Prolom voda
Prolom voda
Naslovna  |  PC info  |  Saopštenje za medije povodom 20. Internacionalnog festivala INTERFER Zlatna NIKA 2015
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PC info

03. 09. 2015.

Saopštenje za medije povodom 20. Internacionalnog festivala INTERFER Zlatna NIKA 2015

INTERFER je jedinstven festival u svetu koji se održava u čast najboljih reportera i reportaža, kao i medijskih dostignuća u godišnjoj produkciji.

 

Ove 2015. godine INTERFER Zlatna Nika, slavi veliki jubilej – 20 godina postojanja i to je značajan datum za ovaj festival i novinarstvo.

Pređen je veliki put od oktobra 1995. godine, kada je održan prvi INTERFER, do danas. Najbolji reporteri naše zemlje i regiona postali su laureati, a mnogi radovi sa festivala su ušli u antologiju novinarstva.

Prvih godina INTERFER je održavan u Somboru, a potom je grad domaćin postao Apatin. Od prošle godine, ova dva grada, Sombor i Apatin zajednički realizuju INTERFER.

I ove godine, organizator festivala Televizija Apatin pripremila je raznovrstan program za sve učesnike i goste festivala. U takmičarskom delu, kao i prethodnih godina, najbolji reporteri naše zemlje, regiona i sveta predstaviće svoje reportaže u pet kategorija: televizijska, radijska, novinska, foto i društveno odgovorna reportaža.

Svečano otvaranje 20. INTERFER-a biće održano u petak 2. oktobra u zgradi Županije u Somboru. Na toj svečanosti očekuju se laureati festivala iz proteklih godina, koji će zajedno najaviti početak jubilarnog INTERFER-a 2015.

Toga dana, po tradiciji, biće otvorena retrospektivna izložba slika velikog prijatelja novinara, preminulog slikara Save Stojkova. Organizovana je i izložba najboljih fotografija prispelih na konkurs.

U Banji “Junaković”, u subotu 3.oktobra, biće održana novinarska tribina posvećena medijima, raznim aspektima novinarstva, a učešće su najavili novinari iz najvećih redakcija štampanih i elektronskih medija.

Banja “Junaković” već je petu godinu mesto gde se okupljaju i druže najbolji novinari koji su gosti INTERFER-a.

U nedelju, 4.oktobra, biće održana svečana dodela nagrada u velikoj sali Doma kulture u Apatinu, u 12 sati.

Ovogodišnji jubilarni festival sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, nakon sprovedenog javnog konkursa, kao i Opština Apatin i grad Sombor. Podršku su, kao i svake godine, dala novinarska udruženja UNS i NUNS.

Konkurs je otvoren do 10. septembra, a sve dodatne informacije, kao i prijavu za festival možete naći na našem sajtu www.interfer.rs

Organizatori festivala očekuju i pozivaju sve novinare i medijske stvaraoce na učešće na jubilarnom 20. INTERFER-u 2015.     

 


Informacija može da sadrži stav koji nije stav Press centra UNS-a, ukoliko to nije izričito navedeno. Odgovornost za sadržinu informacije i tačnost podataka snose fizička lica ili pravna lica u čije ime je Press centar prosledio informaciju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs