Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Predavanja u januaru online škole roditeljstva Bebinar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

12. 01. 2018.

Predavanja u januaru online škole roditeljstva Bebinar

Više od 1.000 turdnica i roditelja prijavilo se za praćenje pilot projekta prve online škole roditeljstva Bebinar, koja zvanično počinje sa radom 15. januara.

 

Nosilac ovog projekta, udruženje građana "Porodica i ja", je sredinom decembra otvorilo prijave za sve buduće roditelje, koji žele da prate predavanja stručnjaka iz svih oblasti vezanih za roditeljstvo. Predavanja će se emitovati u formi vebinara, a po navodima iz udruženja, broj prijava ih je pozitivno iznenadio:

- Kada smo najavili početak prve online škole roditeljstva u Srbiji i regionu - Bebinar.rs i pozvali zainteresovane da se prijave, nismo mogli da pretpostavimo da ćemo, prema sadašnjem broju prijavljenih, odmah na početku biti najveća škola roditeljstva u Srbiji. U četvrtak, 11. januara, broj prijavljenih je premašio sva očekivanja - evidentirano je više od 1.000 trudnica i budućih roditelja, koji će pratiti pilot emitovanja u januarskoj grupi online škole roditeljstva. Sa jedne strane nas raduje činjenica da smo dobro procenili potrebe, a sa druge nas obavezuje da ispunimo očekivanja - saopštio je Dejan Pataki, iz Bebinar tima.

Osnivači Bebinara navode da su im prijave stigle ne samo iz Srbije, već i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, što pokazuje da roditeljstvo ne poznaje granice.

Prvi ciklus Bebinara u januaru je fokusiran na teme koje se odnose na pripremu, sam čin porođaja i prve dane sa bebom. Već u sledećem ciklusu u februaru, teme će biti proširene na one koje su u vezi sa roditeljstvom i negom bebe. Ekipa koja realizuje Bebinar najavljuje da će u narednim mesecima roditelji sami birati predavanja, koja ih zanimaju. Tvrde i da je ono što će ostati nepromenjeno - kriterijum za odabir predavača. Samo profesionalci, sagovornici od struke, iskustva i integriteta će biti predavači Bebinara.

- S obzirom na veliko interesovanje, Bebinar tim se odlučio da će svako, ko se prijavio ili će se prijaviti na Bebinar, moći da pristupa svim sadržajima tokom cele godine. Predavanja će biti potpuno besplatna. Suštinski, srećni smo što će žene iz svih krajeva Srbije i regiona imati priliku da iz topline svog doma čuju jako važne teme i najbolje moguće predavače, kako bi zaista trudnoću proveli bezbrižno - zaključuju iz Bebinar tima.

Raspored predavanja za januar:

Ponedeljak 15. januar

Trudnoća od A do Š - prof dr Slađana Plešinac (oko 30 minuta)

Kako da prepoznam porođaj - vms Slađana Crvenkov (oko 28 minuta)

Četvrtak 18.januar

Psihofizička priprema za porođaj - vms - babica Dušica Dišić Kovačević (oko 30 minuta)

Porođaj bez stresa - prim dr Ivan Bojović (oko 28 minuta)

Ponedeljak 22. januar

Početak dojenja - vms - babica Dušica Dišić Kovačević (oko 30 minuta)

Prvi dani sa Bebom kod kuće - vms Slađana Crvenkov (oko 26 minuta)

Četvrtak 25. januar

Psihomotorni razvoj deteta od rođenja do šest meseci - vms, fizioterapeut Snežana Milanović

Psihomotorni razvoj deteta u prvih 6 meseci - vms, fizioterapeut Snežana Milanović

Ponedeljak 29. januar

Intervju – POZNATA MAMA


Informacija  može  da  sadrži  stav  koji  nije  stav  Press  centra  UNS-a,  ukoliko  to   nije   izričito  navedeno.  Odgovornost  za  sadržinu  informacije  i  tačnost  podataka  snose  fizička  lica  ili  pravna  lica  u  čije  ime  je  Press  centar  prosledio  informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs