jako dobar i revolucionaran. Putem Bebinara će informacije biti dostupne ljudima koji ne žive u velikim gradovima, gde ne postoje ozbiljne škole roditeljstva. Ovo će svakako biti jedan odličan projekat za sve mlade roditelje, kako bi dobili prave informacije šta ih čeka u trudnoći, na porođaju, ali i nakon porođaja, kako bi bili potpuno sigurni i bezbrižni - zaključio je prim dr Ivan Bojović.

Projekat Bebinara je podržala i Dušica Dišić Kovačević, viša medicinska sestra-bebica, osnivač Fit i zdrava mama programa i prvog postporođajnog servisa Bebi patrola: 

- Godinama radim sa trudnicama kroz psihofizičku pripremu u trudnoći, kako bi one uz nadzor lekara provele trudnoću bezbrižno, mogle da vežbaju i imale normalan život i u tom periodu. Internet je svakako opcija za trudnice, iako nudi materijale različitih kvaliteta. Zato je selekcija materijala koji dolazi do budućih roditelja izuzetno važna, a to je ono što nudi Bebinar. Trudnice često dobijaju oprečne i različite informacije, te je važno da u startu izgrade svoj stav i uđu u porodilište sa pravim predznanjem, kako bi bile spremne za sve ono što ih očekuje. 

Produkcija video materijala je izuzetno kvalitetna, a nakon premijernog emitovanja će predavanja biti dostupna sve do kraja meseca - odnosno, budući roditelji će moći da gledaju video na zahtev u vremenu koje njima odgovara. Sve ovo je potpuno besplatno.

Projekat Bebinara je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Prijatelji Bebinara su roditeljski portal  MamaKlik.rs, Prvi test MyPrenatal by Veritas, Švajcarska banka matičnih ćelija i VR Photo tim.

Dejan Pataki, dr Ivan Bojović i Dušica Dišić Kovačević



Informacija  može  da  sadrži  stav  koji  nije  stav  Press  centra  UNS-a,  ukoliko  to   nije   izričito  navedeno.  Odgovornost  za  sadržinu  informacije  i  tačnost  podataka  snose  fizička  lica  ili  pravna  lica  u  čije  ime  je  Press  centar  prosledio  informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs