Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Regionalni seminar: "Hiperpovezani muzeji: izazovi digitalne komunikacije"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

18. 10. 2018. 18. i 19. oktobar, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4, Beograd)

Regionalni seminar: "Hiperpovezani muzeji: izazovi digitalne komunikacije"

Dvodnevni seminar biće održan 18. i 19. oktobra u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4, Beograd).

 

Nacionalni komitet ICOM Srbija, u saradnji sa Regionalnom alijansom ICOM SEE i nacionalnim komitetima ICOM Makedonija i ICOM Bosna i Hercegovina, organizuje dvodnevni, regionalni seminar na temu digitalne komunikacije u muzejima.

 

Pored planirane obuke koja će obuhvatiti unapređenje vidljivosti muzejskih sajtova, kreiranje digitalnih sadržaja i strateško upravljanje društvenim mrežama, predviđeno je i predstavljanje realizovanih programa, aplikacija i internet prezentacija muzeja iz regiona kao primera dobre prakse u cilju razmene stečenih znanja i iskustava.

Iako digitalni, online muzej nije novina, podjednako u svetskim koliko i u regionalnim okvirima, istraživanja pokazuju da muzeji ne koriste sve prednosti digitalne komunikacije, pa samim tim gube korak sa možda najkritičnijom grupom potencijalnih posetilaca – mladom publikom.

Poznavanje alata digitalne komunikacije od izuzetne je važnosti u procesu obaveštavanja i animiranja posetilaca koji dolaze iz drugih zemalja, kao svojevrsni posrednik u razvoju kulturnog turizma. Istovremeno, digitalni sadržaji koje muzej može ponuditi od velikog su značaja za najrazličitije profile istraživača, pored nesumnjive činjenice da su idealno sredstvo za stalno održavanje komunikacije sa najširompublikom.

Znanja koja ovaj seminar pruža namenjena su prevashodno muzejskim i stručnjacima iz srodnih ustanova koji se aktivno bave marketingom, PR-om, društvenim mrežama, organizacijom događaja u cilju razvoja, animacije i edukacije publike.

 

PREZENTACIJA PRIMERA IZ PRAKSE

 

Nacionalna galerija Makedonije

Arheološki muzej Makedonije

NU Zavod i muzej Bitola

Galerija Matice srpske, Novi Sad

Narodni muzej Zrenjanin

Narodni Muzej Toplice, Prokuplje

Felix Romuliana, Zaječar

Zavičajni Muzej, Knjaževac

Prirodnjački centar, Svilajnac

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs