Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  U Gračanici "Škola filmske magije 9"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

22. 08. 2023.

U Gračanici "Škola filmske magije 9"

Dom kulture „Gračanica“ organizuje u saradnji sa „GARGANTUA FILMS“ iz Beograda „Školu filmske magije 9“ od 25. do 30. avgusta. Zainteresovani mogu da se prijave do 24. avgusta u Domu kulture „Gračanica “ ili putem imejl adrese domkulturegracanica@gmail.com.

Tema ovogodišnje Škole filmske magije je kako napraviti muzički spot. Tokom trajanja radionice biće obuhvaćene sve oblasti stvaralaštva na filmu od scenarija, produkcije, režije, glume, kamere do montaže.

Predavači su Stefan Кrasić, Ivan Jovanović, Mihailo Laptošević, Marija Šarac, Bojana Andrić, ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz, moderan i elokventan način.

Škola je otvorena za sve, bez obzira na godine, a primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci.

“To je uzrast koji je najotvoreniji za nova saznanja i to je doba kada se formiraju stavovi i mišljenja o ‘lepom’. Stoga, osim osnovne edukacije naša škola usmerena je i na formiranje stavova i karaktera mladih, kao i njihove odnose prema pravim vrednostima”, kaže Luka Stojanović iz Doma kulture “Gračanica”.

Opšti cilj „Škole filmske magije” je integracija mladih u kulturne tokove pružanjem teorijskih znanja i praktičnih veština neophodnih za rad u filmskoj umetnosti i proizvodnji. Polaznici dobijaju priliku da na licu mesta saznaju kako je biti reditelj, glumac, montažer, scenarista ili producent. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs