Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Odgovor taksista SITAB-a na tvrdnje CarGo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

05. 06. 2019.

Odgovor taksista SITAB-a na tvrdnje CarGo

Povodom jučerašnjeg štrajka taksista Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograda (SITAB) i izjava CarGo, SITAB daje sledeće saopštenje:

"Nakon protesta upozorenja prošlog ponedeljka bez blokade saobraćaja, Strukovno udruženje taksi preduzetnika SITAB je juče organizovalo protest na kome je učestvovalo oko 600 taksi preduzetnika i tom prilikom smo predali dopis predsedniku RS Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministarki saobraćaja Zorani  Mihajlović, pomoćniku ministra Saši Stojanoviću, zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, i predsedniku Skupštine grada.

Tekst Zahteve protesta mozete videti u prilogu, prema svima je identičan i nema govora da smo tražili ono što poturaju predstavnici CarGo. Primio nas je gradonačelnik i obećao da će odgovoriti po našem zahtevu u ponedeljak ili petak. Takođe, primili su nas i u kabinetu predsednika RS, gde smo pričali sa Miomirom Đorđevićem, iz kabineta Selakovića, ali nismo mogli kod predsednika jer je u poseti bio predsednik Ruske Dume.

U obraćanju iz CarGo, iznete su neistine sa ciljem da se kao i svakim saopštenjem koje dolazi iz CarGo, izmanipuliše javnost. Kao što vidite i možete pročitati u samom Zahtevu protesta, nigde nema reči ni o dugovima, niti o traženju subvencija, već je jedini zahtev PRIMENA ZAKONA kako za taksi preduzetnike, tako i za lica i organizacije koja taj zakon i krše.

CarGo zarađuje na desetine hiljada eura dnevno kršeći zakon i to je jedini njihov motiv da se bave ovim poslom i da pritom obmanjuju javnost saopštenjima koja samo lakoverni mogu ozbiljno da shvate.

Bavimo se činjenicama: inspekcija šest privremeno oduzetih vozila za osam meseci, nijedna presuda? Kako je to moguće? Sa druge strane, 1.800 pregleda taksi preduzetnika u istom periodu.

U Srbiji 17.500 taksi preduzetnika godišnje uplaćuje u budžet 21 milion eura, u Beogradu 6.700 porodica žive od taksi profesije. Presuda međunarodnog suda u Strazburu jasno kaže, da taksi prevoz mora da se obavlja u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom. CarGo se to jednostavno ne isplati, više se zarađuje kršeći ZAKON, a videćemo kako ce gradonačelnik i ostali reagovati.

 

Zakon mora da se poštuje i da važi za sve, kako za taksi preduzetnike, tako i za one koji krše zakon, u ovom slučaju CarGo.

SITAB

Predsednik Vlado Bulatović"

 

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs