Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Violončelista Petar Pejčić laureat ArtLink nagrade "Najperspektivniji mladi umetnik" za 2018. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

26. 12. 2018.

Violončelista Petar Pejčić laureat ArtLink nagrade "Najperspektivniji mladi umetnik" za 2018. godinu

Nagrada "Najperspektivniji mladi umetnik" za 2018. godinu biće dodeljena lauratu na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu, u sredu, 2. januara 2019. godine, u 12 časova, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Ulaz slobodan.

 

Po mišljenju vrhunskih evropskih muzičara koji su radili sa ArtLink mladim talentima, među kojima su čelisti Jan Fogler i Ištvan Vardai, kao i violinista Pavel Doležal i po mišljenju muzičke urednice Kolarčeve zadužbine Mime Lazarević i umetničke direktorke ArtLinka, Jovanke Višekruna Janković, Petar Pejčić višestruko je zaslužio ovo priznanje. On je od 2013. godine u programu ArtLinka za mlade talente.

Petar Pejčić će na Novogodišnjem koncertu, 2. januara 2019. godine, u 12 časova, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbinen nastupiti sa pijanistom Pavlom Krstićem, koji je istu nagradu poneo 2016. godine. Na koncertu će biti izvedena Bahova Svita za solo violončelo i Bramsova Sonata za violončelo i klavir.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs