Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Međunarodni festival folklora "Vlaška 2014"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

18. 07. 2014.

Međunarodni festival folklora "Vlaška 2014"

U selu Vlaška, nadomak Mladenovca, od 17. do 20. jula, biće održan XIV Međunarodni festival folklora 'Vlaška 2014', u okviru V Srpskog letnjeg festivala folklora 'Vlaška/Ugljevik'. U realizaciju festivala uključeni su svi meštani ovog sela koji u svoje domove smeštaju goste iz inostranstva, a lokalno kulturno-umetničko društvo Šumadija stoji na čelu čitave organizacije.

Ovogodošnji gosti festivala su ansambli iz Rusije, Belorusije, Češke, Makedonije, Republike Srpske, a osim inostranih gostiju, umeće u izvođenju tradicionalnih igara i pesama pokazaće i KUD Mladost iz Bosilegrada, KUD Mića Tadić iz Krupnja, kao i domaćini, KUD Šumadija iz Vlaške. Pre zvaničnog otvaranja festivala, 17. jula će se održati celovečernji koncert AKUD-a Branko Krsmanović iz Beograda.

Osim večernjih koncerata koji će biti održani na letnjoj sceni u centru sela, ovaj događaj prate i brojne manifestacije važne za očuvanje nematerijalne kulturne baštine Srbije.

U okviru manifestacije "Od predaka za budućnost", koja će biti održana 20. jula, od 16 časova, u porti crkve u Vlaškoj, posetioci i učesnici festivala moći će da uživaju u degustaciji tradicionalnih, autentičnih srpskih jela, u demonstraciji starih zanata, u Saboru frulaša. U okviru iste manifestacije, najspretniji će moći da se okušaju i u starinskom višeboju.

 

 

Tokom tri festivalske večeri, organizatori festivala očekuju veliki broj posetilaca iz okolnih mesta. Cena ulaznice je 100 dinara, mogu se kupiti na ulazu u gledalište. Program svake festivalske večeri počinje u 20:30 časova. Nakon zatvaranja u Vlaškoj, festival se seli u Ugljevik u Republici Srpskoj i trajaće do 23. jula.

U prilogu možete pogledati ko su učesnici ovogodišnjeg festivala.


 Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. 
Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose organizacije i institucije u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs