Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Gradska opština Stari grad: Projekat NewGenerationSkills - „Nosioci promena: socijalne inovacije i socijalno preduzetništvo"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

13. 06. 2018.

Gradska opština Stari grad: Projekat NewGenerationSkills - „Nosioci promena: socijalne inovacije i socijalno preduzetništvo"

BEOGRAD, SRBIJA – Gradska opština Stari grad, u saradnji sa Lokalnom samoupravom i opštinom Ujbuda 11. okruga Budimpešte (Mađarska), u okviru regionalnog projekta NewGenerationSkills, organizuje, od 13. do 14. juna 2018. godine - sastanak projektnih partnera iz 7 država, internacionalni omladinski kamp za mlade iz ovih zemalja i završnu konferenciju, u beogradskom hotelu Konstantin Veliki, Ulica 27. marta broj 12.

 

Partnerski sastanak će biti organizovan sa ciljem sumiranja ostvarenih rezultata i planiranja projektnih aktivnosti NewGenerationSkills-a do kraja juna 2019. godine.

Internacionalni omladinski edukativni kamp ‚‚Mesto novih ideja: Iskoristi svoje veštine da započneš posao'' okuplja mlade iz Slovenije, Rumunije, Mađarske, Austrije i Srbije u cilju motivisanja za bavljenje socijalnim preduzetništvom i socijalnim inovacijama.

 

 

Tokom trajanja kampa mladi će imati priliku da se upoznaju i povežu, da saznaju kako da menjaju lokalnu zajednicu, pretvore inovativne ideje u posao po svojoj meri, a pritom i da pozitivno utiču na okruženje i ljude u njemu.

Međunarodni omladinski kamp je prva u nizu aktivnosti edukativnog programa inovativnog i socijalnog preduzetništva koji se realizuje od septembra 2018. do juna 2019. godine, u okviru "inovacionih laboratorija", u svih 7 zemalja partnera na projektu. Inovacione laboratorije predstavljaju mesto za podršku mladima u razvoju poslovnih preduzetničkih ideja.

U okviru dvodnevnog programa, u četvrtak, 14. juna, od 15 časova, planirana je i završna konferencija pod nazivom: ‚‚Nosioci promena: socijalne inovacije i socijalno preduzetništvo".

Na konferenciji će se govoriti o značaju socijalnog preduzetništva i pozitivnim uticajima aktivnosti i rezultata ovog projekta na omladinu Dunavskog regiona, kroz panel diskusiju predstavnika svih zemalja i gostiju iz Privredne komore Srbije.

Projekat NewGenerationSkills se finansira kroz Intereg Dunavski transnacionalni program i realizuje se u sedam država Dunavskog regiona: Mađarskoj, Austriji, Sloveniji, Češkoj Republici, Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji.

Projekat se fokusira na razvoj povoljnog institucionalnog okruženja i efikasnije upotrebe potencijala mladih radi dostizanja razvojnih ciljeva i izazova u gradovima koji učestvuju u realizaciji projekta, a naročito onih izazova koji se odnose na potrebe društva i lokalnih zajednica.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs