Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Danas je godišnjica smrti Slađane Kobas - 13. banjalučke bebe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

09. 02. 2019.

Danas je godišnjica smrti Slađane Kobas - 13. banjalučke bebe

Na današnji dan, pre 13 godina, preminula je u 14. godini Slađana Kobas, beba kojoj je bila neophodna terapija kiseonikom, a kog nije bilo u banjalučkoj bolnici zbog blokade hrvatskih i muslimanskih snaga i sankcija međunarodne zajednice.

 

 

(foto: https://sr.wikipedia.org/)



Zbog nedostatka kiseonika u maju i junu 1992. godine u banjalučkom porodilištu preminulo je 12 novorođenčadi, dok je Slađana Kobas, jedina preživela, izgubila vid, sluh, a posle nekoliko godina obolela je od raka.

Preminula je 9. februara 2006. godine posle dugo borbe i lečenja.

Povodom godišnjice smrti Slađane Kobas, osnivač humanitarne organizacije Spasimo srpsku decu Miloš Šupica, pozvao je sve koji žele da se priključe pokretanju Deklaracije da se Slađana Kobas – Trinaesta banjalučka zvezdica, proglasi heroinom stradanja i patnje srpske dece.

Šupica je pozvao da danas u svojim domovima ili u hramovima ljudi u Srbiji i Srbi u inostranstvu upale sveću za Slađanu Kobas i stradalu srpsku decu.

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs