Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Dani društvenog (socijlanog) preduzetništva u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

11. 10. 2018. Ekonomski fakultet, sala S4, Novi Sad

Dani društvenog (socijlanog) preduzetništva u Novom Sadu

Manifestacija "Dani društvenog (socijlanog) preduzetništva u Novom Sadu", koja će biti održana od 11. do 12. oktobra 2018. godine (Ekonomski fakultet, sala S4, Novi Sad) u organizaciji Klaster socijalnog preduzetništva Vojvodine – Kaspev, ima za cilj da upozna društvenu zajednicu u Novom Sadu sa modelom društvenog preduzetništva.

 

Kroz dva dana predavanja stručnjaka iz oblasti društvenog (socijalnog) preduzetništva biće pokrivene teme od osnovnog koncepta socijlanog preduzetništva, preko pravaca razvoja i mogućnosti za razvoj socijalnog preduzetnitštva do praktičnih rešenja i modernih trendova u razvoju socijalnog preduzetništva. Predviđeno je da tokom događaja učesnici diskutuju i ostvare zajedničku interakciju.

Pored navedenih aktivnosti, cilj ovog projekta je na podizanju svesti o značaju društvenog (socijlanog) preduzetnštva u gradu Novom Sadu ali i šire. Projekat je podržan od strane Uprave za privredu i turizam grada Novog Sada.

Lokacija događaja je Ekonomski fakultet, Doktora Sime Miloševića 16 u Novom Sadu, a bitnu ciljnu grupu predstavljaju studenti, kao budući nosioci društvenih promena i mogući lideri društvenog preduzetništva.

Ovaj projekat omogućio je sprovođenje inovativnog pristupa,  praćenje evropskih i svetskih trendova u oblasti rada na pozitivnom imidžu socijalnog preduzetništva i njegove vidljivosti u gradu Novom Sadu.

 

Klaster socijalnog preduzetništva Vojvodine KASPEV je udruženje društveno odgovornih malih i srednjih preduzeća koja posluju po principima socijalnog preduzetništva, obrazovnih institucija i ostalih učesnika u oblasti socijalnog preduzetništva.

KASPEV je osnovan 2016 godine. Članice KASPEV-a zapošlјavaju oko 250 osoba sa invaliditetom što predstavlјa preko 50% od ukupnog broja zaposlenih u svim članicama KASPEV-a.  Pored toga, članice KASPEV-a su uspešne kompanije koje društveno odgovorno posluju i zapošlјavaju osobe sa invaliditetom i koje teže da budu konkurentne i inovativne u svojim delatnostima.

KASPEV je osnovan radi bolјe povezanosti privrede, institucija koje se bave edukacijom i istraživanjem i ostalih učesnika u oblasti socijalnog preduzetništva u cilјu:

 

- Povećanja broja zaposlenih osoba sa invaliditetom;

- Pobolјšanja i podizanja svesti o značaju socijalnog preduzetništva,

- Povećanje konkurentnosti i inovativnosti socijalnih preduzeća

 

Agendu događaja i više detalja o Klasteru možete pronaći u nastavku:

 

 

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs