Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Tondach Potisje Kanjiža pokriva objekte za Zimsku Olimpijadu u Sočiju 2014.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

05. 10. 2012.

Tondach Potisje Kanjiža pokriva objekte za Zimsku Olimpijadu u Sočiju 2014.

Vodeći proizvođač glinenih crepova u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi Tondach Gleinstätten a.d. isporučio je prvi deo proizvoda za olimpijsko gradilište u Sočiju gde će biti održane Zimske Olimpijske igre 2014.godine.

Tondach učestvuje u izgradnji olimpijskog projekta „Gornaja Karusel“, jednog od najvećih razvojnih projekata u planinskom regionu „Krasnaja Polyana“ u sklopu Olimpijskih igara.

Prva isporuka obuhvatala je ukupno 265.000 komada crepova tipa Tondach Venera RV3/RV4 uključujući i odgovarajuće fazonske elemente. Time je učinjen prvi korak za visokokvalitetno i dugotrajno pokrivanje krovova Olimpijskog sela.

Tondach Potisje Kanjiža crepovi na krovu otmenog hotela u Krasnaja Polyani

Krov otmenog hotela „PEAK“ u Krasnaja Polyani se obnavlja, a za krovnu površinu od 6.500 m2 Tondach će isporučiti crveno engobirani Biber crep proizveden u Kanjiži. Ovaj proizvod daje klasičnu vizuru krova, a svojim dvostrukim preklapanjem pruža sigurnost i trajnu zaštitu.

Takođe, biće sanirani i postojeći objekti u regionu oko Sočija.
„Za nas je ovo dodatna a pre svega posebna porudžbina, jer ponovo možemo dokazati našu kompetenciju kod rešenja za krov“,rekao je mr Martin Olbrich, prokurist Ton­dach Gleinstätten a.d.

Tondach crep za projekat„Gornaja Karusel“ u Sočiju

Sportsko-turistički kompleks i olimpijski Press centar, koji treba da budu izgrađeni do kraja 2013. godine ukupne površine 160.000 m2 biće pokrivene raznim Tondach proizvodima uključujući i estetski usklađen program dodatne opreme za krov kao što su ventilacioni elementi, žlebnjaci i sistem za hvatanje snega. Glavne površine krova na nadmorskoj visini od 540 i 960 m pokrivaju se Tondach proizvodom Venera u dve različite nijanse boja. Ovaj proizvod specijalno je razvio Tondach Glein­stätten u dogovoru sa ruskim timom arhitekata, generalnim izvođačem radova i krovo­pokrivačem. To je mešavina zelenih, žutih i sivih tonova koji se posebnim postupkom nanose na površinu crepa a zatim peku zajedno sa njim. Tako obojena krovna površina daje mirnu i harmoničnu sliku sa mediteranskim koloritom. Dodatno, svaki glineni crep na poleđini nosi jedinstven otisak „Soči 2014“.

Tondach Gleinstätten a.d. sasedištem u Gleinstätten-u (Štajerska) zapošljava 2.300 radnika u 11 evropskih zemalja. Kao vodeći proizvođač rešenja za krov od gline 2011. godine ostvario je konsolidovan promet od 191 mil. evra (PG 181 mil. evra). Tondach Gleinstättena.d. se oslanja na lokalni menadžment, najnovije tehnologije i inovativnu politiku proizvoda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs