Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Petar Božović održao predstavu deci i građanima Goraždevca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

23. 02. 2024.

Petar Božović održao predstavu deci i građanima Goraždevca

Legenda srpskog glumišta Petar Božović, koji je već peti dan na turneji po Kosovu i Metohiji, gostovao je juče u Goraždevcu, gde je u prepunoj fiskulturnoj sali škole deci i građanima kazivao stihove Matije Bećkovića, vladike Svetog Nikolaja Velimirovića, Njegoša.

Tom prilikom, posebno je ukazao na činjenicu da su deca na Kosovu brzo odrastala preskačući detinjstvo i govorio im je o strahotama rata koje je njegova generacija doživela.

Glumac Petar Božović sa bogoslovima i profesorima ispred bogoslovske škole u Prizrenu (foto: privatna arhiva, Branislav Baćović)

U sali je prisustvovalo svih 70 đaka škole (Osnovna škola, Ekonomska škola i Gimnazija), profesori, učitelji, nastavnici i roditelji dece.

Deca su burnim aplauzima prekidala nastup Bozovića. Nakon nastupa je usledilo je fotografisanje sa glumcem i višesatni razgovor sa nastavnicima u zbornici škole.

Petar Božović je sa Branislavom Baćovićem obišao i spomenik streljanoj deci na plaži reke koja protiče kroz selo.

Tokom petodnevne turneje, srpski glumac je obišao Gračanicu, Prizren, Osojane, Šilovo i Zubin potok. Pokrovitelj ove turneje je Branislav Baćović, vlasnik kompanije Transportšped, dok je Dom kulture Gračanica pomogao je u organizaciji događaja.

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs